A DK és a Momentum is bejelentette jelöltjét. Többiek is jönnek hamarosan

Kpsvr.hu

2021-03-06 18:41:40
A héten két párt is bejelentette jelöltjét, hogy kit indítanak az őszi előválasztáson. A következő hetekben lehet számítani a többi szervezet bejelentésére is.

Mivel a koronavírus uralja a mindennapokat, így a figyelem sem akkora még az őszi előválasztásokon. Ennek megfelelően csak a legnagyobb közösségi oldalon lehetett értesülni a pártok bejelentéseire, hogy kiket indítanak az előválasztáson.

A DK, miután Gyenesei István jelöltségét személyes konfliktusok miatt a helyi szervezet nem támogatta, Varga Istvánt indítja az előválasztáson. A helyi DK Facebookoldalán a következőket írják róla: „1956-ban született Kaposváron. Azóta is itt él, ötven éve a diáktársai által ráragasztott Fakír néven is nagyon sokan ismerik. Egyetemi oktató, újságíró. Számos lap alapító főszerkesztője volt (Somogyország, Kaposvári Mutató, Kapos Extra, Városkép, Érdekes Újság). Nyolc esztendőn át a Kapos Tv és Rádió főszerkesztőjeként dolgozott. Vezetője volt az Enjoy Rádiónak, csaknem egy évtizeden át főszerkesztette Takáts Gyula Kossuth-díjas költővel a Somogy című irodalmi folyóiratot. PhD-disszertációját is Takáts Gyula prózájából írta. 2002-től a Kaposvári Egyetemen oktat, négy éven át a Kommunikáció Tanszék megbízott vezetője is volt. 

Csaknem tíz esztendeje a legnagyobb közösségi oldalon Kaposvári morzsák címmel várostörténeti emlékeket, forrásokat közöl. Ezekből a posztokból több kötetet is megjelentetett. 1986-ban megkapta a Somogyi Néplap Nívódíját, 1996-ban a Kaposvár Szolgálatáért, 2007-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.”

A Momentum is bejelentette jelöltjét Bereczki Dávid személyében, aki a párt kaposvári önkormányzati képviselője. A politikus jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociológia szakos hallgatója. 

A bejelentésről készült videóban Fekete-Győr András pártelnök elmondta, hogy le akarják zárni a rendszerváltást és ehhez új arcokra van szükség. Fő prioritásként a kórház, iskola, munkahely hármast nevezte meg. 

Bereczki Dávid 2017-ben kezdett politizálni a Momentumban. Problémának látja, hogy Kaposváron alacsonyak a bérek, illetve a központosítás, valamint a kulturális élet elsorvasztása súlyos károkat okozott a városnak. A képviselő elmondta, hogy a Fidesz rossz gazdája a városnak és itt az ideje, hogy „olyan várost teremtsünk, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni.” A liberális politikus az összefogásban látja a megoldást, hogy el lehet kergetni Gelencsér Attilát, és 2022 után egy igazságos, szolidáris és fejlődő Magyarország alapjait lehet lerakni. Bereczki ígéri, hogy visszaszerzi a Csiky Gergely Színház és a Kaposvári Egyetem függetlenségét, valamint jól fizető munkahelyeket is létrehoz Kaposváron.

Tehát a két liberális párt már bejelentkezett az előválasztásra, de további bejelentések is várhatók a következő hetekben. Az MSZP részéről Pintér Attila, a szocialisták kaposvári elnöke, tűnik a legesélyesebb jelöltnek, aki akár az előválasztás megnyerésére is esélyes. A szocialisták országosan is megerősítették indulási szándékukat, hiszen Lamperth Mónika 2002-ben Szita Károlyt, 2006-ban Heintz Tamást verte meg a választáson, így presztizskérdés is számukra az indulás. 

Az LMP Felder Frigyest, az zöldek önkormányzati képviselőjét, vagy Szendefy Mária Szonját indíthatja, aki Kaposvár egyik legnagyobb vállalatának, a Magyar Cukor Manufaktúrának a pénzügyi igazgatója. A zöldek számára is fontos az indulás, hiszen a 2022-es választásra aktivizálni kell a zöld szavazókat. 

A Jobbik érdekes helyzetben van, hiszen a 2018-as parlamenti választásokon Mihaldinecz Gábor érte el a legjobb ellenzéki eredményt, azonban a többi somogyi körzetben domináns jobbikos jelölt van (Ander Balázs, Steinmetz Ádám, Potocskáné Kőrösi Anita), akik szinte biztos megnyerik az előválasztást, így Kaposvárra kevesebb figyelem koncentrálódhat. Ennek ellenére Mihaldinecz Gábor indítása kézenfekvő lenne.

Szólj hozzá!

Szívszorító üzenetet küldtek a kirúgott tanárok

Sírás, düh és szomorúság. Ilyen ma az oktatás Magyarországon.

Döntött az Európai Bizottság: 2300 milliárd forint jön, 3000 milliárd zárolva

Magyarországon elsősorban a korrupció jelent problémát, ezért zárolják a 3000 milliárd forintot

Kutyák marták halálra az idős asszonyt

A megvadult állatok kihasználták, hogy gazdájuk nem javította meg a rossz drótkerítést és a szomszéd kertben dolgozó nyugdíjas nőre támadtak.

Két éven keresztül bántalmazta édesapját a 30 éves göllei férfi

Részegen ütlegelte édesapját, de azt vallotta, hogy nagyon megbánta.

Két dologtól függ, hogy lesz-e januártól benzinárstop

Konkrét választ adott a Miniszterelnökség.

Kicsinyes bosszú féltékenységből Siófokon

Az 53 éves siófoki férfi kicsinyes bosszút állt szeretőjén.

Tragédia - az édesanya és újszülött gyermeke is meghalt a frontális karambolban

Az édesanya pocakjában volt még a baba, akit a baleset után segítettek a világra a mentősök, de rajta sem tudtak már segíteni. Ők közlekedtek szabályosan.

Borzalom - Felnevelte unokáját az idős asszony, cserében a férfi agyba-főbe verte

A rendőrségen kiderült, korábban is többször bántalmazta a nőt a 29 éves agresszív férfi.

Olyan részeg volt a gázoló, hogy nem tudták kihallgatni a rendőrök

A járdán ütötte el a sétáló asszonyt a kerékpáros, majd segítségnyújtás nélkül elkerekezett a helyszínről.

Elhunyt Mészöly Kálmán labdarúgó legenda

Hosszú betegség után elhunyt Mészöly Kálmán. A Vasas legendája 81 éves volt.

Vádat emeltek a cukorbeteg kisfiút megalázó 5 fiatalkorú ellen

A megszégyenítés során a cukorbeteg kisfiút arra kényszerítették, hogy csókolgassa a bántalmazók cipőjét.

Állatkínzásért fegyházat kapott a büssüi férfi

Részegen ment disznót lopni, ám amikor nem sikerült, egy bozótvágóval kezdte összekaszabolni az állatokat.

Orbán megszavazta, majd megkonzultálta önmagával, hogy elutasítja a szankciókat

Orbán is kitöltötte az uniós szankciókat elítélő nemzeti konzultációt. De ha elutasítja, miért szavazta meg?

Összehangolt akció Kaposváron

45 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Nem bíznak a magyar kormányban, 3000 milliárd forog kockán

Az EU 3000 milliárd forintot tartana vissza, míg Orbánék nem bizonyítják a korrupcióellenes lépések hatékonyságát.

A magyar bíróság nem adja ki a veronai buszbalesetet okozó söfőrt Olaszországnak

A férfi a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy nem egyezik bele az átadásába és büntetését Magyarországon szeretné letölteni.

Kormányinfó: ukrán rakéta csapódott be Lengyelország területére

Gulyás azt is elmondta, hogy közvetve Oroszország a felelős, hiszen ő robbantotta ki a háborút, de közvetlenül az ukránok a hibásak.

TRAGÉDIA - belehalt sérüléseibe a Szondi utcai társasház 3. emeletéről kiugrott 36 éves férfi

A kaposvári kórházban három hétig küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni.

Alvó, részeg vendéget fosztott ki a presszóban, majd nekiállt szétverni a helyiséget

Közel százezer forintot talált bóbiskoló ismerősénél, akinek a bankkártyáját is elvette, mielőtt beleverte a fejét az asztalba.