A DK és a Momentum is bejelentette jelöltjét. Többiek is jönnek hamarosan

Kpsvr.hu

2021-03-06 18:41:40
A héten két párt is bejelentette jelöltjét, hogy kit indítanak az őszi előválasztáson. A következő hetekben lehet számítani a többi szervezet bejelentésére is.

Mivel a koronavírus uralja a mindennapokat, így a figyelem sem akkora még az őszi előválasztásokon. Ennek megfelelően csak a legnagyobb közösségi oldalon lehetett értesülni a pártok bejelentéseire, hogy kiket indítanak az előválasztáson.

A DK, miután Gyenesei István jelöltségét személyes konfliktusok miatt a helyi szervezet nem támogatta, Varga Istvánt indítja az előválasztáson. A helyi DK Facebookoldalán a következőket írják róla: „1956-ban született Kaposváron. Azóta is itt él, ötven éve a diáktársai által ráragasztott Fakír néven is nagyon sokan ismerik. Egyetemi oktató, újságíró. Számos lap alapító főszerkesztője volt (Somogyország, Kaposvári Mutató, Kapos Extra, Városkép, Érdekes Újság). Nyolc esztendőn át a Kapos Tv és Rádió főszerkesztőjeként dolgozott. Vezetője volt az Enjoy Rádiónak, csaknem egy évtizeden át főszerkesztette Takáts Gyula Kossuth-díjas költővel a Somogy című irodalmi folyóiratot. PhD-disszertációját is Takáts Gyula prózájából írta. 2002-től a Kaposvári Egyetemen oktat, négy éven át a Kommunikáció Tanszék megbízott vezetője is volt. 

Csaknem tíz esztendeje a legnagyobb közösségi oldalon Kaposvári morzsák címmel várostörténeti emlékeket, forrásokat közöl. Ezekből a posztokból több kötetet is megjelentetett. 1986-ban megkapta a Somogyi Néplap Nívódíját, 1996-ban a Kaposvár Szolgálatáért, 2007-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.”

A Momentum is bejelentette jelöltjét Bereczki Dávid személyében, aki a párt kaposvári önkormányzati képviselője. A politikus jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociológia szakos hallgatója. 

A bejelentésről készült videóban Fekete-Győr András pártelnök elmondta, hogy le akarják zárni a rendszerváltást és ehhez új arcokra van szükség. Fő prioritásként a kórház, iskola, munkahely hármast nevezte meg. 

Bereczki Dávid 2017-ben kezdett politizálni a Momentumban. Problémának látja, hogy Kaposváron alacsonyak a bérek, illetve a központosítás, valamint a kulturális élet elsorvasztása súlyos károkat okozott a városnak. A képviselő elmondta, hogy a Fidesz rossz gazdája a városnak és itt az ideje, hogy „olyan várost teremtsünk, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni.” A liberális politikus az összefogásban látja a megoldást, hogy el lehet kergetni Gelencsér Attilát, és 2022 után egy igazságos, szolidáris és fejlődő Magyarország alapjait lehet lerakni. Bereczki ígéri, hogy visszaszerzi a Csiky Gergely Színház és a Kaposvári Egyetem függetlenségét, valamint jól fizető munkahelyeket is létrehoz Kaposváron.

Tehát a két liberális párt már bejelentkezett az előválasztásra, de további bejelentések is várhatók a következő hetekben. Az MSZP részéről Pintér Attila, a szocialisták kaposvári elnöke, tűnik a legesélyesebb jelöltnek, aki akár az előválasztás megnyerésére is esélyes. A szocialisták országosan is megerősítették indulási szándékukat, hiszen Lamperth Mónika 2002-ben Szita Károlyt, 2006-ban Heintz Tamást verte meg a választáson, így presztizskérdés is számukra az indulás. 

Az LMP Felder Frigyest, az zöldek önkormányzati képviselőjét, vagy Szendefy Mária Szonját indíthatja, aki Kaposvár egyik legnagyobb vállalatának, a Magyar Cukor Manufaktúrának a pénzügyi igazgatója. A zöldek számára is fontos az indulás, hiszen a 2022-es választásra aktivizálni kell a zöld szavazókat. 

A Jobbik érdekes helyzetben van, hiszen a 2018-as parlamenti választásokon Mihaldinecz Gábor érte el a legjobb ellenzéki eredményt, azonban a többi somogyi körzetben domináns jobbikos jelölt van (Ander Balázs, Steinmetz Ádám, Potocskáné Kőrösi Anita), akik szinte biztos megnyerik az előválasztást, így Kaposvárra kevesebb figyelem koncentrálódhat. Ennek ellenére Mihaldinecz Gábor indítása kézenfekvő lenne.

Szólj hozzá!

Így gondozd a francia bulldogodat!

A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Milyen használt monitort vásároljunk?

Aki sok időt tölt el a számítógép előtt, tisztában van vele, hogy egy megfelelő méretű és minőségű monitor nagyban megkönnyíti a munkavégzést, illetve javítja a felhasználói élményt is. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Egy korszerű klasszikus, a cserépkályha

Új családi ház tervezésekor praktikus, ha kiegészítő fűtésről is gondoskodunk egyrészt a szezonális fűtési igények kielégítésére, másrészt minden eshetőségre gondolva, és erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a cserépkályha.

Tudtad, hogy létezik kényelmes és egyben divatos női cipő is?

Érezted már úgy valaha a nap végére vagy esetleg még napközben, hogy leszakad a derekad, ólomsúlyúak a lábaid, és ha nem tudsz azonnal leülni, képtelen leszel tovább menni? Igen, ilyen tüneteket a kényelmetlen cipők is okozhatnak. 

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Az elektromos járművek hazánkban is egyre népszerűbbek

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos járművek, például e-bike-ok, e-robogók, e-trike-ok, mopedautók és e-rollerek. Miért érdemes ezek mellett a változatok mellett dönteni? Milyen előnyeik vannak? Igaz, hogy forradalmasították a közlekedést? Mire kell figyelni a választás során? A cikkben megválaszoljuk a kérdéseket. 

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.