„Csesszék meg az új menetrendet” – Kaposváriak az új menetrendről

Kpsvr.hu

2021-03-15 19:48:12
A közlekedési cég titkolja, milyen szempontok alapján csökkentette a buszjáratok számát. Az utasok háborognak, Felder Frigyes, önkormányzati képviselő, pedig a szakértői anyagokat kéri.
Épülő Közlekedési Központ

Láthatóan nem nyerte el a kaposváriak többségének tetszését a március 1-én életbe lépett új helyijáratos buszmenetrend: a KPSVR-hez rengeteg panasz és vélemény érkezett a február végi sajtótájékoztatón Turnai Károly, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója által a korábbinál ütemesebbnek, átláthatóbbnak és utasbarátabbnak titulált menetrendi és járatváltoztatásokkal kapcsolatban. Miután az átszervezésről a cégvezető azt állította, szakemberek mellett civil szervezeteket és utasokat is megkérdeztek, Felder Frigyes LMP-s városházi képviselő február végén kikérte a cégtől a szakértői anyagokat.

Felder Frigyes az LMP önkormányzati képviselője

- Március elején azt felelték, hamarosan válaszolnak, s néhány nap múlva valóban így történt: a közlekedési cég vezérigazgatója megtagadta a dokumentumok kiadását – mondta Felder Frigyes. - Ez két dolgot jelenthet: vagy nem készült ilyen anyag, vagy valójában nem szakmai érvek indokolták a 42 százalékos buszjárat-csökkentést. A kormány a látványosan megbukott járványkezelésre hivatkozva több százmilliót vont, illetve von el Kaposvártól, ezért Szita Károly megszorításokat vezetett be, például a buszjáratok csökkentésével. Ez borzasztó felelőtlenség, mivel Kaposvár az egyik legfertőzöttebb település, így a járatcsökkentéssel összezsúfolják a buszokon az embereket, ami a járvány gyorsabb terjedésével járhat. A megszorítás és csökkentés helyett éppen növelni kell a járatok számát, hogy a kaposváriak egymástól megfelelő távolságban, biztonságosan tudjanak utazni a buszokon.

Felder Frigyes hozzátette: közérdekű adatigényléssel próbálja meg kideríteni, mi áll a szakértői anyagokban, már, ha valóban léteznek.

Kaposváriak mondták:

„A régi menetrend jobb volt, mindenki tudta, hogy melyik járatra kell szállni! Most gyalogolhat, mert éppen nincs járat! Ez a legrosszabb döntés volt.”

„Borzalmas, nincs csatlakozás, munkába menet jövet várakozás, mind idő, zsúfolásig vannak a járatok, mert mindenki időben szeretne beérkezni az első járattal, borzasztó…”

„A héten utaztam szinte minden nap, sokat kell várni a buszra, nincs tájékoztatás. Zsúfoltak a járatok, a megállókban nem mindenhol működik a tájékoztató rendszer, a régi menetrend van meg kint…”

„Az egész műsor arról szól, hogy a buszjáratok számát radikálisan csökkentsék. Ugyanakkor felelőtlenségnek tartom mindezt egy világjárvány kellős közepén végrehajtani.”

„Hétvégén szinte lehetetlen közlekedni. Reggelente egymás nyakán lógunk a ritkított járatok miatt. Akkor ezért kellenek a korlátozások? Csesszék meg az új menetrendet.”

„Az új menetrend nem a dolgozók érdekeit szolgálja, bármilyen műszakról legyen is szó.”

 

 

 

Szólj hozzá!

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk? 

Szezonális POS terminálra van szükség? Ma már optimális üzleti megoldások közül lehet válogatni

A nyár közeledtével lassan beköszönt az egyik legnépszerűbb szezonális időszak, de a gyakorlatban ilyen lehet a tél vagy bármely más évszak is.

5 csillagjegy, aki könnyedén válik érzelmileg ingataggá

Habár mindenkinek akadnak az életében jobb és rosszabb időszakai, vannak olyan emberek, akik különösen nehezen élik meg ezeket a hullámvölgyeket. Hisz egyszerűen lehetetlen mindig ugyanolyan kiegyensúlyozottnak és pozitívnak lenni, ha egyszer a sors váratlan kihívásokat gördít elénk.

Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének

A Csiky Gergely Színház egykori művésze egy korábbi kaposvári színész, Tordy Géza örökébe lépett.

Borhi-Dér-Pintér: aljas rágalom a bántalmazás

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Kaposvár három alpolgármestere a DK azon vádjával kapcsolatban, hogy a város egyik alpolgármestere követett el szexuális bántalmazást 15 éve a Fidesz EP kampánya alatt.

Egyre melegebbek a nyarak Magyarországon

A szárazság egyre nagyobb kihívás Magyarországon is a nyári időszakban.

A Tengeri Túlhalászás Következményei

Az óceánik ökoszisztémáinak felborulása súlyos következményekkel jár.

Nem lehet elég korán kezdeni a környezetvédelmi nevelést

Ha minél korábban találkoznak a gyermekek a környezetvédelem fontosságával, annál fogékonyabbak lesznek felnőtt korban ezekre a kérdésekre.

Súlyos probléma a városi faírtás

Szita Károly egészséges fákat is kivágat. Érthetetlen, hogy miért.

A plázában verte össze netes ismerősét a kaposvári férfi

Egy előző napi világhálós vita miatt robbant ki a balhé.

Vonaton fosztotta ki alvó utastársát a harmincas férfi

Elvette a pénztárcát és leszállt egy Kaposvár előtti állomáson, majd egy dohányboltban leadta a brifkóban talált iratokat, persze a pénzt megtartotta.

Vállalkozás indítanál? Légy tisztában az alapfogalmakkal!

Egy vállalkozás indítása sok feladattal jár, kezdő vállalkozóként pedig érdemes tisztában lenni bizonyos alapfogalmakkal. Már a kezdeteknél szakértő segítséget célszerű igénybe venni, hiszen nem mindegy, hogy milyen vállalkozási formát választunk, illetve az sem, hogy milyen adózási módba jelentkezünk be.

Vonattal próbált Kaposvárról Németországba szökni a nigériai drogdíler

Levette a rendőrségi nyomkövetőt, s Fonyódon át indult Pestre, hogy onnan utazzon tovább, de csak Lelléig jutott.

Így gondozd a francia bulldogodat!

A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.