„Csesszék meg az új menetrendet” – Kaposváriak az új menetrendről

Kpsvr.hu

2021-03-15 19:48:12
A közlekedési cég titkolja, milyen szempontok alapján csökkentette a buszjáratok számát. Az utasok háborognak, Felder Frigyes, önkormányzati képviselő, pedig a szakértői anyagokat kéri.
Épülő Közlekedési Központ

Láthatóan nem nyerte el a kaposváriak többségének tetszését a március 1-én életbe lépett új helyijáratos buszmenetrend: a KPSVR-hez rengeteg panasz és vélemény érkezett a február végi sajtótájékoztatón Turnai Károly, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója által a korábbinál ütemesebbnek, átláthatóbbnak és utasbarátabbnak titulált menetrendi és járatváltoztatásokkal kapcsolatban. Miután az átszervezésről a cégvezető azt állította, szakemberek mellett civil szervezeteket és utasokat is megkérdeztek, Felder Frigyes LMP-s városházi képviselő február végén kikérte a cégtől a szakértői anyagokat.

Felder Frigyes az LMP önkormányzati képviselője

- Március elején azt felelték, hamarosan válaszolnak, s néhány nap múlva valóban így történt: a közlekedési cég vezérigazgatója megtagadta a dokumentumok kiadását – mondta Felder Frigyes. - Ez két dolgot jelenthet: vagy nem készült ilyen anyag, vagy valójában nem szakmai érvek indokolták a 42 százalékos buszjárat-csökkentést. A kormány a látványosan megbukott járványkezelésre hivatkozva több százmilliót vont, illetve von el Kaposvártól, ezért Szita Károly megszorításokat vezetett be, például a buszjáratok csökkentésével. Ez borzasztó felelőtlenség, mivel Kaposvár az egyik legfertőzöttebb település, így a járatcsökkentéssel összezsúfolják a buszokon az embereket, ami a járvány gyorsabb terjedésével járhat. A megszorítás és csökkentés helyett éppen növelni kell a járatok számát, hogy a kaposváriak egymástól megfelelő távolságban, biztonságosan tudjanak utazni a buszokon.

Felder Frigyes hozzátette: közérdekű adatigényléssel próbálja meg kideríteni, mi áll a szakértői anyagokban, már, ha valóban léteznek.

Kaposváriak mondták:

„A régi menetrend jobb volt, mindenki tudta, hogy melyik járatra kell szállni! Most gyalogolhat, mert éppen nincs járat! Ez a legrosszabb döntés volt.”

„Borzalmas, nincs csatlakozás, munkába menet jövet várakozás, mind idő, zsúfolásig vannak a járatok, mert mindenki időben szeretne beérkezni az első járattal, borzasztó…”

„A héten utaztam szinte minden nap, sokat kell várni a buszra, nincs tájékoztatás. Zsúfoltak a járatok, a megállókban nem mindenhol működik a tájékoztató rendszer, a régi menetrend van meg kint…”

„Az egész műsor arról szól, hogy a buszjáratok számát radikálisan csökkentsék. Ugyanakkor felelőtlenségnek tartom mindezt egy világjárvány kellős közepén végrehajtani.”

„Hétvégén szinte lehetetlen közlekedni. Reggelente egymás nyakán lógunk a ritkított járatok miatt. Akkor ezért kellenek a korlátozások? Csesszék meg az új menetrendet.”

„Az új menetrend nem a dolgozók érdekeit szolgálja, bármilyen műszakról legyen is szó.”

 

 

 

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.