A Fidesz bojkottálja a szombathelyi közmédiát

Kpsvr 2022-04-29 14:40:00
Illés Károly frakcióvezető szerint gyalázatos a Savaria Fórum és a Szombathelyi Televízió működése.

A kampányban olyan lejárató kampányt folytatott a Savaria Fórum, hogy az nem elfogadható - röviden így foglalta össze Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető azt az indokot, ami miatt ezentúl bojkottálni fogják a Szombathelyi Médiaközpont sajtótermékeit: a városi hetilapot és a Szombathelyi Televíziót - számolt be az Ugytudjuk.hu.

 
Illés és Lendvai a sajtótájékoztatón
Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A politikus erről elsőként a tegnapi városi közgyűlésen beszélt, majd a mai sajtótájékoztatón még tovább boncolta a témát.

A Szombathelyi Televízió a kampányban egyébként vitát is szervezett a parlamenti képviselő-jelölteknek, erre egyedüliként Hende Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje nem ment el. Illést erre is emlékeztették, aki erre azt válaszolta, hogy Hende korábban már kifejtette, nincs vitája ellenfeleivel, főleg Czeglédy Csabával nincs.

Megjegyezték: a győri önkormányzati média, a Győr+ a kampányban még csak lehetőséget sem biztosított arra, hogy az ellenzéki képviselőjelöltek bemutatkozzanak a választóknak. Ehhez képet a szombathelyi Fidesz-frakció elfogultságról beszél a helyi közmédiával kapcsolatban.

Illés azt is elmondta, hogy a Szombathelyi Televízióba az elmúlt 2 és félévben csupán a frakcióvitákra hívták meg, igaz a kampány alatt kapott meghívást a Fogadóóra című közéleti magazinba is. Ám ezzel a lehetőséggel akkor nem élt.

Nagyon szívesen megjelenünk újra a Szombathelyi Tévében és a Savaria Fórumban is, abban az esetben, ha más lesz a cég ügyvezetője és a lap főszerkesztője - mondta Illés.

Hogy kit tudnának elképzelni ebben a pozícióban, Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) frakcióvezető-helyettes azt mondta, van ötletük.

Arra is kíváncsiak lennénk, hogy a közéleti műsorokat vezető Csonka Attilát miért távolították el a tévéből - tette fel a kérdést Lendvai.

Információink szerint Csonka vállalkozóként dolgozott a szerkesztőségnek, a műsorvezetői teendőket pedig egy belsős munkatárssal oldotta meg az SZTV.

Illés arra is kitért, hogy azon kistelepülések polgármesterei, akik érintettek voltak a Savaria Fórum kiterjesztésében, levelet írtak Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesternek, hogy azt kérik, a településeiken ne terjesszék az újságot.

A politikus figyelmét viszont felhívtuk arra, hogy egy polgármesternek semmi köze sincsen ahhoz, hogy a településen élő polgárok mit kérnek és mit nem kérnek a postaládájukba. 

Szólj hozzá!

Tolvajt keresnek a kaposvári rendőrök

Egy Berzsenyi utcai gyorsétteremben felejtett tárcából vette ki a pénzt a képen látható, fiatl férfi.

Hajléktalanokat bántalmazó rendőrök ellen emelt vádat a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, kiszolgáltatott személy megalázása és katonai bűncselekmények miatt emelt vádat a három rendőr ellen.

Saját magát ásta ki egy tömegsírból egy ukrán férfi

Az orosz támadók félholtra verték, majd fejbe is lőtték, ennek ellenére a férfi magához tért a föld alatt.

Dráma - Közel 1300 civil holtesttét találták már meg a kijevi térségben

A helyi rendőrfőnök szerint ez még nem a vége, a legtöbbjüket automata fegyverrel lőtték le.

A tanára miatt ivott fagyállót a nyolcadikos Máté. Újra kellett éleszteni a kórházban

Tanára folyamatosan megszégyenítette az autista kisfiút, aki nem bírta tovább a zaklatást és fagyállót ivott, hogy ne kelljen iskolába mennie.

Szemen lőtte magát a pezsgősdugóval, így feladta a szakaszgyőztes a Giro d' Italia kerékpáros versenyt

Peák Barnabás csapattársa, Biniam Girmay egyébként az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen.

Körözött német bűnözőt fogtak el Kaposváron

Többször elítélt, német állampolgárságú körözött bűnözőt fogtak el a rendőrök Kaposváron.

Egy nappal szabadulása után fenyegette meg halálosan volt élettársát a somogyi férfi

Nemcsak egykori párjával és annak új férjével erőszakoskodott, hanem időközben feleségül vett új nejét is rendszeresen megverte.

Rémálom - Elrabolta az udvaron játszó hároméves gyereket egy miskolci nő

Valóra vált minden szülő rémálma: egy miskolci édesanya hároméves gyermekét rabolták el. A gyermek egyedül játszott az udvaron, mikor a 44 éves nő elrabolta.

A láthatások során molesztálta felesége lányát a somogyi férfi

A közös játékok és az együttalvás során a nemi szerve környékén simogatta a gyereket, az anya pedig, noha lánya jelezte neki, mi történik, nem csinált semmit.

Százmilliós hitelcsalás: 45 embert vádolt meg az ügyészség

Hamis külföldi munkavállalói igazolásokkal vertek át hét hazai bankot.

Verekedés a Lidlben: biztonsági őr bántalmazott egy vásárlót

Fizikailag bántalmazott egy vásárlót a Lidl biztonsági őre és alaptalanul meggyanúsította, hogy lopott.

Gyalog kellett hazamennie, ezért összeverte az apját

Az idős férfi két falu között nem vette fel a kocsijába a fiát, aki dühében a kocsmában összeverte és -rugdosta.

Kokaint találtak Berki Krisztián lakásán, már elfogták a dílert

Berki Krisztián lakásán kokaint találtak, de már elfogta a rendőrség azt a dílert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adhatta el a drogot a celebnek, akit péntek reggel kislánya holtan talált a IX. kerületi otthonukban.

„Eladhatta a kórház a kisfiamat” – Margitnak csak annyit mondtak, hogy tüdőgyulladásban meghalt az ikerbaba

A Vajdaságban élő magyar édesanya arra gyanakszik, eladhatták a teljesen egészségesen megszületett gyermekét a kórházból. Hatalmas botrányt okozott egész szerbiában, mikor kiderült: évtizedeken keresztül rabolták el az egészséges gyermekeket a kórházakból és adták tovább őket nyugatra örökbefogadó szülőknek. Tóth Margit pár napig láthatta 1971-ben megszületett ikreit, de egyszer csak jött az orvos és közölte: egyikük tüdőgyulladásban meghalt.

Újabb bombariadó volt az egyik bevásárlóközpontban

Ismét bombariadó volt egy bevásárlóközpontban. A célpont az Allee volt.

Összeverekedtek a gamási asszonyok

A játszótéren esett egymásnak két nő Gamáson.

Donáth Anna babát vár, így a Momentum elnöki tisztségéért sem indul

Donáth Anna jelenleg a Momentum elnöke, aki Fekete-Győr Andrást váltotta ebben a pozícióban. Néhány napja felrőppent a hír, hogy gyermeket vár, amit most Facebook oldalán is megerősített. Az elnökségért így már nem indul.

Újra Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé

A párt küldöttei újra lehetőséget adtak a régi-új vezetőnek.