Orrfűrésszel darabolta fel a férfit és a barátnőjét a kegyetlen hóhér

Kpsvr 2022-06-01 09:01:00
Most emelt vádat az ügyészség a borzalmas 2016-os Marina-parti kettős gyilkosság ügyében. Egy véletlen elszólásnak köszönhetően találták meg a feldarabolt áldozatokat évekkel később. A vádiratból több minden kiderül a döbbenetes esetről.

Még 2016. február 11-én egy budapesti luxuslakásban lőttek agyon egy szlovák férfit és barátnőjét. A holttesteket feldarabolták és Pilisszentivánon elhantolták. Az esetre akkor derült fény, mikor a magyar gyanúsítottat más ügy miatt letartóztatták 2017-ben, és ő beszélt a gyilkosságról is. Szlovák társát 2020-ban fogták el, mikor Esztergomnál belépett Magyarországra - írja a Blikk.

A Fővárosi Főügyészség mai tájékoztatása szerint az a vád, hogy egy szlovák állampolgárságú férfi egy magyar társa közreműködésével 2016 februárjában – vagyonának megszerzéséért – megölt egy szlovák állampolgárt, valamint annak barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták. A 43 éves J. Istvánt és barátnőjét, a 29 éves P. Enikőt gyilkolta meg K. Norbert és H. Zsolt.

Kapcsolati háló

A vádirat szerint a 43 éves szlovák vádlott és a 42 éves magyar vádlott 2015 tavaszán ismerkedett meg egymással. A szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta magyar társát, amiért fizetett neki. Például 2015. augusztusában megbízta, hogy verjem meg egy szlovák állampolgárt, majd 2015. novemberében felbérelte egy szlovák családi ház felgyújtására. Később azzal is megbízta a magyart, hogy törje el egy szlovák férfi lábát. Ehhez a munkához egy társat is vitt magával, akivel annyira összeverte az áldozatot, hogy az majdnem belehalt a sérülésekbe.

A szlovák vádlott a későbbi szlovák áldozattal, J. Istvánnal, bizalmi viszonyt ápolt. Mikor az áldozatot szlovákiában elítélték, Magyarországra szökött, majd felbérelte későbbi gyilkosát, hogy intézze az üzleti ügyeit. Az áldozatnak sok pénze, és értékes vagyontárgyai voltak, melyből fedezni tudta magyarországi életét. A gyilkost később azzal is megbízta, hogy nyisson a saját nevére bankszámlákat, melyet az áldozat tud használni. A XIII. kerületben a Marina-parton hamis adatokkal ki is béreltek egy lakást, ahol életvitelszerűen laktak.

A gyilkos terv és a gyilkosság

A későbbi gyilkos - látva, hogy mennyi pénze van a barátjának - kitervelte, hogy inkább megöli korábbi kenyéradóját, és elteszi a sok pénzt és aranyat, amit az áldozat felhalmozott. A gyilkossághoz segítségül hívta a 42 éves magyar barátját. Az emberölés kitervelője közben beszerzett mindent, ami kell: orrfűrészt a daraboláshoz, zsákokat, tisztítószereket, meszet. Eközben a magyar társa elment Pilisszentivánra, ahol ásott egy jókora gödröt egy tó mellett. 

Amikor minden megvolt, a két gyilkos 2016. február 11-én, a délelőtti órákban megjelent a a Marina-parton lévő lakásban, ahol kiszemelt áldozatukat és az épp ott lévő barátnőjét közvetlen közelről többször fejbe lőtték. Ezt követően a magyar vádlott a lakás fürdőszobájában a holttesteket feldarabolta, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, majd azokat a sértett gépkocsijával Pilisszentivánra vitte, ahol az előzetesen kiásott gödörbe tette, mésszel és vízzel leöntötte, végül a gödröt betemette.

Ezzel párhuzamosan a szlovák vádlott az áldozat megbízásából korábban bérelt széfet kiürítette, az abban elhelyezett értékeket magához vette. A gyilkosok másnap visszatértek a lakáshoz, amit kitakarítottak.

A gyilkosság után

A magyar férfi két darab befektetési aranytömböt kapott a szolgálataiért, melyet élettársa 10 millió forint összegért adott el egy kereskedésben. A szlovák férfi az áldozat tulajdonában lévő 60 millió forint értékű gépkocsikat megszerezte, majd eladta azokat.

A vád

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, továbbá súlyos testi sértés, rongálás és – az élettárs vonatkozásában – pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a két férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a szlovák férfi esetében zárja ki, a magyar férfi esetében pedig állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra a törvény erejénél fogva nem bocsátható, tekintettel arra, hogy őt időközben más ügyben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A nővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés az ügyészi indítvány.

Szólj hozzá!

Öten támadtak a kiránduló családra Siófokon

A verekedők közül csak egy fiatal fiút sikerült beazonosítani.

Karakószörcsöki drogos őrjöngött a vasútállomáson

A gyorsteszt többféle kábítószert is kimutatott nála.

"Magyarország előre megy..." Újabb történelmi mélypont: 404 forintba kerül az euró

Napról napra értéktelenedik el a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

KSH: Több, mint 500 ezer forint volt áprilisban az átlagkereset. Önnek is?

Vajon a kaposváriak többsége is érzi, hogy félmilliót keres?

155 meztelen fürdőzőről készített fotót és videót a vasi férfi

Négy éven keresztül készített felvételeket a fürdő öltözőjében.

Katona akart megerőszakolni egy terhes nőt Miskolcon - megszólalt a férj is

Egy 25 hetes terhes nőt akart megerőszakolni egy katona Miskolcon. A támadást látta egy járókelő is, aki nem segített. A támadót elfogták, az ügyészség nyomoz az ügyben.

VIDEÓ - Hajszálon múlt a tragédia a Vörösmarty és a Füredi utca kereszteződésénél

Nagy sebességgel érkezett meg a Vörösmarty és a Füredi utca kereszteződéséhez az a kaposvári 20 éves férfi, aki majdnem elütött egy görkoris lányt és a kísérőjét. Hajszálon múlt a tragédia, melyet az esetet rögzítő autós dudálása is segített megakadályozni. Az ámokfutó megállás nélkül továbbhajtott, de elkapták.

Több napig leáll a Vodafone néhány szolgáltatása

Még a számlát sem lehet majd befizetni. A cég azt ígéri, a telefonhívás és az internet menni fog. Mutatjuk a részleteket.

Egy alkalmazott lopott el több millió forintot a siófoki benzinkút páncélszekrényéből

Részmunkaidőben dolgozott a büntetett előéletű árufeltöltő, aki a hatmilliót a szemét közé rejtette.

Hidraulikacsővel verte meg haragosát a somogysárdi férfi

Könyöktöréssel ért véget az utcai szóváltás.

Petőfi szobrának képét manipulálva hívják harcba a kárpátaljai magyarokat Ukrajnában

Az ungvári Petőfi Sándor szobrot alakították át ukrán katonává egy képszerkesztő programmal, hozzá félig orosz, félig ukrán feliratot mellékelve.

Elhunyt egy magára hagyott csecsemő - emberölés miatt nyomoz a rendőrség

A Márfa szőlőhegyén csütörtökön délután találták meg az életben lévő újszülöttet, aki később elhunyt.

Részegen, bottal fenyegette diákjait a pedagógusnapon kitüntetett tanár

A kitüntetést átadó Nemény András polgármester szerint vizsgálat folyik az ügyben.

Fontos ellentámadást indítottak az ukránok

Az izjumi orosz hídfő felszámolására indult ukrán támadás, ha sikeres, az ukrán hadsereg megakadályozhatja Donbasz elfoglalását.

Átment a piroson és a sorompót is letörte az autós Sántosnál

A sántosi vasúti átjárónál nem bírta kivárni, míg elhalad a vonat.

Öngyilkosságba segítette szobatársát a somogyi szeretetotthon lakója

Fagyállót ittak, mert mindketten meg akartak halni, ám csak egyiküknek sikerült.

Undorító mocskot fényképeztek a vendégek az új egri McDonald's konyhájában

Napi több egycsillagos értékelést gyűjt be a gyorsétteremlánc legújabb egri egysége, amely most éppen 1,3 csillagon áll a Google szerint.

Meghalt a 8 órára buszban felejtett óvodás kislány

Meghalt az a négyéves kislány, akit kedden több órára a tomajmonostorai óvodabuszban felejtettek.

Közel húszmillió forintnyi gyümölccsel verték át a gazdákat

Felvásárlónak adták ki magukat, kajszira, sárgadinnyére és cseresznyére szerződtek, ám eszük ágában sem volt fizetni.