Putyin üzent a világnak: komolyan még csak el sem kezdték a háborút

Kpsvr 2022-07-08 12:29:00
Az orosz elnök nem fukarkodott a bejelentésekkel, egy új világrend születését is üdvözölte.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament alsóházának (duma) frakcióvezetőivel folytatott tanácskozásán megint

a Nyugatot hibáztatta a háború kirobbanásáért,

és próbálta a nyugati országokra tolni a felelősséget, pedig, mint láttuk, február 24-én ő volt az, aki hadüzenetet küldött Ukrajnának, és az ő hadserege pusztít most is az országban.

„Azt mondják nekünk, hogy mi kezdtük a háborút a Donbaszban, Ukrajnában. Nem, ezt az úgynevezett kollektív Nyugat szította a 2014-es, alkotmányos rendet felforgató fegyveres ukrajnai hatalomátvétel megszervezésével és támogatásával, később pedig a donbaszi emberek ellen elkövetett népirtás jóváhagyásával és mentegetésével. Éppen

a Nyugat a fő értelmi szerzője és felelőse a mai eseményeknek”

– magyarázta az orosz elnök.

Szerinte, mint folytatta, a Nyugat az Egyesült Államokkal az élen évtizedek óta folyamatosan agresszív volt Oroszországgal szemben.

Ha pedig ez nem lett volna elég, visszautasították a kiegyensúlyozott európai biztonságra vonatkozó javaslatainkat, félresöpörték a rakétavédelmi problémák rendezésére szolgáló közös munkával kapcsolatos kezdeményezéseiket, és fittyet hánytak figyelmeztetéseikre, hogy a NATO keleti bővítése, különösen a volt szovjet tagköztársaságok területén elfogadhatatlan.

„Manapság azt halljuk, hogy le akarnak győzni bennünket a harctéren. Mi mást mondhatnék, próbálják meg!

De mindenkinek tudnia kell, hogy komolyan még el sem kezdtük”

– fenyegetőzött.

Az orosz elnök ezután kijelentette, hogy a háború kirobbanásával egy új világrend születik, egy valódi multipoláris világ, aminek kialakulását már nem lehet feltartóztatni.

„Ez volt az amerikai világrend megtörésének és az amerikai liberális-globalista egocentrizmustól való eltávolodásnak a kezdete egy valóban multipoláris világ felé."

A történelem menetét nem lehet megváltoztatni, és a kollektív Nyugat törekvése, hogy rákényszerítse mindenkire saját világrendjét, kudarcra van ítélve” – mondta Putyin, aki egyébként nem zárkózna el a béketárgyalásokról, de szerinte minél tovább húzódik ez a helyzet, annál nehezebb lesz a Nyugatnak megállapodásra jutnia velük.

Putyin egyébként egy hónappal korábban is, a szentpétervári gazdasági fórumon tartott beszédében is ugyanezeket a dolgokat puffogtatta el. Az előre beharangozott, fél világ által várt megszólalása is arról szólt, hogy mindenért, például a magas inflációért is a Nyugatot és főleg az Egyesült Államokat hibáztatta.

A háborúval kapcsolatban pedig azt mondta, hogy Oroszország döntése, hogy elindítja az általa csak különleges katonai műveletnek nevezett támadást, nehéz volt, de nem tehettek mást,

hiszen rájuk kényszerítették.

Putyin azt állította, hogy az a célja, hogy megvédje a népüket a kelet-ukrajnai Donbaszban, mert szerinte ott népirtást végeztek az ukránok.

Az ukrajnai oroszokat egyébként, ahogy ebben a cikkben az Azonnali is megírta, nem irtották, de nem jutott nekik sem könnyű sors. A háború kirobbanása óta viszont folyamatosan gyűlnek a bizonyítékok, hogy

az oroszok sok esetben civileket gyilkolnak.

A bucsai mészárlás miatt az ENSZ közgyűlése, bár csak szimbolikus jelentősége van, fel is függesztette Oroszország tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában, köztük Magyarország szavazatával. Az utóbbi időben egyre több ország minősíti népirtásnak az orosz agressziót.

 

Via Azonnali.hu

 

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.