Tények: hazudik a gázárról Orbán, Szita és Gelencsér

Kpsvr 2022-07-17 12:42:00
Grafikonon bemutatjuk, hogy miért hazudik Orbán Viktor, Szita Károly, Gelencsér Attila, vagy bármely fideszes politikus, mikor a brüsszeli szankciókat, vagy a háborút okolják elsődlegesen a gázár növekedése miatt.

A grafikonon a földgáz (Natural Gas) világpiaci árának alakulása látható 2021 júliusától. Az egyes gyertyák napi nézetben mutatják a piaci mozgásokat, tehát látható, hogy naponta hogyan változott az ár. Ha megnézzük a teljes képet, akkor egy növekvő trend rajzolódik ki (sárga vonal) 2021. júliusától, némi korrekcióval 2021 decemberében. Az idei év elejétől ismét emelkedésnek indult a gázár a korrekció után (piros nyíl), ami egy intenzív emelkedési szakasz után egészen 9 dollár fölé röpítette az árat 2022 július elejéig. Jelenleg ismét egy korrekciós időszakban van az ár (kék nyíl).

A grafikonon egy kis piros nyíl jelzi a háború kitörésének napját, 2022. február 24-ét. Ha az egész trendet nézzük, akkor teljesen világosan látszik, hogy a háború kitörése előtt több, mint fél évvel már megindult a gázár emelkedése.

Tehát, amikor Orbán Viktor, Szita Károly, Gelencsér Attila, vagy bármely más fideszes politikus arról beszélnek, hogy a háború, vagy a brüsszeli szankciós politika okozta a gáz árának emelkedését, biztosan tudhatjuk: hazudnak!

A gázár emelkedésének legfőbb oka a koronavírus lezáráskor fellépő csökkenő kereslet miatt felszámolt termelő kapacitások, melyek a kereslet visszaépülésekor már hiányoztak, tehát a meglévő termelő kapacitások nem tudták kiszolgálni az igényeket, így elkezdtek az árak növekedni.

Az is teljesen világos, hogy a választás előtt már biztosan láthatták, hogy képtelenség lesz fenntartani a rezsicsökkentést, ennek ellenére mégis megígérték.

De, ami a magyarok átverésének legarcátlanabb mozzanata volt, azt Orbán Viktor adta elő, mikor a választások után, május közepén megválasztotta az Országgyűlés és beszédet tartott a Parlamentben. Ekkor a gázár éppen tetőzött, tehát pontosan tudható volt, hogy képtelenség fenntartani a rezsicsökkentést. Orbán, ennek ellenére, a következőket mondta: „Megvédjük a teljes foglalkoztatottságot, megvédjük a családtámogatásokat, vállalom, hogy megvédjük a nyugdíjak értékét, a rezsicsökkentést is”.

Orbán Viktor a Parlamentben is megígérte, hogy fenntartja a rezsicsökkentést, holott látszott, hogy ez képtelenség.

A fideszes politikusok azért hazudják azt, hogy a háború miatt emelkednek az árak, hogy ne derüljön ki, a választások előtt tudatosan átverték az magyarokat. Elhitették 3 millió emberrel, hogy marad az olcsó energia, és nem lesznek megszorítások. Látható, hogy már 2021 közepén elkezdődtek ezek a folyamatok, amit a kormány is pontosan tudott, csak a választási győzelem miatt eltitkolták.

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.