Sokkolóval oszlatták a tüntetőket a rendőrök

Kpsvr 2022-07-18 15:03:00
A kata módosítása és rezsicsökkentés-csökkentés ellen tiltakozókat a Margit hídon sokkolóval oszlatták, az Olimpia parknál pedig olyanokat igazoltattak, akiknek semmi közük nem volt a tüntetéshez.

Furcsa incidensek történtek hétfő délben, amikor a kata módosításai és a megszorítások ellen tüntető néhány száz ember hosszas vonulás után eljutott a Kossuth-térre, ott írtak egy levelet Orbán Viktornak, majd át akartak menni a képviselői irodaházhoz, majd onnan vissza a Margit hídra, ahonnan reggel levált a csoport.

Csakhogy féluton az irodaház felé, az Olimpia parknál rendőesorfal várta őket, a rendőrök meg bőszen igazoltatni kezdtek mindenkit, még olyanokat is, akik egyébként csak üldölgéltek a parkban, és semmi közük nem volt az egész katás rezsis megmozduláshoz. Tudósítónk tanúja volt annak, ahogyan ezeket a járókelőket kikísérték a parkból.

Majd aztán a tüntetők látva, hogy nem jutnak el, vissza akartak menni a Kossuth-térre, de a rendőrök közülük is csak azt engedték át, akit igazoltattak. Ez pedig eléggé kedvét szegte az embereknek, mert a demonstráció egyelőre megcsappant, csak néhányan mentek vissza a Kossuth-térre.

A másik csoportot, akik reggel a hivatalos, bejelentett demonstráció után ott maradtak a Margit hídon, a rendörök körülbelül másfél órával a fentiek előtt oszlatták fel, méghozzá meglehetősen erélyesen, aki ellenszegült, az ellen sokkolót is bevetettek.

A demonstráció még mindig tart, de a hír megírásakor csak néhány tucat tüntető tartott ki, de a szervezők jelezték, hogy kedd reggel is hídfoglalással indítják a napot.

 

Borítókép: Azonnali

Via Azonnali.hu

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.