Palkovics elérte, hogy a futárok „jobbágyfelkelést” szervezzenek, és ismét lezárjanak egy hidat

Kpsvr 2022-07-22 12:08:00
A futárok találkoztak Palkovics Lászóval, de csak a terelés ment, nem jutottak egyről a kettőre, így ismét hídfoglalás lesz. Kaposváron is hétfőn lesz a tüntetés a Jutai úton.

Folytatódnak az új katatörvény miatti tüntetések. A módosított jogszabály miatt szeptembertől többek közt a futárok is elveszíthetik az eddigi bevételeik egy jelentős részét, így ismét demonstrációt szerveznek Budapesten. Az első tiltakozásukat hétfőn tartották a Margit hídnál.

Mint a „Futárok a KATA-ért” csoport a Facebookon közzétette, a következő tüntetést szintén a Margit hídra szervezik jövő hét hétfőre (július 25.).

Az esemény a Jobbágyfelkelés nevet kapta.

Kaposváron is hétfőn lesz a tüntetés. Reggel 7-9-ig felpályás útlezárást terveznek a demonstrálók a Jutai úton. A tüntetést Árok Kornél szervezi, melyhez az Mszp Kaposvár Városkörnyéki Szervezete és az LMP is csatlakozott.

TÜNTETÉS KAPOSVÁRON – EDDIG KÉT SZERVEZET CSATLAKOZOTT HIVATALOSAN

Novák Katalin egyébként épp hétfőn jelentette be, hogy aláírta a katatörvényt, emiatt a Momentum tiltakozást szervezett a Sándor-palota elé. Néhány résztvevő a demonstráció alatt egy étterem teraszán lepte meg Palkovics Lászlót, a miniszter ezután egyeztetni hívta magához a futárok képviselőit.

„Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre.Az extrém melegre való tekintettel és többetek kérésére, az eseményt 19 órára toltuk át de a helyszín továbbra is a Margit híd marad!” – írták az eseményhez.

A Jobbágyfelkelés név egyébként valószínűleg a kormány új főispános törvényére reflektál.

A csütörtöki találkozó után a futárok közölték, hogy végül semmilyen érdemi előrelépés nem történt a katás vállalkozók ügyében, és úgy érezték, a miniszter leereszkedő volt velük. A Telex egy kérdésre úgy válaszoltak továbbá: „Az ispán a közelébe engedte a jobbágyait, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük.”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szintén folytatja a katatörvény miatti demonstrációt, pénteken ismét hídfoglalást tartanak.

 

Borítókép: Azonnali.hu

Via Azonnali.hu

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.