Kaposváron tüntettek a fideszes megszorítások ellen

Kpsvr 2022-07-25 13:21:00
Kaposváron félpályás útlezárást tartottak hétfőn reggel 7-9-ig. Hivatalosan az Mszp Kaposvár Városkörnyéki Szervezete és az LMP csatlakozott az Árok Kornél által szervezett demonstrációhoz.

Balról jobbra: Árok Kornél (MSZP) Felder Frigyes (LMP)

Atrocitás nélkül, korrekt rendőri biztosítással zajlott le a kaposvári tüntetés, kisebb fennakadásokat azonban okozott a lezárás, hiszen a teherautók és a buszok már nem fértek el a szembejövő forgalom és a lezárást okozó kocsisor között. Ennek ellenére mindenki türelmesen kivárta, míg tovább tud haladni, dudálások csak a szimpátia kifejezésekor voltak hallhatók.

Árok Kornél szervezte a demonstrációt, aki az MSZP Kaposvár Városkörnyéki Szervezetének elnöke, így ők és az LMP csatlakozott a megmozduláshoz hivatalosan.

A politikus elmondta, hogy a KATA átalakítása és a rezsi árak drasztikus emelése átlag feletti fogyasztás esetén, egyértelmű megszorítás a kormány részéről. Nem lehet egyik napról a másikra felforgatni több százezer ember és a családjaik életét. Kaposváron is több ezer embert érint a változás, ők most még nehezebb helyzetbe kerülnek. A tiltakozást folytatják, hamarosan jön a következő demonstráció – emelte ki Árok Kornél.

A tüntetésen részt vett Felder Frigyes, az LMP kaposvári önkormányzati képviselője. A zöld politikus elmondta, hogy Kaposváron már elkezdődtek a megszorítások korábban, hiszen a tömegközlekedés, a parkolás, illetve a szociális szolgáltatások térítési díjainak emelését egy hónapja szavazta meg a kaposvári Fidesz, ami jelentős terhet ró a kaposváriakra. Mint mondta, hazudik a kormány, mikor adócsalóknak minősíti a KATA-s vállalkozókat, hiszen teljesen törvényesen adóztak. Felder nem ért egyet azzal, hogy az átlagembert sarcolja a kormány, eközben pedig a multiknak adókedvezményt biztosít. Nem a háború árát, hanem a Fidesz elhibázott neoliberális gazdaságpolitikájának költségeit fizettetik meg az emberekkel.

Orbán Viktor narkósoknak nevezte a KATA ellen tüntető hídfoglalókat Tusványoson, akik ellen a rendőrség intézkedett.  

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.