Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Kpsvr 2022-08-01 15:13:00
Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij legújabb beszédében kijelentette, hogy Oroszországnak nincs esélye megnyerni a háborút, és az ukránok ugyanis erősebbek az orosz rakétáknál.

„Ma volt az egyik legbrutálisabb támadás Mikolajiv és a régió ellen az egész háborús időszak alatt. Több tucat lövedék és rakéta csapódott be, a megszállók lakóépületeket, iskolákat, egyéb szociális infrastruktúrát és ipari létesítményeket sújtottak. Az orosz támadás életétét vesztette Olekszij Vadaturszkij és felesége, Rajsa, az egyik legnagyobb ukrán mezőgazdasági vállalat, a Nibulon, alapítója. Őszinte részvétünk a Vadaturszkj házaspár hozzátartozóinak és barátainak” – mondta Zelenszkij.

„Pontosan ilyen emberek, ilyen vállalatok, Ukrajnánk a déli része garantálta a világ élelmezésbiztonságát. Ez így volt és mindig is így lesz. Az orosz terroristák ne is reménykedjenek abban, hogy lerombolhatják Ukrajna társadalmi és ipari potenciálját”.

„A mi képességeink kategorikusan erősebbek, mint Oroszország rakétái és lövedékei”

– mondta Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy Oroszországnak nincs esélye megnyerni a háborút. „Most az orosz hadsereg megpróbálja megerősíteni pozícióit a megszállt területeken hazánk déli részén. A keletről érkező orosz erők egy része délre, a Herszon és a Zaporizzsja régióba vonul. De ez nem segít rajtuk. Egyetlen orosz támadás sem marad válasz nélkül. Az ukrán fegyveres erők készek reagálni a megszállók bármilyen új tevékenységére. Stratégiailag Oroszországnak nincs esélye a háború megnyerésére. És ellen kell állnunk, hogy a terrorista állam még taktikai szinten is érezze vereségét. Ellen kell állnunk délen, keleten, mindenhol. Őrizzük meg egységünket, ne csak a győzelemig, hanem utána is, hogy helyreállítsuk mindazt, amit a megszállók elpusztítottak. Azt hiszem, mindezt meg fogjuk tenni” – tette hozzá az ukrán elnök.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij / Facebook

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Addig jár a tolvaj a boltba, míg a whisky el nem törik

Lopássorozatnak indult, rablás lett a vége: a kaposvári üzleteket fosztogató férfi a végén konfliktusba keveredett a biztonsági őrrel, ami miatt sokkal súlyosabb büntetést kaphat.