500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Kpsvr 2022-08-02 12:21:00
Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Az ötlet akkor született, amikor májusban a Militarniji nevű, ukrán háborúval foglalkozó portált egy külföldi olvasójuk azzal kereste meg, hogy az ukrán tüzérek írják fel az egyik lövedékre, hogy „Bosszú az MH17-ért”. (Ez volt a száma a Malaysia Airlines járatának, amelyet 2014. júliusában lőttek le, a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint valószínűleg kelet-ukrajnai szeparatisták.)

„Rájöttünk, hogy a világon számos embernek számos oka van arra, hogy bosszút álljon Oroszországon. Ám jelenleg csak egyetlen erő létezik, amely ezt ténylegesen meg is tudja tenni: az ukrán hadsereg. Úgy döntöttünk, összekötjük azokat, akik meg akarján büntetni Oroszországot azokkal, akik ezt nap, mint nap teszik” – mondta el Olexander Argat, a Militarniji egyik alapítója.

A gondolatot tett is követte. Létrehozták RevengeFor nevű honlapot, ahol meglehetősen egyszerűen leadhatja bárki a maga „bosszúrendelését”. Ehhez minimum 500 dolláros adományra van szükség a „Gyere Haza Élve” alapítvány számlájára. A nyolc éve működő szervezet célja az ukrán fegyveres erők segítése.

Az adományozó meghatározhatja, hogy milyen feliratot kér, milyen személyes, vagy történelmi sérelemért szeretne „bosszút állni”, amiért Oroszország, vagy a Szovjetunió felelős.

A honlapon hangsúlyozzák, hogy semmilyen, közösséget, vagy kisebbséget gyalázó gyűlölködő üzeneteket nem fogadnak el. Aki ilyet küld be, annak a pénzét továbbítják ugyan az alapítványnak, de a felirat nem kerül fel sehova.

Az üzeneteket egyelőre 152 és 155 mm-es tüzérségi lövedékek, vagy R-27-es levegő-levegő rakéták jutattják célba, de a jövőben a „kínálat” bővítését tervezik. A feliratokról készült fényképeket eljuttatják a megrendelőnek, és amennyiben az hozzájárul, közzé teszik a RevengeFor.com-on, és a Militarnijin.

Ehhez a projekt üzemeltetőinek természetesen kapcsolatban kell állnia az ukrán hadsereggel. Honlapjukon várják olyan katonák jelentkezését, akik szívesen vállalják a bosszúüzenetek „kézbesítését”.

Úgy tűnik, a szolgáltatásra lesz kereslet, rövid idő alatt 27 megrendelés futott be, mintegy 14 ezer dollár értékben - írja a Mezha ukrán portál. 

Egy „Katynért!” és egy „Eltiport prágai tavaszért” feliratú lövedéket már kilőttek az oroszokra.

„Ez nem csak az ukránok háborúja. Ez az egész szabad világ küzdelme a zsarnokság és a hódítás ellen, amelyet Oroszország képvisel. Azt szeretnénk, hogy az emberek Európában és az Atlanti-óceán túlpartján is felismerjék és átérezzék ezt” – magyarázta a projekt célját az egyik alapító.

Borítókép: "Az eltiport prágai tavaszért" bosszút álló üzenet

Fotók: RevengeFor.com

Via Azonnali.hu

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.

Addig jár a tolvaj a boltba, míg a whisky el nem törik

Lopássorozatnak indult, rablás lett a vége: a kaposvári üzleteket fosztogató férfi a végén konfliktusba keveredett a biztonsági őrrel, ami miatt sokkal súlyosabb büntetést kaphat.