Oltásellenesek zaklattak egy orvost, aki öngyilkos lett

Kpsvr 2022-08-04 14:56:00
Lisa-Maria Kellermayrnak még a rendelőjét is be kellett zárnia. A nőt rendszeresen zaklatták többek közt a közösségi médián keresztül. A hétvégén holtan találták a 36 éves orvost.

Hétfőn több ezer ember emlékezett meg Lisa-Maria Kellermayrról Ausztriában – írja a Deutsche Welle. A 36 éves orvost hétvégén találták holtan egy felső-ausztriai kisváros orvosi rendelőjében, a hatóságok szerint öngyilkosság történt. A DW azt írja, a halálesetben a rendszeres fenyegetéseknek és a rendőrség tehetetlenségének is szerepe lehetett.

Kellermayr a koronavírus elleni védőoltások és egyéb intézkedések nyílt szószólójaként vált ismertté Ausztriában. A rendszeres és nyilvános állásfoglalásai viszont indulatokat váltottak ki a helyi vírustagadókból, és mint írják, a halála előtti hónapokban rendszeresen zaklatták a nőt többek között a közösségi oldalakon.

A DW szerint a fenyegető levelek olykor részletesen leírták, hogyan kellene Kellermayrt és kollégáit „lemészárolni”, hozzáteszik: a munkája során is rendszeresen zavarták meg az orvost. Kellermayrt bár feljelentést tett a zaklatások miatt, illetve az orvosszövetségtől is kért segítség, de ezek nem vezettek eredményre.

Mint írják, a rendőrség álláspontja korábban az volt, hogy a halálos fenyegetéseket nem gondolták komolynak. Hozzáteszik, a hatóságok annak ellenére következtettek erre, hogy közismerten erőszakos és szélsőségesen jobboldali személyek is megfélemlítették a doktornőt. A nyomozók egyébként korábban azt közölték, nincs tudomásuk ilyen fenyegetőkről.

A cikk szerint egy hacker viszont azt állította korábban, hogy sikerült azonosítania az egyik elkövetőt, a rendőrség ennek ellenére nem tett semmit, mivel egy németországi férfi ellen kellett volna eljárást indítani  – írják. Hozzáteszik: a rendőrség szóvivője később még azzal is megvádolta Kelermajrt, hogy csak fontoskodik.

Mivel a hatóságok ezek mellett először az orvosi rendelő védelmét is megtagadták Kellermayrtól, saját költségen bérelt fegyveres őrt magának. Nyár elején végül bár biztosítottak oltalmat az orvos számára, de addig annyira megterhelte anyagilag a sok önköltség, hogy június végén bezárta a rendelőjét.

A nő tervezte a hely újranyitását, de ez végül meghiúsult. A cikk szerint többek között azért, mert a korábbi alkalmazottak féltek visszatérni Kellermayrhoz.

Borítókép: Képernyőfotó/ krone tv

Szólj hozzá!

Orbán bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt Amerikában

Orbán Viktor a Facebookon bizonygatja, hogy telt ház volt a beszéde alatt és állva tapsoltak. Csak egy a baj: ő nem látszódik a képen.

Targédia - 12 halott egy horvátországi buszbalesetben

Magyarország felől érkezett a felborult busz, zarándokok az áldozatok

Milyen íze van Orbán seggének?

Két amerikai műsorvezető szólt be egymásnak. Az egyikük Orbán Viktor hátsójának ízéről kérdezte a másikat, annak kritika nélküli seggnyalására utalva.

Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Mától úgy is ki lehet vágni egy akácerdőt, hogy pótolni sem kell a fákat

Sokkal könnyebb már kivágni a fákat, hogy eltüzelhessük őket. Felpörög a fakitermelés, hogy legyen mivel fűteni Magyarországon.

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

Nagy Feró már nézi, hogyan spórolhat a rezsivel

Nagy Feró, aki a választások alkalmával élénken kapányolt a Fidesznek és magának Gelencsér Attilának is, már azon gondolkodik, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűtenie a Fidesz által megemelt rezsiárak miatt.

Burgenlandban nem nő a rezsi, sőt, 280 ezer forintnyi támogatást is kapnak az infláció ellen

Bár a fideszes politikusoktól rendre azt hallgathatjuk, hogy a nyugatnak vége, hanyatlik és Magyarország az utolsó "normális" mentsvár, ennek ellenére mégsem a Fidesz-kormány csökkenti 280 ezer forintnyi euróval a magyar családok terheit, hanem a burgenlandi tartomány a burgenlandi családok terheit.

Annyira nincs pénz a tűzoltóknál, hogy kevesebbet kell gyakorlatozniuk

A válság kezd egyre veszélyesebb lenni. A tűzoltóknak minden forintot meg kell fogniuk, különben a járművek beindítására sem lesz elég üzemanyaguk.

Letartóztatták a gyermeküket halálra kínzó szülőket Szombathelyen

Addig rugdosták és éheztették a csecsemőkorú babájukat, hogy belehalt a bántalmazásba. Vigyázat, megrázó részletek!

Csak megrovás járt Kálmán Olga lefejezésével való fenyegetésért

A Blikknek a férfi azt mondta: változatlanul gyűlöli Kálmán Olgát és a baloldalt, nem bánta meg tettét, de nem tette volna meg, amiket írt.

LMP: a Fidesz bojkottálja a válság miatt tartandó parlamenti ülést

A zöld párt megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportja egységesen bojkottálja azt a rendkívüli parlamenti ülést, ahol az országgyűlésnek a magyar embereket sújtó válsághelyzetet kellene megoldania.

Több, mint kétmilliárd forintot „spórolt” a 74 személyes cégpolip

69 gazdasági társaság alkotta a céghálót, mely takarító és őrző-védő vállalkozásoknak segített megspórolni különböző adóka és áfát csalni.

Kaposváron lesz tűzijáték augusztus 20-án

Számos városban, a válságra hivatkozva, elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték. Kaposvár nem ilyen város.

Helyreigazítás

Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!

500 dollárért bárki bosszút állhat az oroszokon, aki úgy érzi, van miért

Ötletes, bár meglehetősen bizarr szolgáltatást indított az ukrán hadsereg egy katonai portállal együttműködve.

Pétekig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Aki eddig az átlag felett fogyasztott, annak érdemes lehet most diktálnia őket az MVM-nek pontosabb elszámolás miatt.

Jövő hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett PB gázpalackot árulja a MOL

A 11,5 kilós, rezsicsökkentett palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz és csak azt lehet majd kapni.

Zelenszkij: az oroszoknak nincs esélyük megnyerni a háborút

Az ukrán elnök reagált arra, hogy egy rakétatámadásban meghalt a legnagyobb gabonaexportőr vállalat vezetője.