Kiszáradt tó medréből jelentkezett be az LMP képviselője

Kpsvr 2022-08-05 16:05:00
Új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség - emelte ki Keresztes.

Keresztes László Lóránt, az LMP – Magyarország Zöld Pártjának országgyűlési képviselője tartott online sajtótájékoztatót, egy egészen különös helyszínről: egy kiszáradt tó medréből. A helyszínválasztás nem volt véletlen, Keresztes az aszályról és a hazánkat is érintő éghajlatváltozásról beszélt.

Mindannyian tapasztalhattuk az országban, hogy milyen brutális aszállyal van dolgunk, hogy emiatt milyen nehéz helyzetbe kerültek a gazdák, folyóink, tavaink száradnak ki, szinte mindenhol rekordalacsony a vízállás. – mondta Keresztes
Hozzátette, ez a folyamat nem újkeletű, egyre szélsőségesebb a csapadékeloszlás, melynek mennyisége is csökken, az aszályos időszakok hossza nő, azok egyre hosszabbak és forróbbak. Az LMP képviselője elmondta, Magyarország az éghajlatváltozás szempontjából az egyik legsérülékenyebb ország Európában.

Vízválság: a belátás és a cselekvés hiánya nem más, mint a jövő felélése!

Aszály, vízhiány, tavak és vízfolyások kiszáradása… Egyre hosszabb és forróbb aszályos időszakok… A miniszterelnök ezekről egy szót sem szólt a jövőről tartott beszédében, ahogy nem beszélt az ivóvízellátást biztosító közműrendszer tragikus állapotáról sem. A belátás és a cselekvés hiánya nem más, mint a JÖVŐ FELÉLÉSE!

Közzétette: Dr. Keresztes László Lóránt – 2022. augusztus 4., csütörtök

Azonban Keresztes szerint azt is ki kell mondani, hogy a kiszolgáltatott helyzet elsősorban a kormány mulasztásainak sokaságának köszönhető. Azt is hangsúlyozni kell a pécsi képviselő szerint, hogy ha a kormány nem érzékeli a kialakult helyzetnek a súlyosságát, és nem képes a jövőbe mutató érdemi döntéseket meghozni, az nem jelent mást, mint a jövő felélését.

Az LMP folyamatosan figyeli a kormány munkáját, évek óta nyújtják be a javaslataikat, azonban még ebben a kritikus helyzetben sem látnak jövőbe mutató javaslatokat a Fidesztől. A zöldpárt öt területen vár érdemi cselekvést a kormánytól.

Keresztes szerint egyfelől új szemléletű vízgazdálkodásra van szükség, a jövőben már nem lehet cél a vizek minél gyorsabb kivezetése az országból, hiszen így is több víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik. Másfelől a kormány jól láthatóan nem készült fel a folyóink, felszíni vizeink védelmére, egyszerűen nincs megfelelő védelme a természetes vizeinknek. Képtelen a kormány védekezni vizeink szennyezése ellen, kiemelten a határon átnyúló környezeti kockázatok ellen. Ennek legutóbbi ékes példája volt a Sajó szennyezése, ami a mai napig nem oldódott meg. Az LMP javaslatot tett a kormánynak, hogy a magyar pártok közösen álljanak ki annak védelmében, de a kormány nem is válaszolt a felvetésre.

Ezen kívül a víziközmű-rendszer is az összeomlás szélére jutott, mondta el Keresztes. Sok helyen van vízhiány és korlátozás, a megtermelt ivóvíz huszonkét százaléka felhasználás nélkül elfolyik a rossz közmű hálózat miatt. Ha érvényben maradnak a jövőévi költségvetéssel kapcsolatos döntések, az azt jelenti, hogy a kormány feladta az ivóvíz ellátást és a vízbázisok védelmét. Az LMP ezzel kapcsolatban is megtette a javaslatait, és minden érdekelt bevonásával próbálják meg elérni, a víziközmű rendszer megmentését.
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint nagyon fontos lenne a gazdáknak is segíteni. A kormány az aszályra adott megoldási javaslatainak a fókuszában továbbra kizárólag az öntözés áll, ahogy azt ma reggel is hallhattuk. Valódi megoldást az hozhat, ha a talaj vízháztartását állítjuk helyre, hiszen csak az egészséges táj tudja biztosítani a növényei számára a kellő vizet. Valódi megoldást csak az hozhat, ha a vízháztartást állítják helyre, vízlevezető vízgazdálkodás helyett vízmegtartó vízgazdálkodásra szükséges Keresztes szerint. Ehhez arra van szükség, hogy a kormány nagyobb mértékben támogassa a gazdákat.

A vízválságnak nem fog véget vetni a háború vége, ha a kormány nem cselekszik azonnal, akkor az aszály még nagyobb baj lesz, Keresztes szerint ha ez a helyzet sem ébreszti fel a kormányt, akkor nekünk kell felébreszteni. Ha nem cselekszenek, akkor az embereknek kell kikényszeríteni a lépéseket, hiszen mindannyiunk, gyermekeink jövőjéről van szó.

Szólj hozzá!

Hetvenes, mozgásában korlátozott asszonyt erőszakolt meg a részeg férfi

A támadót már korábban is elítélték szexuális bűncselekmény miatt.

Olaszországból hozott be három kamion szemetet a taszári férfi

Egy ismerőse telkén akarta elásni az irdatlan mennyiségű hulladékot, melyért tonnánként 165 eurót kapott.

Biztonsági őrök támadtak a vendégekre – VIDEÓ!!!

A bulizó társaság megpróbált kitérni, de az elvileg rendért felelős erős fiúk mindenáron bunyózni akartak.

Hiába költözött el a nő, egykori élettársa rendre megkereste és összeverte

A férfinak, aki az utcán és a munkahelyén is bántalmazta gyermeke anyját, lopás miatt is bíróság elé kell állnia, ugyanis fát vágott ki az erdőn, melyet aztán eladott.

Annyira részeg volt, hogy elaludt a helyszínen a betörő

Megpróbált bejutni egy házba, a rendőrök elfogták, ám ittassága miatt nem tudták kihallgatni, így elengedték, mire ismét lopni indult, ám végül megadta magát Mr. Alkoholnak.

A Kúria döntött: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárak ügyében

A Fidesz akaratával egyezően a Kúria is kimondta: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A fideszesek szerint a magyarok nem tudják felelősen eldönteni, hogy szeretnének-e aksigyárakat az otthonaik mellé. A magyarok csak a nemváltó óvodásokról képesek döntést hozni.

Kukoricásba menekült a rendőrök elől a jogsi nélkül autózó sofőr

Nem sokkal korábban tiltották el a vezetéstől, pechére belefutott az ügyét jól ismerő zsarukba.

A rosszul rögzített gázpalack leesett a teherautóról, s felrobbant az előző autó kereke alatt

Hiába vette észre pakoláskor a teherkocsi sofőrje, hogy nem záródik rendesen a kaloda a platón, simán tovább ment.

Nem ment haza a feleség, ezért megtámadták a családját

A részeg férj már délelőtt is megverte asszonyát, majd miután végig itta a napot, a nő nem volt hajlandó visszamenni közös házukba, ezért megpróbáltál erőszakkal előkeríteni.

Női vécékben filmezett a kukkoló

Összesen 16 alkalommal vette fel, mi történik a mellékhelyiségekben, ám ekkor kiszúrták, s örülhetett, hogy feljelentéssel megúszta.

Kirakta és magára hagyta az erdőben magatehetetlen anyját az ötvenes férfi

Még a járókeretet is úgy helyezte el, hogy az idős asszony e tudja elérni – a holttestet csak napokkal később találták meg.

Lopott biciklire állva mászott be a büfébe – VIDEÓ!!!

Gyorsított eljárásban a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a sorozatban kerékpárokat lopö férfit.

Rázárta a kamraajtót a tolvajra az idős asszony

Élelmiszerért tört be a részeg férfi a házba, matatására felébredt a nő, aki nem ijedt meg tőle, hanem bezárta és hívta a rendőröket.

Intim fotóval próbálta lejáratni alkalmazottját az üzletvezető

A munkatársakkal közös chat-csoportba töltött fel a nőről készült mezítelen képernyőképet.

Hónapokig kapargatta stikában a sorsjegyeket a lottózó alkalmazottja

Az asszony emellett 300 ezer forintot el is sikkasztott, így összesen 1,5 milliós kárt okozott.

Nemcsak ellopta, össze is törte az autót a részeg sofőr, akinek jogsija sem volt

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni próbált, de kisodródott és betonkorlátnak ütközött, majd a tulajdonos kocsiban talált iratait adta át a zsaruknak.

A kutyának felforralt, étellel teli vödörbe esett a kétéves kislány

Az apa rossz helyre tette a forró vízzel és étellel teli edényt, gyereke a játék hevében beleesett.

Kislányt futtatott a fiatal nő és ismeretségi köre

A prostituált elhitette az alig több, mint 14 éves gyerekkel, hogy így könnyű pénzhez jut.

A Fidesz leállította, most újraindul két Kaposvárt érintő beruházás

Olyan nehéz helyzetbe navigálta magát az Orbán-kormány az elmúlt időszakban, hogy számos beruházást kellett leállítania. A kaposvári fejlesztések is ennek estek áldozatul, de most két beruházás előkészítését is engedélyezte a kormány.