Gelencsér Attila nem ment be a munkahelyére, pedig megvédhette volna a rezsicsökkentést

Kpsvr 2022-08-08 14:22:00
Az ellenzék azt akarta elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt, illetve szüntesse meg a rezsiemelést. Gelencsér Attila nem érezte annyira fontosnak a témákat, hogy megjelenjen a munkahelyén.

Hiába hívott össze rendkívüli ülést az ellenzék olyan húsbavágó kérdésekről, mint a katatörvény módosítása, vagy a rezsiemelés megszüntetése, a fideszes képviselők nem akarták beszélni ezekről a kérdésekről. Így tett Gelencsér Attila is, aki több, mint 2 millió forintot keres havonta, ennek ellenére nem ment be a munkahelyére, hogy a válságról tanácskozzon.

A napirend előtti felszólalásokra viszont így is sor került - számol be a Telex.

Kanász-Nagy Máté (LMP) azt mondta: „ennyire veszik komolyan a Fidesz képviselői a magyar társadalom problémáit”. Beszélt arról is, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a múltheti, fakitermelési rendelet mellett. „A környezetünk pusztítása egy újabb fázisba léphet”, a Fidesz az egyetlen kormány, amely az aszály és a klímaválság közepén erdőirtásba kezd.

Berki Sándor a be nem tartott fideszes ígéretekről és a rezsicsökkentésről beszélt. „A választás lehetősége a kormányé, de a számlát mint mindig, most is az emberek állják” – zárta a felszólalását a Párbeszéd képviselője.

Toroczkai László szerint „a mai nap egy bohózat” nemcsak azért, mert a Fidesz bojkottálta az ülést, hanem mert az elmúlt három évtized vezetett idáig, és a Parlamentben megjelent ellenzéki képviselőkön kérte számon a „balliberális kormányzás” hibáit. Toroczkai szerint le kell szokni a multik kiszolgálásáról, amiben a saját pártján kívül a többi ellenzéki párt képviselőit is hibásnak tekinti.

Kunhalmi Ágnes Toroczkai megszólalására is reagálva azzal kezdte, hogy sajnálatát fejezi ki a Fidesz távolmaradása miatt, de megállapította, hogy „a Fidesz szatellitpártja” viszont megjelent. Az MSZP képviselője arról beszélt, hogy az épületszigeteléseknek és a modernizálásnak az elmaradása miatt sok magyar ma is az utcát fűti.

„Szégyellheti magát minden kormánypárti képviselő, aki távolmaradásával magára hagyta a magyarokat a szociális válság közepén.”

- mondta Gelencsér Ferenc, aki arról beszélt, hogy hiába van ma munkanap, hiába jár az átlag magyar 8 órára dolgozni, a fideszes képviselőknek délután 1 órára sem sikerült megjelenniük a Parlamentben. A Momentum elnöke szerint a kormány folyamatosan a magyar családok védelméről beszél, közben épp ez ellen dolgozik, nem hallgatják meg az emberek panaszait.

Z. Kárpát Dániel szerint a családok válságán nyerészkedik a kormány, szerinte ezért javasolt a pártja áfacsökkentéseket a rezsiszámla, a tűzifa és az alapvető élelmiszerárak tekintetében. 

„Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke” – ezt állította a fideszesek távolmaradására utalva Arató Gergely, aki Gyurcsány Ferenc hétfői Facebook-posztjára is utalva leszögezte a DK nevében, hogy „készülünk”.

Szólj hozzá!

Döbbenet: 10 éves fiának szervezett szexet egy anya a fiú születésnapjára

Születésnapra szánt ajándéka miatt jelenleg is letartóztatásban van az az anya, aki 10 éves fiának szervezett szexuális együttlétet egy 15 éves lánnyal. Az aktusról egy másik kamasz készített videót, majd szétküldte ismerőseinek. A Pest megyei vizsgálók a napokban fejezték be a büntetőügyet.

Származásuk miatt támadt a fiatalokra a részeg férfi, akit végül jól összevertek

A trió megpróbált kitérni az agresszív támadó elől, aki azonban egyiküket megütötte, ezután pillanatok alatt leverték.

VIDEÓ - Somogyban bujkált L. Kristóf, akinél több pisztoly is volt, és az osztrákok körözték

A belga-magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Kaposvár belvárosában rabolt ki egy gyermeket H. Szebasztián

A gyermeket a kaposvári buszpályaudvar liftjébe szorította és elvette a pénzét.

Drónnal figyelik a kaposvári autósokat a rendőrök

Összehangolt akció során Kaposváron eddig 66 szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

Családi vérengzés: az ismert fitneszmodelt, K. Ildikót férje szúrkálta össze

Nyírteleken, egy heves vita után késelte meg a férje a fitneszmodellt, aki jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Szijjártó tenne róla, hogy a szankciók valóban ne működjenek

A nyolcadik csomagot pénteken kezdték részleteiben tárgyalni a tagállamok. Szijjártó kritikus, de azt mondta: a teljes csomagot a magyar kormány nem utasítja el, csak fel akarja puhítani.

VIDEÓ - Brutális pusztítást végzett a vihar: szétbombázta a jég a kerteket

Pokoli erővel tarolta le a magyar kerteket az időjárás. A vihar erős széllel, diónyi nagyságú jéggel szakította be a tetőket Békés megyében.

Gulyás megnyugtatta a nyugdíjasokat a gázszámlákkal kapcsolatban

Megérkeztek az MVM-től a gázszámlák, melyeknek fizetési határideje a nyugdíjfizetés előtt van.

Ennyiért adhatja el Gyurcsány az Apró-villát

Gyurcsány Ferenc a Partizán interjúban megemlítette, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát.

Brutális mélyrepülés: 420 forint az euró, 435 a dollár

Nem tett jót a jegybank kamatemeléseket lezáró bejelentése a forintnak, ami az euróval szemben is rekordszintre gyengült. Már a 420 forintot nyaldossa az árfolyam, a dolláré pedig a 435-öt. Bő félév alatt hatalmasat kaszáltak azok, akik a forintjukat idejekorán euróra vagy dollárra váltották.

Döntött a kormány: nem lesz őszi szünet, de hosszabb lesz a téli

December 22-től január 8-ig tart a téli szünet az iskolákban, illetve az állami szervek is leállnak majd ebben az időben. A téli szünetet az őszi szünet rovására hosszabbítják meg.

Döntött a kormány: hamarosan rendkívüli bejelentés jön Orbán Viktortól

Összeült a kormány, hogy megoldást találjon az energiaválságra.

Az EU elleni kémkedés miatt ítélték el a volt jobbikos politikust

Öt év fegyházbüntetést kapott a volt jobbikos politikus, aki egyébként Moszkvában él.

Buszmegállóban hagyta újszülött babáját a harmincas nő

A nyolc fokban kihűlhetett volna a csecsemő, de szerencsére kutyasétáltatók még időben rátaláltak.

Százezrek menekülnek Oroszországból

Még az orosz titkosszolgálat nyilvános adatai is 260 ezer emberről írnak, de ennek a többszöröse lehet.

Végre egy ellenzéki siker - az LMP-s jelölt nyert az újpesti időközi választáson

A kormánypárti Origó "hírportál" az urnazárás után óriási Fidesz győzelemről írt, de a megjelenés után fél órával leszedték a cikket.