Elképesztő pazarlás a Teleki utca térkövezése

Kpsvr 2022-08-22 09:11:00
Sokan meglepődtek a városban, hogy miért kellett kicserélni a Teleki utcában lévő, íves térköveket, hiszen csak pár éve rakták le. Eláruljuk!

EZT OLVASTA? --> SZITA SZERINT ÚJABB 1000 KAPOSVÁRI CSALÁD KERÜLHET NEHÉZ HELYZETBE A REZSI EMELKEDÉS MIATT

Az íves térköveket még 2014 augusztusában rakták le, mikor megújult a Teleki utca útburkolata. Ezek a térkövek úgy vannak kialakítva, hogy több kocka van egybekötve és csak felül vannak rések, amolyan díszítő jelleggel. Tehát az ívek egy egybefüggő egészet alkotnak és így is lettek lerakva pontosan 8 évvel ezelőtt.

Íves térkő - Tüzépcenter.hu

Fotó: Teleki utcai térkövezés / Kaposvár Most - 2014.08.14.

Azonban, most mégis új térköveket kellett lerakni, mert valamiért nem volt jó a régi. Nyolc év alatt képtelenség, hogy elhasználódott volna, hiszen a lakótelepeken a 40 éve kialakított térköves parkolóknál is visszarakták az eredeti, kifogástalan állapotban lévő köveket, mikor fektették a gázvezetéket a biomassza fűtőmű építésével párhuzamosan.

A rejtély megoldásához és az elképesztő pazarlás megértéséhez vissza kell utaznunk 2014. augusztusába, mikor az íves térköveket rakták. A vállalkozó elkövethetett egy óriási hibát, ami kívülről egyáltalán nem látszott. A térköveket, ahogy azt a 2014-es kép is tanúsítja, beton alapra rakták le. Ez végzetes hibának bizonyult. A lerakás után elkezdték tömöríteni, döngölni az új utat, melynek következtében az egybefüggő ívek alul teljesen megrepedeztek, hiszen azok a betonnak feszültek. Tehát az egyben lévő kockák széttöredeztek alul, amit nem lehetett akkor látni.

Most viszont annál inkább.

Széttöredezett íves térkövek a Teleki utcában

A munkálatok során, mikor felszedésre kerültek a kövek, akkor derült ki, hogy képtelenség lenne visszarakni, hiszen az egyes kockák más-más méretűek egy összefüggő ívben. Mivel csak darabokban lehetett felszedni az egyes kockákat, így lehetetlen volt megtalálni azok pontos helyét az íven belül. Hónapokba telt volna, míg összelegózzák az eredeti állapotot.

Így nem volt mit tenni, új térkövet kellett lerakni a Teleki utca úttest részére, amit a gázvezeték felújítása miatt kellett felbontani.

Nincs kétségünk afelől, hogy a járda és a parkoló részeken lerakott íves térkövek is szét vannak töredezve alul, ahogyan az úttesten lévő, most felszedett rész is teljesen töredezett volt.

Így nézett ki eredetileg a Teleki utca a mostani munkálatok előtt / Google Street View

De, ha ez nem lenne elég pazarlás, ne felejtsük el, hogy a most letérkövezett és leaszfaltozott úttestet megint fel kell majd törni, hiszen a víz- és villanyvezetékek nem lettek kicserélve.

Úgy látszik, nincs az a válság, amibe egy kis pazarlás bele ne férne Kaposváron.

Szólj hozzá!

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház. 

Egy kis segítség a vőlegények számára az esküvői öltöny kiválasztásához

A megfelelő öltöny kiválasztása a vőlegény számára sokszor háttérbe szorul, pedig az esküvői készülődés során legalább annyira fontos, mint az, hogy milyen színű lesz a meghívó vagy a koszorúslányok ruhája.

Különleges whiskyk a Skót Alföldről

A Skót Alföld a második legnagyobb whiskygyártó régió. Érdemes megismerni néhány érdekességet vele kapcsolatban, és megkóstolni néhány különleges italát.

Erre a termékre szükséged lehet a hálószobában

Léteznek olyan termékek, amelyek arra hivatottak, hogy a hálószobában töltött perceket még édesebbé tegyék. Ezek nemcsak a hangulat fokozásáról gondoskodnak, hanem megóvhatnak minket diszkomfortos élményektől, esetlegesen kellemetlen sérülésektől. 

Hogyan történik a tetőfedés? Mire kell figyelni?

Azzal valószínűleg nem mondunk újdonságot, hogy a tető az egyik legfontosabb része minden épületnek.

Sérült gyerekekre hivatkozva, kamupapírokkal gyűjtött adományokat két romániai férfi

Kaposváron 20 ezer, Siófokon valamivel több, mint ötezer forintot csaltak ki a jószándékú járókelőktől egy óra alatt, ám a rendőrök hamar elfogták őket.