Felder: Szita elkótyavetyélte a pénzt és átjátszaná a kaposváriak ivóvízét az államnak

Kpsvr 2022-09-16 17:24:00
Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti képviselője, és Felder Frigyes, az LMP kaposvári önkormányzati képviselője, a kaposváriak ivóvizének állami kézbe adásáról.

EZT OLVASTA MÁR? --> FELDER: MÉSZÁROS-FÉLE „ÜZLETEMBEREK” KEZÉBE KERÜLHET A KAPOSVÁRIAK IVÓVÍZKINCSE

Felder Frigyes elmondta, hogy a szeptember 1-i közgyűlésen kérdést tett fel a polgármesternek, hogy konkrétan miről tárgyal az állammal, de Szita Károly nem adott világos választ a kérdésre, de annyit elmondott, hogy nem tartja problémának, ha állami kézbe kerül a kaposváriak ivóvize.

Ezzel szemben a kaposváriak zöldpárti képviselője történelmi bűnnek tartaná, ha Szita Károly és a kaposvári Fidesz ingyen odaadná a kaposváriak ivóvizét és az ivóvízszolgáltatást.

Hozzátette: a kaposváriak elvesztenénk rendelkezésüket a saját vizük fölött.

Mint mondta:

„Szita Károly elherdálná az ivóvizünket, mert rosszul gazdálkodott és tönkretette a kaposvári ivóvízszolgáltatást. Elkótyavetyélte a pénzt, nem fejlesztette a hálózatot és most lemondana a kaposváriak tulajdonában lévő ivóvízről.”

Felder szerint ez azért veszélyes, mert az állam bármikor dönthet úgy, hogy átadja a kaposváriak ivóvizét Mészáros Lőrinc-féle strómanoknak. Ahogy az állami földek, a gázszolgáltatók, az autópálya üzemeltetés, és a bankok tekintetében is fideszes üzletembereknek játszották át a közös vagyonunkat. Az ivóvízzel is ezt fogják tenni – jelentette ki a képviselő.

Tiltakozásképp egy petíciót indítanak, hogy lássa a polgármester, sokan gondolják úgy, hogy a kaposváriak ivóvize a kaposváriaknál van a legjobb helyen. De ezzel párhuzamosan kidolgozzák a helyi népszavazás elindítását is.

Keresztes László Lóránt elmondta, hogy nehéz annál súlyosabb hibát elkövetni, mint ha egy kormány nem tudja megfelelően biztosítani az állampolgárok számára az ivóvizet. Jelenleg Magyarországon ez a helyzet, hiszen a felelőtlen kormányzati politika miatt az önkormányzatok tulajdonában lévő ivóvízellátás a csőd szélére került.

Keresztes kiemelte:

A kormányzat most zsarolással próbálja elvenni az önkormányzatoktól a víziközmű vagyont, ami összesen 2000 milliárd forint.

A zöldek parlamenti képviselője elmondta, hogy Magyarországon az ivóvíz 22 százaléka folyik el a rossz állapotban lévő csőhálózat miatt. Hiába veszi el a kormány az önkormányzatoktól ezt a szolgáltatást, nincs betervezve a jövő évi költségvetésbe semmilyen forrás a hálózat fejlesztésére. Jelenleg 3000 milliárd forint hiányzik a rendszerből, de már 2017-ben a Szita Károly által vezetett Megyei Jogú Városok Szövetsége által megrendelt tanulmány is arra a megállapításra jutott, hogy válságos a szektor helyzete.

Világosan látszik, csak az önkormányzati vagyont akarja az állam, hogy aztán kiszervezhesse magánkézbe – mondta a zöld képviselő.

Fejlesztések helyett kivéreztetés, megoldások helyett zsarolás: súlyos veszélyben a víziközmű-rendszer. Az állam ingyen...

Közzétette: LMP Kaposvár – 2022. szeptember 15., csütörtök

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?