Felder: Szita elkótyavetyélte a pénzt és átjátszaná a kaposváriak ivóvízét az államnak

Kpsvr 2022-09-16 17:24:00
Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti képviselője, és Felder Frigyes, az LMP kaposvári önkormányzati képviselője, a kaposváriak ivóvizének állami kézbe adásáról.

EZT OLVASTA MÁR? --> FELDER: MÉSZÁROS-FÉLE „ÜZLETEMBEREK” KEZÉBE KERÜLHET A KAPOSVÁRIAK IVÓVÍZKINCSE

Felder Frigyes elmondta, hogy a szeptember 1-i közgyűlésen kérdést tett fel a polgármesternek, hogy konkrétan miről tárgyal az állammal, de Szita Károly nem adott világos választ a kérdésre, de annyit elmondott, hogy nem tartja problémának, ha állami kézbe kerül a kaposváriak ivóvize.

Ezzel szemben a kaposváriak zöldpárti képviselője történelmi bűnnek tartaná, ha Szita Károly és a kaposvári Fidesz ingyen odaadná a kaposváriak ivóvizét és az ivóvízszolgáltatást.

Hozzátette: a kaposváriak elvesztenénk rendelkezésüket a saját vizük fölött.

Mint mondta:

„Szita Károly elherdálná az ivóvizünket, mert rosszul gazdálkodott és tönkretette a kaposvári ivóvízszolgáltatást. Elkótyavetyélte a pénzt, nem fejlesztette a hálózatot és most lemondana a kaposváriak tulajdonában lévő ivóvízről.”

Felder szerint ez azért veszélyes, mert az állam bármikor dönthet úgy, hogy átadja a kaposváriak ivóvizét Mészáros Lőrinc-féle strómanoknak. Ahogy az állami földek, a gázszolgáltatók, az autópálya üzemeltetés, és a bankok tekintetében is fideszes üzletembereknek játszották át a közös vagyonunkat. Az ivóvízzel is ezt fogják tenni – jelentette ki a képviselő.

Tiltakozásképp egy petíciót indítanak, hogy lássa a polgármester, sokan gondolják úgy, hogy a kaposváriak ivóvize a kaposváriaknál van a legjobb helyen. De ezzel párhuzamosan kidolgozzák a helyi népszavazás elindítását is.

Keresztes László Lóránt elmondta, hogy nehéz annál súlyosabb hibát elkövetni, mint ha egy kormány nem tudja megfelelően biztosítani az állampolgárok számára az ivóvizet. Jelenleg Magyarországon ez a helyzet, hiszen a felelőtlen kormányzati politika miatt az önkormányzatok tulajdonában lévő ivóvízellátás a csőd szélére került.

Keresztes kiemelte:

A kormányzat most zsarolással próbálja elvenni az önkormányzatoktól a víziközmű vagyont, ami összesen 2000 milliárd forint.

A zöldek parlamenti képviselője elmondta, hogy Magyarországon az ivóvíz 22 százaléka folyik el a rossz állapotban lévő csőhálózat miatt. Hiába veszi el a kormány az önkormányzatoktól ezt a szolgáltatást, nincs betervezve a jövő évi költségvetésbe semmilyen forrás a hálózat fejlesztésére. Jelenleg 3000 milliárd forint hiányzik a rendszerből, de már 2017-ben a Szita Károly által vezetett Megyei Jogú Városok Szövetsége által megrendelt tanulmány is arra a megállapításra jutott, hogy válságos a szektor helyzete.

Világosan látszik, csak az önkormányzati vagyont akarja az állam, hogy aztán kiszervezhesse magánkézbe – mondta a zöld képviselő.

Fejlesztések helyett kivéreztetés, megoldások helyett zsarolás: súlyos veszélyben a víziközmű-rendszer. Az állam ingyen...

Közzétette: LMP Kaposvár – 2022. szeptember 15., csütörtök

Szólj hozzá!

Azért Kaposváron sem néma minden pedagógus!!!

A gyakorlós tanárok kiállnak kollégáik mellett, akik országszerte a sztrájkot vagy a polgári engedetlenséget választották a tankerületek fenyegetése ellenére.

Pedagógussztrájk - Egész nap él a TASZ gyülekezési jogi forródrótja

Az országos tiltakozási hullám miatt döntöttek így.

Döbbenet: 10 éves fiának szervezett szexet egy anya a fiú születésnapjára

Születésnapra szánt ajándéka miatt jelenleg is letartóztatásban van az az anya, aki 10 éves fiának szervezett szexuális együttlétet egy 15 éves lánnyal. Az aktusról egy másik kamasz készített videót, majd szétküldte ismerőseinek. A Pest megyei vizsgálók a napokban fejezték be a büntetőügyet.

Származásuk miatt támadt a fiatalokra a részeg férfi, akit végül jól összevertek

A trió megpróbált kitérni az agresszív támadó elől, aki azonban egyiküket megütötte, ezután pillanatok alatt leverték.

VIDEÓ - Somogyban bujkált L. Kristóf, akinél több pisztoly is volt, és az osztrákok körözték

A belga-magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Kaposvár belvárosában rabolt ki egy gyermeket H. Szebasztián

A gyermeket a kaposvári buszpályaudvar liftjébe szorította és elvette a pénzét.

Drónnal figyelik a kaposvári autósokat a rendőrök

Összehangolt akció során Kaposváron eddig 66 szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

Családi vérengzés: az ismert fitneszmodelt, K. Ildikót férje szúrkálta össze

Nyírteleken, egy heves vita után késelte meg a férje a fitneszmodellt, aki jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Szijjártó tenne róla, hogy a szankciók valóban ne működjenek

A nyolcadik csomagot pénteken kezdték részleteiben tárgyalni a tagállamok. Szijjártó kritikus, de azt mondta: a teljes csomagot a magyar kormány nem utasítja el, csak fel akarja puhítani.

VIDEÓ - Brutális pusztítást végzett a vihar: szétbombázta a jég a kerteket

Pokoli erővel tarolta le a magyar kerteket az időjárás. A vihar erős széllel, diónyi nagyságú jéggel szakította be a tetőket Békés megyében.

Gulyás megnyugtatta a nyugdíjasokat a gázszámlákkal kapcsolatban

Megérkeztek az MVM-től a gázszámlák, melyeknek fizetési határideje a nyugdíjfizetés előtt van.

Ennyiért adhatja el Gyurcsány az Apró-villát

Gyurcsány Ferenc a Partizán interjúban megemlítette, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát.

Brutális mélyrepülés: 420 forint az euró, 435 a dollár

Nem tett jót a jegybank kamatemeléseket lezáró bejelentése a forintnak, ami az euróval szemben is rekordszintre gyengült. Már a 420 forintot nyaldossa az árfolyam, a dolláré pedig a 435-öt. Bő félév alatt hatalmasat kaszáltak azok, akik a forintjukat idejekorán euróra vagy dollárra váltották.

Döntött a kormány: nem lesz őszi szünet, de hosszabb lesz a téli

December 22-től január 8-ig tart a téli szünet az iskolákban, illetve az állami szervek is leállnak majd ebben az időben. A téli szünetet az őszi szünet rovására hosszabbítják meg.

Döntött a kormány: hamarosan rendkívüli bejelentés jön Orbán Viktortól

Összeült a kormány, hogy megoldást találjon az energiaválságra.

Az EU elleni kémkedés miatt ítélték el a volt jobbikos politikust

Öt év fegyházbüntetést kapott a volt jobbikos politikus, aki egyébként Moszkvában él.

Buszmegállóban hagyta újszülött babáját a harmincas nő

A nyolc fokban kihűlhetett volna a csecsemő, de szerencsére kutyasétáltatók még időben rátaláltak.

Százezrek menekülnek Oroszországból

Még az orosz titkosszolgálat nyilvános adatai is 260 ezer emberről írnak, de ennek a többszöröse lehet.