Brutális mélyrepülés: 420 forint az euró, 435 a dollár

Kpsvr 2022-09-29 12:59:00
Nem tett jót a jegybank kamatemeléseket lezáró bejelentése a forintnak, ami az euróval szemben is rekordszintre gyengült. Már a 420 forintot nyaldossa az árfolyam, a dolláré pedig a 435-öt. Bő félév alatt hatalmasat kaszáltak azok, akik a forintjukat idejekorán euróra vagy dollárra váltották.

A Monetáris Tanács keddi kamatdöntése még 410 alatti árfolyamon érte a forintot. Az 1,25 százalékos kamatemelés ugyan elég nagy volt, de egy rövid ideig tartó azonnali hatáson kívül nem volt képes erősíteni a forint euróárfolyamát. Ebben nyilvánvalóan az is szerepet játszhatott, hogy Matolcsy György jegybankelnök bejelentette, hogy ezzel lezárták a 2021 tavaszán elkezdett kamatemelési ciklust, és nem kívánják 13 százalék fölé növelni az irányadó kamatot - számol be a Blikk.

Az MNB korábbi álláspontja az volt, hogy amíg az infláció nő, addig a kamatot is emelni fogják. Ez most megváltozott, hiszen a pénzromlás növekedése még a jegybank szerint is eltart 2022 végéig, 2023 elejéig, azonban ezt az MNB már nem kívánja követni az alapkamattal.

Matolcsy György a kamatemelés lezárásának bejelentésekor még kiskaput sem hagyott az MNB számára, tehát feladta azt a kommunikációs lehetőséget, hogy elmondja: kedvezőtlen fejlemények esetén a jegybank továbbra is kész lesz a kamatemelésre. Csak arról beszélt, hogy az MNB más eszközöket használ a továbbiakban az infláció megfékezésére.

A forintnak rosszkor jött a bejelentés, hiszen a pénzpiacokon kedvezőtlen fejlemények vannak, és ebben a helyzetben az MNB bejelentései közül nem a kamatemelésnek, hanem a további kamatemelések leállításának lett nagyobb hatása – írja a lap a Bank360.hu nyomán. Csütörtök délelőtt az általános gyengülés közepette jószerivel egy pillanat alatt áttörte a korábbi, 416-os árfolyamcsúcsát a forint, amely az euróhoz képest 419 fölé gyengült, majd áttörte a 420-at is. Eközben a nagyon megerősödött, és az eurót is elhagyó dollárért már huzamosabb ideje ennél jóval több forintot kell adni. A mostani gyengülésben 435 forintig ért a dollárárfolyam.

Egyelőre nem látszik olyan fejlemény, ami a forint árfolyamát tartósan és érdemben képes lenne lejjebb vinni. Így elképzelhető: a legjobb esetben is meg kell barátkozni azzal, hogy az euró ára 410 forint felett maradhat.

Szólj hozzá!

Biztonsági őrök támadtak a vendégekre – VIDEÓ!!!

A bulizó társaság megpróbált kitérni, de az elvileg rendért felelős erős fiúk mindenáron bunyózni akartak.

Hiába költözött el a nő, egykori élettársa rendre megkereste és összeverte

A férfinak, aki az utcán és a munkahelyén is bántalmazta gyermeke anyját, lopás miatt is bíróság elé kell állnia, ugyanis fát vágott ki az erdőn, melyet aztán eladott.

Annyira részeg volt, hogy elaludt a helyszínen a betörő

Megpróbált bejutni egy házba, a rendőrök elfogták, ám ittassága miatt nem tudták kihallgatni, így elengedték, mire ismét lopni indult, ám végül megadta magát Mr. Alkoholnak.

A Kúria döntött: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárak ügyében

A Fidesz akaratával egyezően a Kúria is kimondta: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A fideszesek szerint a magyarok nem tudják felelősen eldönteni, hogy szeretnének-e aksigyárakat az otthonaik mellé. A magyarok csak a nemváltó óvodásokról képesek döntést hozni.

Kukoricásba menekült a rendőrök elől a jogsi nélkül autózó sofőr

Nem sokkal korábban tiltották el a vezetéstől, pechére belefutott az ügyét jól ismerő zsarukba.

A rosszul rögzített gázpalack leesett a teherautóról, s felrobbant az előző autó kereke alatt

Hiába vette észre pakoláskor a teherkocsi sofőrje, hogy nem záródik rendesen a kaloda a platón, simán tovább ment.

Nem ment haza a feleség, ezért megtámadták a családját

A részeg férj már délelőtt is megverte asszonyát, majd miután végig itta a napot, a nő nem volt hajlandó visszamenni közös házukba, ezért megpróbáltál erőszakkal előkeríteni.

Női vécékben filmezett a kukkoló

Összesen 16 alkalommal vette fel, mi történik a mellékhelyiségekben, ám ekkor kiszúrták, s örülhetett, hogy feljelentéssel megúszta.

Kirakta és magára hagyta az erdőben magatehetetlen anyját az ötvenes férfi

Még a járókeretet is úgy helyezte el, hogy az idős asszony e tudja elérni – a holttestet csak napokkal később találták meg.

Lopott biciklire állva mászott be a büfébe – VIDEÓ!!!

Gyorsított eljárásban a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a sorozatban kerékpárokat lopö férfit.

Rázárta a kamraajtót a tolvajra az idős asszony

Élelmiszerért tört be a részeg férfi a házba, matatására felébredt a nő, aki nem ijedt meg tőle, hanem bezárta és hívta a rendőröket.

Intim fotóval próbálta lejáratni alkalmazottját az üzletvezető

A munkatársakkal közös chat-csoportba töltött fel a nőről készült mezítelen képernyőképet.

Hónapokig kapargatta stikában a sorsjegyeket a lottózó alkalmazottja

Az asszony emellett 300 ezer forintot el is sikkasztott, így összesen 1,5 milliós kárt okozott.

Nemcsak ellopta, össze is törte az autót a részeg sofőr, akinek jogsija sem volt

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni próbált, de kisodródott és betonkorlátnak ütközött, majd a tulajdonos kocsiban talált iratait adta át a zsaruknak.

A kutyának felforralt, étellel teli vödörbe esett a kétéves kislány

Az apa rossz helyre tette a forró vízzel és étellel teli edényt, gyereke a játék hevében beleesett.

Kislányt futtatott a fiatal nő és ismeretségi köre

A prostituált elhitette az alig több, mint 14 éves gyerekkel, hogy így könnyű pénzhez jut.

A Fidesz leállította, most újraindul két Kaposvárt érintő beruházás

Olyan nehéz helyzetbe navigálta magát az Orbán-kormány az elmúlt időszakban, hogy számos beruházást kellett leállítania. A kaposvári fejlesztések is ennek estek áldozatul, de most két beruházás előkészítését is engedélyezte a kormány.

Két, Kaposvárt érintő útépítést támogat a kormány

Megkezdődhet a 67-es gyorsút és a délkeleti ipari zóna útjának előkészítése.

Tízmillió feletti adócsalás: a cégvezető mellett a könyvelő is bíróság elé kerül

Trükköztek a számlákkal, a bevallásokkal, ráadásul a pénzügyi beszámolókat sem tették közzé.