Karácsony: ráerőszakolják Szita Károly levelét az önkormányzatokra

Kpsvr 2022-10-28 12:10:00
A budapesti főpolgármester szerint megkapták az ukázt a helyi fideszesek: kötelező felülniük a kormányzati hülyeség-vonatra.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szita Károly levelet írt az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Layennek, hogy az EU szüntesse meg az Oroszországgal szembeni szankciókat, mert Szita szerint a magyar városok energiaköltségei a szankciós politika következtében emelkedtek meg drasztikusan. A napokban elkezdtek a fideszes önkormányzati képviselők és polgármesterek is kampányolni a közgyűlésekben, hogy a helyi testületek támogassák Szita Károly levelét.

Sorra adják be a levél támogatásáról szóló előterjesztéseket a helyi fideszesek. Ez történt Győrben és Szombathelyen is. Most Budapesten is ez történt. Karácsony így kommentálta az ügyet:

"Úgy látszik, megkapták a központi ukázt a helyi fideszesek: kötelező felülniük a kormányzati hülyeség-vonatra. Teljes erőből tolniuk kell a kormányzati hazugságpropagandát. Szép feladat."

Majd így folytatja: a magyar kormány az erkölcsileg vállalhatatlan, politikailag vesztes oldalra áll azzal, hogy továbbra is Putyinhoz, az agresszorhoz törleszkedik. Budapestnek és a magyar településeknek a hatalmas energiaköltséget nem az amúgy Orbán Viktor által is megszavazott szankciók okozzák, hanem az, hogy a magyar kormány felelőtlenül és elfogadhatatlanul drágán vett gázt Putyintól.

"Nekünk az a problémánk, hogy nagyon drágán kapjuk a magyar állami kereskedőtől az energiát."

Úgy látszik, megkapták a központi ukázt a helyi fideszesek: kötelező felülniük a kormányzati hülyeség-vonatra. Teljes erőből tolniuk kell a kormányzati hazugságpropagandát. Szép feladat. Ennek keretében azt találták ki, ráerőszakolják az önkormányzatokra, hogy támogassák azt a levelet, amit Szita Károly kaposvári polgármester írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének arról – ki nem találnák -, hogy a brüsszeli szankciók felelősek a magas energiaárakért. A fővárosi fideszesek is megpróbálták ráerőltetni ezt a Fővárosi Közgyűlésre, de nem sikerült nekik. Nem sikerült, mert a vitát, az érvéket és a tényeket már nem állta sem ez az álságos politikai akció, sem a levél tartalma. Merthogy mi is írtunk egy levelet, ha már… Ebben világossá tettük: a magyar kormány az erkölcsileg vállalhatatlan, politikailag vesztes oldalra áll azzal, hogy továbbra is Putyinhoz, az agresszorhoz törleszkedik. Budapestnek és a magyar településeknek a hatalmas energiaköltséget nem az amúgy Orbán Viktor által is megszavazott szankciók okozzák, hanem az, hogy a magyar kormány felelőtlenül és elfogadhatatlanul drágán vett gázt Putyintól. A valós helyezet az: a kormány által megkötött hosszútávú gázszerződés kedvezőtlen feltételei, illetve a távhővel fűtött önkormányzati intézmények számára a magyar kormányzat által a lehető legrosszabb időpontban fixált gázár, továbbá az oligopol állami energiakereskedő piaci magatartása miatt a magyar önkormányzatok a hasonló régióbeli településekhez képest csak sokkal drágábban tudnak energiát vásárolni. Végső soron a magyar kormány a drágán vásárolt orosz gáz árát a magyar településekkel fizetteti meg, közvetetten ilymódon hozzájárul Putyin elnök háborús agressziójának finanszírozásához. Az Európai Bizottságnak abban lehet dolga, hogy szakmai segítséget ad az Orbán-kormánynak, hogy a hibás üzleti és piacszabályozási döntések következményeit ne a magyar polgároknak kelljen elszenvedniük. A vitában elmondott hozzászólásom itt meghallgatható. 👇

Közzétette: Karácsony Gergely – 2022. október 27., csütörtök

Borítókép: MTI / Illyés Tibor

Szólj hozzá!

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház. 

Egy kis segítség a vőlegények számára az esküvői öltöny kiválasztásához

A megfelelő öltöny kiválasztása a vőlegény számára sokszor háttérbe szorul, pedig az esküvői készülődés során legalább annyira fontos, mint az, hogy milyen színű lesz a meghívó vagy a koszorúslányok ruhája.

Különleges whiskyk a Skót Alföldről

A Skót Alföld a második legnagyobb whiskygyártó régió. Érdemes megismerni néhány érdekességet vele kapcsolatban, és megkóstolni néhány különleges italát.

Erre a termékre szükséged lehet a hálószobában

Léteznek olyan termékek, amelyek arra hivatottak, hogy a hálószobában töltött perceket még édesebbé tegyék. Ezek nemcsak a hangulat fokozásáról gondoskodnak, hanem megóvhatnak minket diszkomfortos élményektől, esetlegesen kellemetlen sérülésektől. 

Hogyan történik a tetőfedés? Mire kell figyelni?

Azzal valószínűleg nem mondunk újdonságot, hogy a tető az egyik legfontosabb része minden épületnek.

Sérült gyerekekre hivatkozva, kamupapírokkal gyűjtött adományokat két romániai férfi

Kaposváron 20 ezer, Siófokon valamivel több, mint ötezer forintot csaltak ki a jószándékú járókelőktől egy óra alatt, ám a rendőrök hamar elfogták őket.