Pintér Attila kilépett az MSZP-ből

Kpsvr 2023-06-05 16:06:00
Több, mint 25 év után Pintér Attila kilépett az MSZP-ből. Függetlenként folytatja.

Pintér Attila az alábbi levelet tette közzé a Facebookon, melyben indokolja kilépését:

"

Kedves közélet iránt érdeklődő ismerőseim!
Ezúton szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy 25 év után, - ami hosszabb, mint a házasságom, több, mint az idősebb lányom életkora és körülbelül az eddigi életem fele, - kiléptem az MSZP-ből. Politikai értelemben független lettem! Az 1995-ös helyi és országos tandíjellenes hallgatói demonstrációk egyik főszervezőjeként, a HÖKOSZ (Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének) egyik alelnökeként talán természetesebb út vezetett volna a FIDESZ-hez, hiszen a parlamentben annak a frakciója volt a legfőbb szövetségesünk. Igen, volt alkalmam többedmagammal, az akkor még liberális, fiatal Orbán Viktorral is tárgyalni. Szimpatikus volt és radikális. Radikálisabb, mint a vezetőtársai. Ahogy ilyenkor szokták mondani, lett volna rá igény, de végül nem kötöttem ki a FIDESZ-nél. Ennek leginkább két oka volt, egyrészt akkor még nem éreztem késztetést, hogy bármelyik párthoz csatlakoznom kellene, amitől a szüleim, akik soha nem voltak semmilyen pártnak a tagjai, is mindig nagyon óvtak, másrészt pedig a FIDESZ is nagyon más irányt vett és egyre távolabb került az én amúgy is baloldali beállítódásomtól. Aztán jött Lamperth Mónika, aki akkor az MSZP frakcióvezető-helyettese volt a parlamentben és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem felsőoktatási, hallgatói ügyekben háttéranyagokat (nem akartam nagyképű lenni, ezért nem szakértőit írtam) készíteni. Volt hozzá kedvem, mint ahogy ahhoz is, hogy 1998-ban dolgozzak a kampányában. Ez volt az az időszak, amikor Horn Gyula és Szita Károly is ugyanazt kérdezte: hogy kerültél te ide? Bocsánat, az utóbbi azt kérdezte, hogy oda! Mint ismert, Lamperth Mónika ugyan győzött a választáson, de az MSZP nem. Így legalább azzal nem vagyok „vádolható”, hogy a hatalom és a konjunktúra vitt a pártba. Azóta pedig…, azóta nagyon sok minden történt. Erről talán majd egy másik posztban, mert ez már így is nagyon hosszú. Mindenestere az elmúlt időszakban voltak olyan momentumok, amikor egyre többen és egyre többször mondták, hogy jobban tenném, ha kilépnék. Nem tettem, mert a lojális ember, amilyen talán én is vagyok, igyekszik minden körülmény között kitartani.
Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy az utóbbi időben a pártról egyre többször jutottak eszembe József Attila örökérvényű sorai:
„Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.”
Ez persze mindenkire egyformán igaz, de különösen azokra, akik arra adják a fejüket, hogy másokat, időnként tömegeket próbáljanak maguk mellé állítani. Az MSZP-nek a még kétségkívül számottevő, komoly választói bizalommal rendelkező sikeres politikusai és korszerűnek nevezhető programja ellenére is a „másban megmosdatott arca” már rég nem olyan, mint egykor és nem olyan, mint amilyennek szeretnénk látni…és én már nem érzem úgy, hogy ezen helyben tudok segíteni, változtatni!
Mindezzel együtt hálával és köszönettel tartozom az MSZP kaposvári és tágabb közösségének a barátságért, a támogatásért és a bizalomért, amely hozzásegített ahhoz, hogy a kaposvári közélet részese lehetek és önkormányzati képviselőként szolgálhatom azt, amihez olyan erősen kötődöm: Kaposvárt. Fekete István írta a Ballagó idő című életrajzi regényében: „Ha mélyen magamba nézek, szeretetem határtalan határát egyetlen szó fejezte ki, egyetlen régi-régi szó, amiben élők és holtak benne voltak, s ez az érthetetlen, de nekem mindent jelentő szó mondta ki, hogy GÖLLE.” Akik ismernek, - és hála Istennek vannak szép számmal különböző világnézetűek, felekezetűek, politikai hovatartozásúak - azok tudják, nekem az a szó: KAPOSVÁR. (Ugyanabban az utcában lakom, ahol az író a kaposvári évei alatt.) Mindezt csak azért írom, mert alapvetően ez motivál mindennél erősebben a politikában. Éppen ezért ezzel a döntéssel nem a közéletből kívánok kilépni, hanem politikailag függetlenné válva szeretnék közreműködni egy olyan lokálpatrióta megközelítésű platform létrehozásában, amely széles és integratív együttműködés lehetőségét kínálja mindazoknak, akik szeretnék a várost kimozdítani megrekedt, egyre gyengülő, elszegényedő és fogyó állapotából. Meggyőződésem, hogy egy konszenzusra törekvő, a jelenleginél demokratikusabb, nyitottabb és korszerűbb városvezetés Kaposvárt és a benne élőket sikeresebbé teheti!

"

Borítókép: Pintér Attila Facebook

Szólj hozzá!

Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének

A Csiky Gergely Színház egykori művésze egy korábbi kaposvári színész, Tordy Géza örökébe lépett.

Borhi-Dér-Pintér: aljas rágalom a bántalmazás

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Kaposvár három alpolgármestere a DK azon vádjával kapcsolatban, hogy a város egyik alpolgármestere követett el szexuális bántalmazást 15 éve a Fidesz EP kampánya alatt.

Egyre melegebbek a nyarak Magyarországon

A szárazság egyre nagyobb kihívás Magyarországon is a nyári időszakban.

A Tengeri Túlhalászás Következményei

Az óceánik ökoszisztémáinak felborulása súlyos következményekkel jár.

Nem lehet elég korán kezdeni a környezetvédelmi nevelést

Ha minél korábban találkoznak a gyermekek a környezetvédelem fontosságával, annál fogékonyabbak lesznek felnőtt korban ezekre a kérdésekre.

Súlyos probléma a városi faírtás

Szita Károly egészséges fákat is kivágat. Érthetetlen, hogy miért.

A plázában verte össze netes ismerősét a kaposvári férfi

Egy előző napi világhálós vita miatt robbant ki a balhé.

Vonaton fosztotta ki alvó utastársát a harmincas férfi

Elvette a pénztárcát és leszállt egy Kaposvár előtti állomáson, majd egy dohányboltban leadta a brifkóban talált iratokat, persze a pénzt megtartotta.

Vállalkozás indítanál? Légy tisztában az alapfogalmakkal!

Egy vállalkozás indítása sok feladattal jár, kezdő vállalkozóként pedig érdemes tisztában lenni bizonyos alapfogalmakkal. Már a kezdeteknél szakértő segítséget célszerű igénybe venni, hiszen nem mindegy, hogy milyen vállalkozási formát választunk, illetve az sem, hogy milyen adózási módba jelentkezünk be.

Vonattal próbált Kaposvárról Németországba szökni a nigériai drogdíler

Levette a rendőrségi nyomkövetőt, s Fonyódon át indult Pestre, hogy onnan utazzon tovább, de csak Lelléig jutott.

Így gondozd a francia bulldogodat!

A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Milyen használt monitort vásároljunk?

Aki sok időt tölt el a számítógép előtt, tisztában van vele, hogy egy megfelelő méretű és minőségű monitor nagyban megkönnyíti a munkavégzést, illetve javítja a felhasználói élményt is. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Egy korszerű klasszikus, a cserépkályha

Új családi ház tervezésekor praktikus, ha kiegészítő fűtésről is gondoskodunk egyrészt a szezonális fűtési igények kielégítésére, másrészt minden eshetőségre gondolva, és erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a cserépkályha.

Tudtad, hogy létezik kényelmes és egyben divatos női cipő is?

Érezted már úgy valaha a nap végére vagy esetleg még napközben, hogy leszakad a derekad, ólomsúlyúak a lábaid, és ha nem tudsz azonnal leülni, képtelen leszel tovább menni? Igen, ilyen tüneteket a kényelmetlen cipők is okozhatnak. 

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Az elektromos járművek hazánkban is egyre népszerűbbek

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos járművek, például e-bike-ok, e-robogók, e-trike-ok, mopedautók és e-rollerek. Miért érdemes ezek mellett a változatok mellett dönteni? Milyen előnyeik vannak? Igaz, hogy forradalmasították a közlekedést? Mire kell figyelni a választás során? A cikkben megválaszoljuk a kérdéseket.