Pintér Attila kilépett az MSZP-ből

Kpsvr 2023-06-05 16:06:00
Több, mint 25 év után Pintér Attila kilépett az MSZP-ből. Függetlenként folytatja.

Pintér Attila az alábbi levelet tette közzé a Facebookon, melyben indokolja kilépését:

"

Kedves közélet iránt érdeklődő ismerőseim!
Ezúton szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy 25 év után, - ami hosszabb, mint a házasságom, több, mint az idősebb lányom életkora és körülbelül az eddigi életem fele, - kiléptem az MSZP-ből. Politikai értelemben független lettem! Az 1995-ös helyi és országos tandíjellenes hallgatói demonstrációk egyik főszervezőjeként, a HÖKOSZ (Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének) egyik alelnökeként talán természetesebb út vezetett volna a FIDESZ-hez, hiszen a parlamentben annak a frakciója volt a legfőbb szövetségesünk. Igen, volt alkalmam többedmagammal, az akkor még liberális, fiatal Orbán Viktorral is tárgyalni. Szimpatikus volt és radikális. Radikálisabb, mint a vezetőtársai. Ahogy ilyenkor szokták mondani, lett volna rá igény, de végül nem kötöttem ki a FIDESZ-nél. Ennek leginkább két oka volt, egyrészt akkor még nem éreztem késztetést, hogy bármelyik párthoz csatlakoznom kellene, amitől a szüleim, akik soha nem voltak semmilyen pártnak a tagjai, is mindig nagyon óvtak, másrészt pedig a FIDESZ is nagyon más irányt vett és egyre távolabb került az én amúgy is baloldali beállítódásomtól. Aztán jött Lamperth Mónika, aki akkor az MSZP frakcióvezető-helyettese volt a parlamentben és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem felsőoktatási, hallgatói ügyekben háttéranyagokat (nem akartam nagyképű lenni, ezért nem szakértőit írtam) készíteni. Volt hozzá kedvem, mint ahogy ahhoz is, hogy 1998-ban dolgozzak a kampányában. Ez volt az az időszak, amikor Horn Gyula és Szita Károly is ugyanazt kérdezte: hogy kerültél te ide? Bocsánat, az utóbbi azt kérdezte, hogy oda! Mint ismert, Lamperth Mónika ugyan győzött a választáson, de az MSZP nem. Így legalább azzal nem vagyok „vádolható”, hogy a hatalom és a konjunktúra vitt a pártba. Azóta pedig…, azóta nagyon sok minden történt. Erről talán majd egy másik posztban, mert ez már így is nagyon hosszú. Mindenestere az elmúlt időszakban voltak olyan momentumok, amikor egyre többen és egyre többször mondták, hogy jobban tenném, ha kilépnék. Nem tettem, mert a lojális ember, amilyen talán én is vagyok, igyekszik minden körülmény között kitartani.
Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy az utóbbi időben a pártról egyre többször jutottak eszembe József Attila örökérvényű sorai:
„Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.”
Ez persze mindenkire egyformán igaz, de különösen azokra, akik arra adják a fejüket, hogy másokat, időnként tömegeket próbáljanak maguk mellé állítani. Az MSZP-nek a még kétségkívül számottevő, komoly választói bizalommal rendelkező sikeres politikusai és korszerűnek nevezhető programja ellenére is a „másban megmosdatott arca” már rég nem olyan, mint egykor és nem olyan, mint amilyennek szeretnénk látni…és én már nem érzem úgy, hogy ezen helyben tudok segíteni, változtatni!
Mindezzel együtt hálával és köszönettel tartozom az MSZP kaposvári és tágabb közösségének a barátságért, a támogatásért és a bizalomért, amely hozzásegített ahhoz, hogy a kaposvári közélet részese lehetek és önkormányzati képviselőként szolgálhatom azt, amihez olyan erősen kötődöm: Kaposvárt. Fekete István írta a Ballagó idő című életrajzi regényében: „Ha mélyen magamba nézek, szeretetem határtalan határát egyetlen szó fejezte ki, egyetlen régi-régi szó, amiben élők és holtak benne voltak, s ez az érthetetlen, de nekem mindent jelentő szó mondta ki, hogy GÖLLE.” Akik ismernek, - és hála Istennek vannak szép számmal különböző világnézetűek, felekezetűek, politikai hovatartozásúak - azok tudják, nekem az a szó: KAPOSVÁR. (Ugyanabban az utcában lakom, ahol az író a kaposvári évei alatt.) Mindezt csak azért írom, mert alapvetően ez motivál mindennél erősebben a politikában. Éppen ezért ezzel a döntéssel nem a közéletből kívánok kilépni, hanem politikailag függetlenné válva szeretnék közreműködni egy olyan lokálpatrióta megközelítésű platform létrehozásában, amely széles és integratív együttműködés lehetőségét kínálja mindazoknak, akik szeretnék a várost kimozdítani megrekedt, egyre gyengülő, elszegényedő és fogyó állapotából. Meggyőződésem, hogy egy konszenzusra törekvő, a jelenleginél demokratikusabb, nyitottabb és korszerűbb városvezetés Kaposvárt és a benne élőket sikeresebbé teheti!

"

Borítókép: Pintér Attila Facebook

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?