Pintér Attila kilépett az MSZP-ből

Kpsvr 2023-06-05 16:06:00
Több, mint 25 év után Pintér Attila kilépett az MSZP-ből. Függetlenként folytatja.

Pintér Attila az alábbi levelet tette közzé a Facebookon, melyben indokolja kilépését:

"

Kedves közélet iránt érdeklődő ismerőseim!
Ezúton szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy 25 év után, - ami hosszabb, mint a házasságom, több, mint az idősebb lányom életkora és körülbelül az eddigi életem fele, - kiléptem az MSZP-ből. Politikai értelemben független lettem! Az 1995-ös helyi és országos tandíjellenes hallgatói demonstrációk egyik főszervezőjeként, a HÖKOSZ (Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének) egyik alelnökeként talán természetesebb út vezetett volna a FIDESZ-hez, hiszen a parlamentben annak a frakciója volt a legfőbb szövetségesünk. Igen, volt alkalmam többedmagammal, az akkor még liberális, fiatal Orbán Viktorral is tárgyalni. Szimpatikus volt és radikális. Radikálisabb, mint a vezetőtársai. Ahogy ilyenkor szokták mondani, lett volna rá igény, de végül nem kötöttem ki a FIDESZ-nél. Ennek leginkább két oka volt, egyrészt akkor még nem éreztem késztetést, hogy bármelyik párthoz csatlakoznom kellene, amitől a szüleim, akik soha nem voltak semmilyen pártnak a tagjai, is mindig nagyon óvtak, másrészt pedig a FIDESZ is nagyon más irányt vett és egyre távolabb került az én amúgy is baloldali beállítódásomtól. Aztán jött Lamperth Mónika, aki akkor az MSZP frakcióvezető-helyettese volt a parlamentben és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem felsőoktatási, hallgatói ügyekben háttéranyagokat (nem akartam nagyképű lenni, ezért nem szakértőit írtam) készíteni. Volt hozzá kedvem, mint ahogy ahhoz is, hogy 1998-ban dolgozzak a kampányában. Ez volt az az időszak, amikor Horn Gyula és Szita Károly is ugyanazt kérdezte: hogy kerültél te ide? Bocsánat, az utóbbi azt kérdezte, hogy oda! Mint ismert, Lamperth Mónika ugyan győzött a választáson, de az MSZP nem. Így legalább azzal nem vagyok „vádolható”, hogy a hatalom és a konjunktúra vitt a pártba. Azóta pedig…, azóta nagyon sok minden történt. Erről talán majd egy másik posztban, mert ez már így is nagyon hosszú. Mindenestere az elmúlt időszakban voltak olyan momentumok, amikor egyre többen és egyre többször mondták, hogy jobban tenném, ha kilépnék. Nem tettem, mert a lojális ember, amilyen talán én is vagyok, igyekszik minden körülmény között kitartani.
Ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy az utóbbi időben a pártról egyre többször jutottak eszembe József Attila örökérvényű sorai:
„Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.”
Ez persze mindenkire egyformán igaz, de különösen azokra, akik arra adják a fejüket, hogy másokat, időnként tömegeket próbáljanak maguk mellé állítani. Az MSZP-nek a még kétségkívül számottevő, komoly választói bizalommal rendelkező sikeres politikusai és korszerűnek nevezhető programja ellenére is a „másban megmosdatott arca” már rég nem olyan, mint egykor és nem olyan, mint amilyennek szeretnénk látni…és én már nem érzem úgy, hogy ezen helyben tudok segíteni, változtatni!
Mindezzel együtt hálával és köszönettel tartozom az MSZP kaposvári és tágabb közösségének a barátságért, a támogatásért és a bizalomért, amely hozzásegített ahhoz, hogy a kaposvári közélet részese lehetek és önkormányzati képviselőként szolgálhatom azt, amihez olyan erősen kötődöm: Kaposvárt. Fekete István írta a Ballagó idő című életrajzi regényében: „Ha mélyen magamba nézek, szeretetem határtalan határát egyetlen szó fejezte ki, egyetlen régi-régi szó, amiben élők és holtak benne voltak, s ez az érthetetlen, de nekem mindent jelentő szó mondta ki, hogy GÖLLE.” Akik ismernek, - és hála Istennek vannak szép számmal különböző világnézetűek, felekezetűek, politikai hovatartozásúak - azok tudják, nekem az a szó: KAPOSVÁR. (Ugyanabban az utcában lakom, ahol az író a kaposvári évei alatt.) Mindezt csak azért írom, mert alapvetően ez motivál mindennél erősebben a politikában. Éppen ezért ezzel a döntéssel nem a közéletből kívánok kilépni, hanem politikailag függetlenné válva szeretnék közreműködni egy olyan lokálpatrióta megközelítésű platform létrehozásában, amely széles és integratív együttműködés lehetőségét kínálja mindazoknak, akik szeretnék a várost kimozdítani megrekedt, egyre gyengülő, elszegényedő és fogyó állapotából. Meggyőződésem, hogy egy konszenzusra törekvő, a jelenleginél demokratikusabb, nyitottabb és korszerűbb városvezetés Kaposvárt és a benne élőket sikeresebbé teheti!

"

Borítókép: Pintér Attila Facebook

Szólj hozzá!

Hetvenes, mozgásában korlátozott asszonyt erőszakolt meg a részeg férfi

A támadót már korábban is elítélték szexuális bűncselekmény miatt.

Olaszországból hozott be három kamion szemetet a taszári férfi

Egy ismerőse telkén akarta elásni az irdatlan mennyiségű hulladékot, melyért tonnánként 165 eurót kapott.

Biztonsági őrök támadtak a vendégekre – VIDEÓ!!!

A bulizó társaság megpróbált kitérni, de az elvileg rendért felelős erős fiúk mindenáron bunyózni akartak.

Hiába költözött el a nő, egykori élettársa rendre megkereste és összeverte

A férfinak, aki az utcán és a munkahelyén is bántalmazta gyermeke anyját, lopás miatt is bíróság elé kell állnia, ugyanis fát vágott ki az erdőn, melyet aztán eladott.

Annyira részeg volt, hogy elaludt a helyszínen a betörő

Megpróbált bejutni egy házba, a rendőrök elfogták, ám ittassága miatt nem tudták kihallgatni, így elengedték, mire ismét lopni indult, ám végül megadta magát Mr. Alkoholnak.

A Kúria döntött: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárak ügyében

A Fidesz akaratával egyezően a Kúria is kimondta: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A fideszesek szerint a magyarok nem tudják felelősen eldönteni, hogy szeretnének-e aksigyárakat az otthonaik mellé. A magyarok csak a nemváltó óvodásokról képesek döntést hozni.

Kukoricásba menekült a rendőrök elől a jogsi nélkül autózó sofőr

Nem sokkal korábban tiltották el a vezetéstől, pechére belefutott az ügyét jól ismerő zsarukba.

A rosszul rögzített gázpalack leesett a teherautóról, s felrobbant az előző autó kereke alatt

Hiába vette észre pakoláskor a teherkocsi sofőrje, hogy nem záródik rendesen a kaloda a platón, simán tovább ment.

Nem ment haza a feleség, ezért megtámadták a családját

A részeg férj már délelőtt is megverte asszonyát, majd miután végig itta a napot, a nő nem volt hajlandó visszamenni közös házukba, ezért megpróbáltál erőszakkal előkeríteni.

Női vécékben filmezett a kukkoló

Összesen 16 alkalommal vette fel, mi történik a mellékhelyiségekben, ám ekkor kiszúrták, s örülhetett, hogy feljelentéssel megúszta.

Kirakta és magára hagyta az erdőben magatehetetlen anyját az ötvenes férfi

Még a járókeretet is úgy helyezte el, hogy az idős asszony e tudja elérni – a holttestet csak napokkal később találták meg.

Lopott biciklire állva mászott be a büfébe – VIDEÓ!!!

Gyorsított eljárásban a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a sorozatban kerékpárokat lopö férfit.

Rázárta a kamraajtót a tolvajra az idős asszony

Élelmiszerért tört be a részeg férfi a házba, matatására felébredt a nő, aki nem ijedt meg tőle, hanem bezárta és hívta a rendőröket.

Intim fotóval próbálta lejáratni alkalmazottját az üzletvezető

A munkatársakkal közös chat-csoportba töltött fel a nőről készült mezítelen képernyőképet.

Hónapokig kapargatta stikában a sorsjegyeket a lottózó alkalmazottja

Az asszony emellett 300 ezer forintot el is sikkasztott, így összesen 1,5 milliós kárt okozott.

Nemcsak ellopta, össze is törte az autót a részeg sofőr, akinek jogsija sem volt

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni próbált, de kisodródott és betonkorlátnak ütközött, majd a tulajdonos kocsiban talált iratait adta át a zsaruknak.

A kutyának felforralt, étellel teli vödörbe esett a kétéves kislány

Az apa rossz helyre tette a forró vízzel és étellel teli edényt, gyereke a játék hevében beleesett.

Kislányt futtatott a fiatal nő és ismeretségi köre

A prostituált elhitette az alig több, mint 14 éves gyerekkel, hogy így könnyű pénzhez jut.

A Fidesz leállította, most újraindul két Kaposvárt érintő beruházás

Olyan nehéz helyzetbe navigálta magát az Orbán-kormány az elmúlt időszakban, hogy számos beruházást kellett leállítania. A kaposvári fejlesztések is ennek estek áldozatul, de most két beruházás előkészítését is engedélyezte a kormány.