Lehetőségek Somogy központjában – állás Kaposvár területén

Kpsvr 2023-07-27 15:14:00
Nem csak egy nyaralóhely.

Somogy vármegyét sokszor csupán a Balaton partján fekvő településekkel szokás azonosítani, holott ez a régió jóval többet rejt ennél. A székhelyként funkcionáló Kaposvár szintén jelentős turisztikai forgalmat bonyolít, ám más szektorokban is erősíti hazánk gazdaságát és álláspiacát.

Nem csak egy nyaralóhely

Kétségtelen, hogy a hazai turisztika legnagyobb fegyverténye a Balaton, illetve a part mentén és a Balaton-Felvidéken húzódó települések, városok. Ez a régió a nyári szezonban hatalmas vendégforgalmat bonyolít, mely sok esetben egész évre képes fedezni a helyi vállalkozások bevételeit. Ennek megfelelően sokan épp erre a modellre rendezkedtek be, így teljes működésüket a nyári szezon hónapjaira hegyezik ki.

A két leginkább érintett vármegye, Veszprém és Somogy sok részén is ez a tendencia, elsősorban természetesen a Balaton partján fekvő településeknél. Az élet az itt élők számára azonban nem ér véget a nyári szezonnal, így tehát sokan inkább egész évre terveznek. Somogy vármegye székhelye, Kaposvár például már csak pozíciójából adódva sem a turizmusra rendezkedett be, itt inkább más szektorok dominálnak. Ezzel állít élő példát arra, hogy a Balaton-menti vármegyék sem egysíkúak.

A környékbeli turizmus java részéről leválva Kaposvár képes volt önerőből a régió meghatározó városává és országos szinten is jelentős gazdasági szereplővé válni. A városban és környékén sokkal jellemzőbb az ipari szektor térhódítása, mely kifejezetten kedvező tendenciákat teremt a helyi és szomszédos településeken élők számára. Az álláspiac ennek megfelelően itt jóval sokszínűbb, egy állás Kaposvár városában pedig nem szezonális, stabil lehetőséget kínál.

Tudatos iparosodás

Somogy vármegye székhelyeként Kaposvár más módon igyekszik hozzátenni a gazdasághoz, mint a balatoni turizmusban érdekelt települések. Természetesen egyikkel sincs semmi probléma, hiszen ez teremt egyensúlyt az egyes szektorok között. Bár a város többszáz éves múltra tekint vissza, gazdasági szempontból inkább a 20. század jelentős, hiszen ekkora datálható a mai napig is tartó ipari fejlődés elindítása.

A változás az idő múlásának sajátja, így természetesen ma már némiképp más az összkép, de az továbbra is igaz, hogy jó néhány állás Kaposvár modern kori ipari szereplőinek köszönhetően jön létre a városban. Ha specifikusan szeretnénk iparágakat említeni, akkor mindenképpen az élelmiszeripart lenne érdemes kiemelni. Kaposvár e szempontból némiképp monopol helyzetben is van, hiszen hazánk utolsó, immáron egyetlen cukorgyára a városban működik.

Az ipar hagyományosan nagy volumenű munkáltató szektornak számít, hiszen hatalmas mennyiségű munkaerőt képes alkalmazni, a legkülönbözőbb álláshelyekre. Így tehát rengeteg állás Kaposvár e szektorához köthető, ezzel is érvényesítve ez a kitételt. Az élelmiszeriparon belül tejüzemet és hűsipari feldolgozót is találunk itt, illetve nagyobb, villamossággal foglalkozó vállalat is üzemel a városban. Egy állás Kaposvár iparában tehát meglehetősen sokféle lehet.

Egy város lehetőségei

A fentiekből talán jól leszűrhető, hogy milyen mértékben is forrtak össze a Kaposváron és környékén élő munkavállalók lehetőségei a helyi ipari szereplők tevékenységével. És bár tény, hogy a város életében ez a szektor vált meghatározóvá, természetesen itt is jelen van a turizmus. A város épített és természetes környezete, múzeumai, illetve strand- és gyógyfürdője is számos látogatót vonz erre a vidékre. Ennek megfelelően sok állás Kaposvár turizmusához is kötődik.

Emellett természetesen egy jól működő város nem is létezhetne saját intézményei, szolgáltatói, iskolái, üzletei, kisebb-nagyobb vállalkozásai nélkül, melyek szintén jelentős számú munkaerőt képesek foglalkoztatni. Így tehát sok állás Kaposvár egyszerű városi mivoltából fakad, ám ezek is remek lehetőséget jelentenek helyi és környékbeli lakosoknak egyaránt.

Kaposvár tehát kiváló példája annak, hogy egy abszolút egyeduralkodónak számító turisztikai attrakció közelében is létezhet saját jogán egy erős alapokkal, élhető körülményekkel és stabil mindennapokkal működő hely. Amellett tehát, hogy egy állás Kaposvár városában sokféle lehetőségeket tartogat, a város maga is kiváló életkörülményeket és egy vidéki város minden előnyét kínálja az itt élők számára. Aki esetleg kételkedik, az bátran járjon utána.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hetvenes, mozgásában korlátozott asszonyt erőszakolt meg a részeg férfi

A támadót már korábban is elítélték szexuális bűncselekmény miatt.

Olaszországból hozott be három kamion szemetet a taszári férfi

Egy ismerőse telkén akarta elásni az irdatlan mennyiségű hulladékot, melyért tonnánként 165 eurót kapott.

Biztonsági őrök támadtak a vendégekre – VIDEÓ!!!

A bulizó társaság megpróbált kitérni, de az elvileg rendért felelős erős fiúk mindenáron bunyózni akartak.

Hiába költözött el a nő, egykori élettársa rendre megkereste és összeverte

A férfinak, aki az utcán és a munkahelyén is bántalmazta gyermeke anyját, lopás miatt is bíróság elé kell állnia, ugyanis fát vágott ki az erdőn, melyet aztán eladott.

Annyira részeg volt, hogy elaludt a helyszínen a betörő

Megpróbált bejutni egy házba, a rendőrök elfogták, ám ittassága miatt nem tudták kihallgatni, így elengedték, mire ismét lopni indult, ám végül megadta magát Mr. Alkoholnak.

A Kúria döntött: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárak ügyében

A Fidesz akaratával egyezően a Kúria is kimondta: nem lehet népszavazást tartani az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A fideszesek szerint a magyarok nem tudják felelősen eldönteni, hogy szeretnének-e aksigyárakat az otthonaik mellé. A magyarok csak a nemváltó óvodásokról képesek döntést hozni.

Kukoricásba menekült a rendőrök elől a jogsi nélkül autózó sofőr

Nem sokkal korábban tiltották el a vezetéstől, pechére belefutott az ügyét jól ismerő zsarukba.

A rosszul rögzített gázpalack leesett a teherautóról, s felrobbant az előző autó kereke alatt

Hiába vette észre pakoláskor a teherkocsi sofőrje, hogy nem záródik rendesen a kaloda a platón, simán tovább ment.

Nem ment haza a feleség, ezért megtámadták a családját

A részeg férj már délelőtt is megverte asszonyát, majd miután végig itta a napot, a nő nem volt hajlandó visszamenni közös házukba, ezért megpróbáltál erőszakkal előkeríteni.

Női vécékben filmezett a kukkoló

Összesen 16 alkalommal vette fel, mi történik a mellékhelyiségekben, ám ekkor kiszúrták, s örülhetett, hogy feljelentéssel megúszta.

Kirakta és magára hagyta az erdőben magatehetetlen anyját az ötvenes férfi

Még a járókeretet is úgy helyezte el, hogy az idős asszony e tudja elérni – a holttestet csak napokkal később találták meg.

Lopott biciklire állva mászott be a büfébe – VIDEÓ!!!

Gyorsított eljárásban a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a sorozatban kerékpárokat lopö férfit.

Rázárta a kamraajtót a tolvajra az idős asszony

Élelmiszerért tört be a részeg férfi a házba, matatására felébredt a nő, aki nem ijedt meg tőle, hanem bezárta és hívta a rendőröket.

Intim fotóval próbálta lejáratni alkalmazottját az üzletvezető

A munkatársakkal közös chat-csoportba töltött fel a nőről készült mezítelen képernyőképet.

Hónapokig kapargatta stikában a sorsjegyeket a lottózó alkalmazottja

Az asszony emellett 300 ezer forintot el is sikkasztott, így összesen 1,5 milliós kárt okozott.

Nemcsak ellopta, össze is törte az autót a részeg sofőr, akinek jogsija sem volt

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni próbált, de kisodródott és betonkorlátnak ütközött, majd a tulajdonos kocsiban talált iratait adta át a zsaruknak.

A kutyának felforralt, étellel teli vödörbe esett a kétéves kislány

Az apa rossz helyre tette a forró vízzel és étellel teli edényt, gyereke a játék hevében beleesett.

Kislányt futtatott a fiatal nő és ismeretségi köre

A prostituált elhitette az alig több, mint 14 éves gyerekkel, hogy így könnyű pénzhez jut.

A Fidesz leállította, most újraindul két Kaposvárt érintő beruházás

Olyan nehéz helyzetbe navigálta magát az Orbán-kormány az elmúlt időszakban, hogy számos beruházást kellett leállítania. A kaposvári fejlesztések is ennek estek áldozatul, de most két beruházás előkészítését is engedélyezte a kormány.