Ungár Péter kiosztotta Donáth Annát a DK-val kapcsolatos kijelentései miatt

Kpsvr 2023-10-26 11:47:00
Donáth Anna tegnapi publicisztikájában kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenccel nem lehet leváltani a Fideszt. Ungár rávilágított a Momentum következetlenségére, hogy ha Donáthnak ez a véleménye, akkor a jövő évi önkormányzati választáson miért fog együtt indulni számos helyen a Momentum a DK-val.

Donáth Anna publicisztikáját itt tudja elolvasni, melyben nekiment Gyurcsány Ferencnek

Ungár Péter válaszát teljes terjedelmében közöljük:

Donáth Anna ma egy publicisztikában rongyolt neki a Demokratikus Koalíciónak és Gyurcsány Ferencnek. Én leszek az utolsó, aki emiatt kritikát fog megfogalmazni, több okból is. Egyrészt egy olyan pártnak vagyok az elnöke, amelyik a Gyurcsány-kormány ellenzékeként jött létre, a 2010 előtti időszakkal kapcsolatban nálunk több kritikát senki nem fogalmazott meg. Másrészt én az elmúlt egy évben mindvégig azt képviseltem, hogy a legutóbbi két választás tanulsága az, hogy
az egymással vitatkozó, a különbségeket megmutatni képes ellenzék több szavazót tud szerezni, mint az, amelyiknek az az egyetlen érdemi mondanivalója, hogy összefogás.
Ennek jegyében elég sok vitám volt minden ellenzéki szereplővel, amiért rengetegen le is írták, hogy édesanyám mellett ez a bizonyíték arra, hogy én alvó ügynök vagyok, hiszen konfliktussal bomlasztom a sikeres és eredményes összefogást. Kíváncsian várom, hogy ezek az emberek most Donáth Annát is megtalálják-e, bár vannak kétségeim.
 
De ha már vita, akkor néhány szó magáról az írás tartalmáról is. Először is a kedvenc témámról, a politikai felelősségvállalásról. A politika azért csodás dolog, mert minden egyes politikus minden egyes nap vállalja a felelősséget. Mert az ezzel kapcsolatos döntés a választók kezében van, és csak az övékben. Minden ellenzéki politikus vállalja minden egyes nap a felelősséget, az elrontott 22-es kampányért, az elrontott 12 évért, ahogy nekünk, akik nem abban a pártban politizálunk,
viselnünk kell annak a felelőségét is, hogy ma a DK a legtöbb szavazóval rendelkező ellenzéki párt.
Ez nem Gyurcsány Ferenc hibája, hanem a miénk, és ha ezt a volt miniszterelnökre akarjuk hárítani, azzal saját magunk lényegtelenségét bizonyítjuk.
 
A Momentum listavezetője által felvetett másik kritika a hitelesség. Ami különösen érdekes egy olyan helyzetben, amikor egy olyan párttal szemben indítunk támadást, akivel közös országos listát állítottunk 2022-ben.
Ez az írás hiteles lett volna 2014-ben, hiteles lett volna 2018-ban, de 2022 után nagyon nehezen tud az lenni.
Illetve egy módon: ha az üres moralizálás mellett valódi döntéseket is kimond. Ha a Momentum azt mondja, hogy se az önkormányzati választáson, se a 2026-os választáson nem indít sehol közös jelölteket se az LMP-vel (mert édesanyám), se a DK-val (mert Gyurcsány), se az MSZP-vel (mégis az ő miniszterelnökük volt Gyurcsány Ferenc), se a P-vel (mégiscsak azért váltak ki az LMP-ből, hogy össze lehessen fogni Gyurcsánnyal), annak van súlya, annak van hitelessége. Erre utaló jeleket ugyanakkor én nem olvastam ki a szövegből.
 
Valójában akkor fogunk előrelépni, ha végre megértjük, hogy a politika nem moralizálási és jóemberkedési verseny.
Mi nem azért vagyunk másik pártban, mert morálisan magasabb rendűek vagyunk, mint a DK vagy a Momentum, hanem azért, mert mi zöldek vagyunk,
ők meg nem. Tartalmi vitákat kell folytatni, ott kell megmutatni a különbségeket.
 
És hogy ez se csak üres szlogen maradjon, kezdjük is el:
ma az Országgyűlés szavazott egy olyan határozatról, mely továbbra is kimondaná, hogy génmódosított élelmiszerek ne kerüljenek a magyar boltok polcaira. A Momentum nemmel szavazott erre a javaslatra.
Nekünk zöldeknek az egyik legfontosabb állításunk a GMO tilalom, mert a génmódosított élelmiszerek álláspontunk szerint csak a vegyipari és agráripari óriáscégek érdekeit szolgálják, közben felborítják a természet egyensúlyát, és azt eredményezik, hogy miközben valakik dollármilliárdokat keresnek, mi egyszerűen nem fogjuk tudni, hogy mit eszünk meg. Őszintén várjuk a Momentum érvelését a határozat elutasítása mellett, mert azt gondoljuk, hogy ez egy olyan tartalmi vita, amit érdemes lefolytatni egymással.
 
 
Ungár Péter társtulajdonosa az KPSVR.hu-t kiadó gazdasági társaságnak.

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?