Okok, amiért érdemes a hosszú szálú szőnyeget választani

Kpsvr 2023-12-21 10:06:00
Az otthoni enteriőr kialakítása nem csupán esztétikumról szól, hanem arról is, hogy olyan környezetet teremtsünk, melyben jól érezzük magunkat. A szőnyegek ehhez maximálisan hozzájárulhatnak.

A melegséget sugárzó, puha borítás a padlón képes új dimenziót adni a térnek. A mömax hosszú szálú szőnyeg kínálata változatos, úgy színében, mint formájában, így bármely helyiségbe megtalálhatjuk a megfelelő borítást. A rendkívül finom tapintású, hosszú szálakból álló szőnyeg kiválasztásához adunk néhány tanácsot, bemutatva a választás árnyoldalait is.

Dekoratív és puha

A szőnyegekről általánosságban elmondhatjuk, hogy elhelyezésükkel bármely területet barátságosabbá, otthonosabbá varázsolnak. A hosszú szálú változatok esetében ez még inkább elmondható, hiszen lágy és bársonyos felületükre bárki szívesen rálép vagy akár rá is fekszik.

Leggyakrabban hálószobában vagy nappaliban találkozhatunk ilyen típusú szőnyeggel, hiszen stílusos és hívogató érzést nyújt. Előnyeként említhetjük, hogy hatékonyan csökkentheti a zajt, így többlakásos épületekben előszeretettel használják. Elnyeli a zajokat, nem kopog a papucs rajta, sőt a vastagabb változatok kiválóan hőszigetelnek, így a padlón állva, ülve sem érezzük a felkúszó hideget. Más modellek padlófűtéses helyiségekben is használhatóak, mert nem fogják le a hőt, hagyják azt egyenletesen eloszlani.

Hol használható?

A luxusérzést keltő, hosszú szálú szőnyegeknél a szálak tömörsége biztosítja a tartósságot. Napjaink lakberendezési trendjei között a bolyhos szőnyegek a középponta kerültek. A szoba közepére helyezett vastagabb darabbal a padló linearitását törhetjük meg. A jól megválasztott szőnyegek optikailag megnyújthatják a teret.

Bár sokan úgy gondolják, hogy az állattartók számára nem megfelelő a hosszú szálú szőnyeg, azonban ezeken kevésbé látszanak meg a karmolásnyomok, úgyhogy olyan kisállatok tartóinak ajánlott, melyek nem vedlenek, kevésbé hullajtják a szőrüket. 

Allergiások számára kevésbé javasolt az ilyen típusú szőnyeg használata, ők inkább válasszanak parkettát vagy alacsony szálú változatot.

A hosszú szálú szőnyeg karbantartása

A bolyhos, magas szálú szőnyegek tisztítása nem egyszerű feladat. Pedig gondos karbantartással hosszú ideig díszíthetik otthonunkat ezek a kárpitok. A rendszeresség és alaposság mindenekelőtt két olyan fogalom, melyeket nélkülözve hamar búcsút inthetünk szőnyegünk puhaságának. Bármely szennyeződés rákerül a kárpitra, azonnal távolítsuk el, mert különben a szálak közé beeszi magát a kosz, a szőnyeg károsítása nélkül később már nem lehet leszedni.

Lehetőség szerint 2-3 naponta minimum porszívozzuk ki a szőnyeget, de ennél gyakrabban végezve a portalanítást csak jobb eredményeket érhetünk el. A nedves tisztítást inkább kerüljük, vagy ha mégis alkalmazzuk, akkor jól szellőző helyen, alaposan szárítsuk ki a szőnyeget. Ugyanis főként a természetes alapanyagú darabok hajlamosak lehetnek a penészesedésre. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni. 

A hústermelés súlyos környezeti hatásokkal jár

Fentarthatatan a mai ember húsfogyasztásának volumene, mely súlyos problémákat fog okozni az emberiségnek.

A piros színtől hamarabb bepasizol? 

Amennyiben arra lettél figyelmes az utóbbi időben, hogy egyre többen járnak piros körömlakkal a kezükön, akkor nem csal a szemed, a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt egy év során 160%-kal többen kerestek rá a Google-ben a piros manikűr kifejezésre.

Így nevelhetünk egészséges ékszerorchideát

Sokan olyan növényre vágynak otthon, amelyik nem foglal túl sok helyet. Egy kisebb lakásban ugyanis nem sok szabad felület akad, ahol növényeket nevelhetünk. Bár álomszerűnek tűnhet, azonban létezik olyan fajta, amelynek nemcsak csodálatosak a levelei, de még apró virágaival is képes lenyűgözni bennünket. Az ékszerorchidea sokak kedvence, ami nem csoda, hiszen strapabíró és könnyen nevelhető.

Árnyékolás és szúnyogháló egyben

Ahogy egyre melegebb az idő, és egyre többet süt a nap, mindennapos feladatunkká válik az árnyékolás. Ilyenkor már a rovarok is aktív életet élnek, és ha nem vigyázunk, bizony a lakásunkba is betévednek.

A spray festékek, aeroszolok használata nagyon egyszerű

Bizonyos helyzetekben a spray változat jelenti az egyértelmű megoldást. Ma már minden körülményhez, berendezéshez és körülményhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Van, amelyiket viszonylag ritkán kell használni, de egyes típusokkal rendszeresen át kell menni az adott felületen.

Földelés kialakítása: fontos lépések és tippek a munka elvégzéséhez

A földelés egy fontos feladat az elektromos rendszer kiépítése során.

Bulinak indult, de egy beszólásból óriási verekedéssé fajult az este – VIDEÓ!!!

A magukat erősre ivó balhézók közül hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek.

Zsák, illatosító, szotyi, koktél: kódneveken lehetett rendelni a drogdílertől

Bérelt garázsban és a kocsijában tárolta a narkót, lebukásakor több száz tablettát és fél kilót meghaladó kannabiszőrleményt foglaltak le tőle.

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.