Okok, amiért érdemes a hosszú szálú szőnyeget választani

Kpsvr 2023-12-21 10:06:00
Az otthoni enteriőr kialakítása nem csupán esztétikumról szól, hanem arról is, hogy olyan környezetet teremtsünk, melyben jól érezzük magunkat. A szőnyegek ehhez maximálisan hozzájárulhatnak.

A melegséget sugárzó, puha borítás a padlón képes új dimenziót adni a térnek. A mömax hosszú szálú szőnyeg kínálata változatos, úgy színében, mint formájában, így bármely helyiségbe megtalálhatjuk a megfelelő borítást. A rendkívül finom tapintású, hosszú szálakból álló szőnyeg kiválasztásához adunk néhány tanácsot, bemutatva a választás árnyoldalait is.

Dekoratív és puha

A szőnyegekről általánosságban elmondhatjuk, hogy elhelyezésükkel bármely területet barátságosabbá, otthonosabbá varázsolnak. A hosszú szálú változatok esetében ez még inkább elmondható, hiszen lágy és bársonyos felületükre bárki szívesen rálép vagy akár rá is fekszik.

Leggyakrabban hálószobában vagy nappaliban találkozhatunk ilyen típusú szőnyeggel, hiszen stílusos és hívogató érzést nyújt. Előnyeként említhetjük, hogy hatékonyan csökkentheti a zajt, így többlakásos épületekben előszeretettel használják. Elnyeli a zajokat, nem kopog a papucs rajta, sőt a vastagabb változatok kiválóan hőszigetelnek, így a padlón állva, ülve sem érezzük a felkúszó hideget. Más modellek padlófűtéses helyiségekben is használhatóak, mert nem fogják le a hőt, hagyják azt egyenletesen eloszlani.

Hol használható?

A luxusérzést keltő, hosszú szálú szőnyegeknél a szálak tömörsége biztosítja a tartósságot. Napjaink lakberendezési trendjei között a bolyhos szőnyegek a középponta kerültek. A szoba közepére helyezett vastagabb darabbal a padló linearitását törhetjük meg. A jól megválasztott szőnyegek optikailag megnyújthatják a teret.

Bár sokan úgy gondolják, hogy az állattartók számára nem megfelelő a hosszú szálú szőnyeg, azonban ezeken kevésbé látszanak meg a karmolásnyomok, úgyhogy olyan kisállatok tartóinak ajánlott, melyek nem vedlenek, kevésbé hullajtják a szőrüket. 

Allergiások számára kevésbé javasolt az ilyen típusú szőnyeg használata, ők inkább válasszanak parkettát vagy alacsony szálú változatot.

A hosszú szálú szőnyeg karbantartása

A bolyhos, magas szálú szőnyegek tisztítása nem egyszerű feladat. Pedig gondos karbantartással hosszú ideig díszíthetik otthonunkat ezek a kárpitok. A rendszeresség és alaposság mindenekelőtt két olyan fogalom, melyeket nélkülözve hamar búcsút inthetünk szőnyegünk puhaságának. Bármely szennyeződés rákerül a kárpitra, azonnal távolítsuk el, mert különben a szálak közé beeszi magát a kosz, a szőnyeg károsítása nélkül később már nem lehet leszedni.

Lehetőség szerint 2-3 naponta minimum porszívozzuk ki a szőnyeget, de ennél gyakrabban végezve a portalanítást csak jobb eredményeket érhetünk el. A nedves tisztítást inkább kerüljük, vagy ha mégis alkalmazzuk, akkor jól szellőző helyen, alaposan szárítsuk ki a szőnyeget. Ugyanis főként a természetes alapanyagú darabok hajlamosak lehetnek a penészesedésre. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.