Gyilkosságot akadályozott meg az LMP soroksári polgármester-jelöltje a pesterzsébeti piacon

Kpsvr 2023-12-23 13:26:00
Egy felháborodott férfi böllérkéssel próbálta leszúrni az egyik fenyőfaárust.

Szenteste előtt egy nappal még sokan igyekeztek elintézni a bevásárlásukat a Tátra téren található pesterzsébeti piacon. Ezeken a helyeken gyakran találkozni a különböző pártok pultjaival is, akik így próbálnak kapcsolatot kialakítani a választókkal. Ezen a napon az LMP – Magyarország Zöld Pártja is jelen volt a piacon, bár ekkor valószínű még senki sem sejtette, hogy a jelen lévő politikusuk a sajtótájékoztató előtt egy gyilkossági kísérletet fog megakadályozni.

Bosszút akart állni, ezért ragadott böllérkést

A piacon békésen zajlott a délelőtt, amíg az egyik fenyőfaárushoz nem érkezett meg egy férfi és egy nő, akik hangos vitába keveredtek. Állításuk szerint a fenyőfaárus egyik rokona megölte a fotókon is látható, feldühödött pár unokáját a közelmúltban.

A rövid veszekedést követően a férfi eltűnt, csak a nő maradt ott, aki továbbra is hangos szóváltásban volt a fenyőárussal. 

Néhány perc múlva visszatért a férfi, de ekkor már egy 20-25 cm penge hosszúságú böllérkéssel a kezében.

A dühös férfi a késsel indulatosan az árus felé indult, miközben azt kiabálta, hogy leszúrja. Ekkor azonban megbotlott.

Mivel az LMP standja épp a fenyőfaárus mellett volt, Bereczki Miklós, Soroksár polgármester-jelöltje egy másik férfival azonnal oda szaladt és kicsavarta a férfi kezéből a kést, hogy ne tudjon mások testi épségében kárt tenni. Csak a szerencsén múlt, hogy az esés következtében nem sérült meg a férfi. Az LMP aktivistái ezután azonnal értesítették a rendőrséget, akik kivonultak a helyszínre.

Kihallgatásra vitték

Telefonon utolértük Bereczi Miklóst, aki elmondta, hogy a rendőrség a kiérkezésüket követően felvették az elkövető adatait. Mint megtudta, a feldühödött férfinak valóban megölték az unokáit, de a hatóság emberei szerint a fenyőfaárusnak semmi köze nem volt a gyilkossághoz. A tettest már korábban elkapták.

Az LMP politikusa a rendőrök kiérkezéséig a kést eltette, majd az intézkedés során átadta a hatóságnak. A férfit a mai napon az illetékes kapitányságon kihallgatják.

A férfi a helyszínen többször is elismerte, hogy meg akarta ölni a fenyőfaárust az unokája meggyilkolása miatt, akit egy disznóólban rejtett el a közelmúltban az elkövető Gyálon. A férfit letartóztatták, de a bíróságon sem tett vallomást az RTL információi szerint.

Forrás: Bahir

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.