Milyen fotóból készülhet jó vászonkép? Mire figyelj, amikor leadod a rendelést?

Kpsvr 2024-01-11 12:17:00
Sokan azt gondolják, hogy a vászonképet gyártó vállalkozások képesek mindenből kihozni a legjobbat, ami részben igaz is, viszont csodára ők sem képesek. Mit jelent ez? 

Például azt, hogy a rossz minőségű kép csak hátráltatja a folyamatot. Mivel ez nem biztos, hogy sokat mond azoknak, akik még nem adtak le efféle rendelést, ezért a következő cikkben most tisztázzuk, mire kell figyelned akkor, ha tökéletes vászonképet szeretnél kézhez kapni. 

A felbontás és más kellemetlenségek

A vászonképeket nagyon szeretjük: különleges lakásdekorációs elemek, amelyek egyedi ajándéknak is minősülnek. A Vászonkép Szalon minőségi vászonképei garanciálisak is, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a tényről, hogy az eredményt a leadott fotó minősége is befolyásolhatja. 

Ahhoz, hogy a fotónkból jó minőségű vászonkép készüljön, elsősorban az kell, hogy a felbontás rendben legyen. Annak pedig passzolnia kell a képmérethez. A kisebb fotókat lehetetlen túlságosan felnagyítani, hiszen egyszerűen szétesnek. 

Amikor nem megfelelő a felbontás, talán a gyártó még tud is valamit javítani a helyzeten, azonban ez sem mindig van így. Előfordul, hogy a kép nem gyártható le a kívánt méretben. 

Vannak rossz fotók?

Ha a minőséget nézzük, akkor sajnos igen. De hol rontjuk el mi megrendelőként? Amikor meglepnénk valakit, de nincs róla képünk, akkor az első ötlet, ami az eszünkbe jut, az az, hogy a közösségi média oldalairól töltünk le fotót. 

Ezzel azonban csak az a baj, hogy az ilyen platformok lekicsinyítik a képeket. A tömörített fájlok pedig szinte használhatatlanok. Köztes megoldás lehet, ha például rendelünk egy montázst, amin kicsiben jelennek meg ezek a fotók. Így minden bizonnyal nem lesznek pixelesek a képek. Ugyancsak jó ötlet lehet, ha több kisebb vászonképet rendelünk egy nagyméretű darab helyett. 

Profi fotók és régi fényképek

Az ember azt gondolná, hogy a profi fotósok által készített képek esetében ilyen probléma nem áll fenn. Ez viszont óriási tévhit. A szakemberek ugyanis nem mindig az eredeti képeket adják át nekünk, hanem többnyire a logóval ellátott, kicsinyített változatokat. Érdemes már jóval korábban tisztázni a fotóssal, hogy nekünk az eredeti, nyomdai minőségű anyagokra van szükségünk. 

Nagyon ritkán, de megesik, hogy menthetetlen a helyzet. Ez általában akkor van így, amikor az adott alapanyag már rengeteg tömörítésen ment keresztül. A régi családi fotók feldolgozása szintén problémás lehet, ám szerencsére ezeknek eszmei értékük van, és így nem feltétlenül a tökéletesség lesz a legfontosabb számunkra. 

Nagyon sokféle fotó létezik, de általános igazság, hogy kevés pixelből nem lesz sok pixel minőségromlás nélkül. Az effektek, trükkös megoldások van, hogy segítenek, és van, hogy nem. Ezt tartsuk szem előtt, mielőtt rendelnénk!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.