Érdemes légpengés kézszárítókat választani?

Kpsvr 2024-01-13 09:16:00
Egyre több cégnél és intézménynél találkozhatunk légpengés kézszárítókkal. Főleg ott bukkanhatunk ilyenekre, ahol nagyobb a mosdók forgalma. Hogy megértsük miért nyernek egyre nagyobb teret a “kézbedugós” típusnak is nevezett gépek, meg kell nézzük, miként működnek és milyen előnyeik vannak.

Így működik a légpengés kézszárító

Használatukhoz áramforrásra van szükség, mivel levegőt fújnak a ventilátoraik, melyek erősek és gyorsak. Egy hagyományos változat először felmelegíti a levegőt, majd ennek segítségével elpárologtatja a vizet a kezünkről. Ezzel szemben az Alpha-Dent-Higiénia Kft. légpengés kézszárítói esetén nincs szó meleg levegőről, ugyanis nemes egyszerűséggel lefújja a kezünkről a vizet. Ehhez kellenek azok az erős és gyors ventilátorok, amiket már említettünk is.

Mivel nincs szükség a levegő hőmérsékletének emelésére, így sokkal gyorsabb a szárítási folyamat. Egyúttal jóval energiatakarékosabb is, ráadásul még csak égési sérülést sem tud okozni a túlhevült borítás.

Papírtörlő vagy kézszárító?

Az elektromos kézszárítóknak számos előnye van a papír megoldásokhoz képest. Nézzük, hogy melyek ezek:
●    Környezettudatosabb megoldások, nem kell folyamatosan újabb és újabb adag papírt előállítani.
●    Minimalizálhatjuk velük a hulladéktermelést.
●    Forgalmasabb helyeken kifejezetten költséghatékonyabb opciót jelentenek.
●    Nincs olyan, hogy kifogy, mert csak áram kell a működésükhöz.
●    Egy masszív gép sokkal “vandálbiztosabb”, mint egy műanyag papíradagoló.

És most nézzük meg, hogy az elektromos termékek közül milyen előnyei vannak a légpengés változatnak!

A légpengés kézszárító előnyei

A hagyományos szárítókkal szemben számos előnnyel rendelkeznek ezek a típusok.

Eleve sokkal biztonságosabb a használatuk, mivel nem tudnak felmelegedni. Ez a gyerekekre való tekintettel kifejezetten fontos szempont lehet a választásnál. De előnyük a lényegesen gyorsabb (akár 7-10 másodperces) száradás is. Ha egy nagyon forgalmas vizesblokkban használjuk őket, akkor ott minden másodperc számít, és itt tulajdonképpen az idő felezéséről beszélhetünk.

Hosszú távon alkalmazhatjuk őket, köszönhetően a tartós kialakításuknak. Üzembiztosságuk legendás! Nem tudnak kifogyni, nem melegednek túl, és csupán áramforrásra van szükségük a működéshez.

Emellett higiénikusabbak is, köszönhetően a beépített HEPA-szűrőiknek. De ha még ez sem lenne elég, egyes prémium modelleket még UV-fénnyel is ellátják, melynek a baktériummentesítés a célja. Ezzel pedig könnyen elejét vehetjük a fertőzések elterjedésének.

A felhasználók és az üzemeltetők is imádják

A légpengés kézszárítók használata nagyon kényelmes, de ugyanez elmondható az üzemeltetésükről is.

Felhasználóként még csak gombot sem kell megnyomnunk (így még higiénikusabb is), csak belehelyezzük a kezünket, az indításról az érzékelők gondoskodnak. Üzemeltetőként pedig kizárólag akkor kell hozzányúlnunk, ha HEPA-szűrőt cserélünk.

Minden forgalmas mosdóba kiváló választás lehet egy ilyen nagyszerű eszköz.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.