A napelemes rendszer összehangolása a fogyasztási szokásokkal 

Kpsvr 2024-01-17 11:36:00
Nem kérdés, hogy a megújuló energiaforrások használata és elterjedése a jövőnk záloga.

Egy napelemes rendszer kiválasztásával rengeteg sok előny járhat, mind környezeti, mind gazdasági szempontból remek választás lehet. A napenergia tiszta és megújuló energiaforrás, amely hozzájárul a környezetvédelemhez és segíti a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is. Nincs károsanyag-kibocsátása és segít, hogy csökkentsd függőséged a nagy energiaszolgáltató cégektől.

Új szelek a napelemes szabályozókban

A Wagner Solar Hungária Kft. napelem panelek széles választékát kínálja. Ezekkel olyan energiahatékony fűtési, hűtési és áramtermelési rendszereket lehet létrehozni, amelyek hosszú évtizedeken keresztül garantálják a hatékony energiatermelést.
A napelemekkel tényleg igen sokat lehet az áramszámlán megspórolni. Ehhez csupán arra van szükség, hogy néhány részletre jól figyelj, s tisztában legyél azzal, mikor fogyasztasz többet vagy kevesebbet. Hiszen új szabályozások léptek életbe és - sajnos - nem mindenki jogosult már a fel nem használt energiamennyiséget visszatölteni a szolgáltatói hálózatba.

A fogyasztást igazítsd az energiatermeléshez

Idáig nem volt gond, hogy a többletenergia mennyiségét a napelemes rendszerből korlátlanul visszatöltsék a felhasználók a szolgáltató rendszerébe. Ehhez a SolarEdge inverter által biztosított ellenőrző felület hatékony támogatást is biztosított. Ma már azonban - új napelemes felhasználóként - elengedhetetlen, hogy az energiafelhasználásod idejét az energiatermeléshez igazítsd hozzá. 
Érdemes számba venned, hogy mely háztartási gépeid fogyasztják a legtöbb energiát. Ezek leggyakrabban a hűtő, a fagyasztószekrény, a villanytűzhely és a bojler. Minden nap működnek és kiszolgálják a te és a családod igényeit, ám akkor is menniük kell, amikor nem termel energiát a napelemes rendszer. Ugyanez a helyzet a világítással, még abban az esetben is kalkulálnod kell ezzel a fogyasztási adattal, ha energiatakarékos izzókat használsz.

Tartsd kézben az irányítást

A megtermelt energia eltárolása az egyik hatékony megoldás. Ma már remek akkumulátoros tárolókat lehet beszerezni. Ezek nem olcsó megoldások, de ha este már nem süt a nap, ebből a tárolóból lehet fogyasztani.

Persze a tárolókapacitás is véges, de ugye a hálózatba visszatölteni csak igen alacsony áron lehet. Ezt a rendszerben mutatkozó többlettermelést persze senki sem akarja elvesztegetni. Kénytelen vagy tehát elfogyasztani. Ebben a SolarEdge okosmérő nyújt remek támogatást, amelyekkel az energiatermelési adatok ellenőrizhetők, akár okostelefonról is. Az okos fogyasztásszabályzóval pedig képes leszel elindítani olyan berendezéseket, amelyeknek a fogyasztását monitorozod: a klímát, a fűtőpaneleket, a mosó- vagy mosogatógépet vagy bármi mást. Így már kisebb akkumulátor is elég lehet a megtermelt többletenergia hasznosítására.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Itt az új fideszes köztársaságielnök-jelölt

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Kaposváron mindenki megnyugodhat: 655.600 Ft volt az átlagkereset

Kinek tudnánk ezt a bőséget és jólétet megköszönni?

A kutyapelenka nagyon hasznos felszerelés

A minap összefutottam egy ismerőssel és a kutyákra terelődött a szó. Valahogy a kutyapelenka témája is előkerült. Meglepődve tapasztaltam, hogy azt gondolta erről a nagyon hasznos kutyafelszerelésről, hogy ugyanúgy alkalmazzák, mint a klasszikus gyerekpelenkákat.

Hamis márkás termékeket árult a házában az ötvenes férfi

A NAV egy próbavásárlás során buktatta le, kiderült, több, mint 4 millió forintért adott el gagyi ruhákat, cipőket.

Mi a mikrotápanyagok szerepe a táplálkozásban?

A kiegyensúlyozott változatos étrend tartalmaz valamennyi fontos tápanyagot, vagyis szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, vagyis az energiát adó makro-, illetve az energiát nem szolgáltató, de nélkülözhetetlen mikrotápanyagokat.

Aranyér: mi igaz a problémával kapcsolatban, és mi nem?

A köznyelvben aranyérnek hívott betegségről talán mindenki hallott már, nem egy embernek sajnos konkrét tapasztalatai is vannak ezzel kapcsolatban. Sok tévhit kering azonban a neten az aranyerességről, ezeket igyekszünk cikkünkben megcáfolni.

Problémák, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a mai kapcsolatokban

A társadalmi, kulturális és technológiai változások nagyban befolyásolták a párkapcsolati problémák megjelenését, amelyek eltérnek azoktól, amit egykoron a szülők, nagyszülők éltek meg.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Megérkeztek az új generációs Wink sportcipők

Amikor sportcipőt, kényelmes utcai lépőt keresünk, ami sokáig bírja a mindennapos strapát, akkor bizony átgondoljuk, hogy mit is veszünk meg.

Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Szerinted milyen a jó WC-csésze?

Talán még sosem tették fel neked ezt a kérdést, sőt, esetleg te magad sem gondolkoztál még túl sokat rajta. Mert őszintén megvallva talán soha senkinek nem volt túl nagy prioritás, hogy egy-egy felújítás alkalmával sok – vagy legalábbis elég – időt szenteljen annak, hogy kiválassza az ideális darabot.

Egy jó telefon mellé nem árt egy tablet sem

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, mikor rájön, hogy neki egy tabletre is szüksége van a meglévő telefonja mellé. Így van ez akkor is, ha esetleg laptoppal is rendelkezik az illető, hiszen a táblagép utazáskor sokkal praktikusabb.

LMP: Rogán Antal távozzon a közéletből!

Petíciót indított a zöld párt.

Gourmet finomságok nőnapra is

Minden év március 8-án eljön az a nap, amikor világszerte a nőket ünnepeljük, bár ez a nap eredetileg a nők jogaiért folytatott küzdelemről szólt, mára sokat szelídült, és virággal, csokoládéval, figyelmességgel fejezzük ki a megbecsülésünket. 

Górcső alatt a bőrápolás hőse, az E-vitamin

Az E-vitamin kétségtelenül a bőrápolás egyik kulcsfontosságú összetevője. Hogy miért van ez így? Olvass tovább, és megtudhatod! Az útmutatónk ugyanis mindent elmond, amit az E-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról tudni kell, és arról, hogyan érdemes használni.

Jó ötletnek tűnt: szétralizták a focipályát

Leesett a hó, s úgy gondolták, driftelni a legalkalmasabb hely a futballpálya, s közel 4 ezer négyzetméteren szétbarmolták a gyepet.

A nagy kérdés: falpanel vagy tapéta?

Az építőipari trendekben az egyszínű, egyformára festett falak ideje lejárt, manapság a változatos megjelenés a divatos. Ezt el lehet érni különbözőféle festékekkel, de sokkal többen választják inkább a falpanellel vagy a tapétával való dekorálást. 

Ungár Péter: Novák Katalinnak és Varga Juditnak politikai értelemben végük van

Az LMP társelnöke Facebook-posztban reagált Orbán Viktor bejelentésére.

Gyárfás Tamás hét év, Portik Tamást életfogytiglani fegyházat kapott a Fenyő-gyilkosság miatt

Az úszószövetség volt elnökét, a Nap TV egykori tulajdonosát emberölésben elkövetett bűnsegédlet, a maffiózót emberölésre felbujtás miatt ítélték el. A felek Gyárfás egy kaposvári adócsalási ügyében kerültek közelebbi ismeretségbe.