Védelem minden rétegben a tűz és az elektromos kisülések ellen

Kpsvr 2024-02-16 07:54:00
A nyílt láng, a különféle hőforrások, az áramütés komoly, életet veszélyeztető kockázatot jelent, ezért azokban a munkakörökben, ahol nagy esély van az ezekkel való érintkezésre, a munkavédelemnek ki kell terjednie ezekre.

Amennyiben a veszélyek mérséklésére a munkahely kialakítása másként nem lehetséges, a felmért kockázatoknak megfelelő munkaruházatokat kell biztosítani a dolgozók számára a munkavégzés idejére. Ezekre szigorú munkavédelmi előírások vonatkoznak, amelyekre a választásnál oda kell figyelni.

Érdemes tisztában lenni a lángálló és antisztatikus ruházatok tulajdonságaival, és megérteni, hogy akkor nyújthatnak maximális védelmet, ha valamennyi rétegük megfelel ezen követelményeknek. Az Épkézláb Munkaruha speciális alsóruházatokat is kínál a hagyományos felsőruházat, a kabátok és nadrágok mellett a veszélyes munkakörökben dolgozók számára. Cikkünkben ezekről lesz szó, tartson velünk!

Miért van szükség munkaruházatra?

A különböző iparágakban számos olyan munkakör létezik, amely veszélyeket rejt magában, jelentős fenyegetettséget jelent a munkavállalók egészségére és testi épségére. A kockázatok csökkentése nem minden esetben lehetséges a munkakörülmények átalakításával, a munkavállalók egyéni védelme is szükséges lehet, erről különféle felszerelések és munkaruházatok gondoskodnak. Hogy milyen típusú és védelmi szintű ruházatra van szükség, arról a kockázatelemzés során kell meggyőződni, illetve a munkavédelmi előírások is meghatározzák.

Többek között az olajiparban, a katasztrófavédelemben, a tűzoltóságnál speciális életmentő ruházattal kell ellátni a dolgozókat a munkavégzés ideje alatt, hogy a lehető legmagasabb szintű védelmet nyújtsa számukra minden körülmények között.

Védelem több rétegben

Ahogyan az időjárás viszontagságai elleni védelemre is a réteges öltözködés javasolt, úgy a speciális körülmények esetében is ezt kell alkalmazni. A specifikus kialakításnak nem csupán a felsőruházatra kell vonatkoznia, hanem az alsóbb rétegekre is, ugyanis csak ebben az esetben tud megfelelően gondoskodni a munkavállalóról.

Problémás lehet nemcsak a láng, hanem a magas hőmérséklet, az elektromos kisülés is, ezek mindegyike az életet súlyosan károsító égési sérülést okozhat. Amennyiben a felsőruházat sérül, a speciális alsóruházatok – póló, pulóver, jégeralsó, zokni, kámzsa – jelentik az utolsó védelmi réteget. A lángálló és antisztatikus alsó- és felsőruházatok anyaga speciális szintetikus szálakból, lángmentes anyagból különleges technikával készül, ezáltal a lehető legtovább nyújt védelmet a bőrfelület sérülései ellen. 

Speciális ruházat rendkívüli munkakörülményekre

A tűzálló ruhaneműk, speciális anyagaiknak köszönhetően mérséklik az égési sérülések kockázatát, nem szakadnak el és nem olvadnak rá a bőrre. Az antisztatikus alsóruházatok alacsony felületi vezetőképességgel rendelkeznek, ezáltal biztosítanak védelmet az elektrosztatikus kisülés, a statikus szikra által okozott súlyos sérülések ellen.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.