Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Farkas Balázs 2024-03-04 08:47:00
Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Nemrég láttam, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke azért indított aláírásgyűjtést, hogy létrejöjjön az Európai Gyermekvédelmi Hatóság - így kezdi Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője legutóbbi Facebook-bejegyzést.

A politikus ezzel folytatja: Önmagában persze érthető és támogatható, hogy európai színvonalat követel a gyermekvédelemben, ráadásul tényleg vannak olyan EU-s gyermekvédelmi programok, amelyekből hazánk alig vesz részt, illetve az EU-s Gyermekgarancia program hazai bevezetése is bőven hagy kivetni valót maga után.

De, ettől még a tény az, hogy a gyermekvédelem tagállami hatáskör. Az EU nem képes emelni a hazai gyermekvédelmi dolgozók bérének a színvonalát, nem képes növelni a normatívát, és nem képes újra érdemleges állami szerepvállalást bevezetni a nevelőszülői hálózatban. Ez egy tény. Aki azt állítja, hogy a gyermekvédelem gondjait meg tudja oldani az EU, az vagy tragikusan tudatlan vagy hazudik.

A gyermekvédelmet rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja. Nem értem miért jó úgy tenni, mintha ezt meg lehetne Brüsszelből oldani. Az, hogy öt év tapasztalattal egy gyermekvédelmi dolgozó 282 527 forintot keres, hogy tizenkét gyermek van egy lakásotthonban, és alig van állami szerepvállalás a nevelőszülői hálózatban, az Orbán Viktor felelőssége, nem Ursula von der Leyené és nem az Európai Parlamenté. És nem is tudja ezeket senki más megoldani, csak a magyar kormány.

Nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság, mert nem is lesz és nem is lehet. Béremelés kell, több pénz kell a gyermekvédelembe és az államnak vissza kell térnie a nevelőszülői hálózatba. Új protokollok kellenek, megbecsült szakemberek, felújított intézmények.
De ezt mi magyarok tudjuk csak elérni, azzal, hogy ha nyomást helyezünk a magyar kormányra. Nem fogják külföldön megoldani helyettünk.

Szomorú, hogy a magát az igazság kultúrájának beállító politikai szervezet egy ilyen fontos ügyben egyértelműen megvezeti a választókat.  

Ha már itt tartunk, a választók megvezetésénél, beszélnünk kell arról is, hogy Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogy ha Donáth Anna hányingert érzett az „Isten? Haza? Pedofil!” plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció „Stop Pedofidesz!” feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?
Felállni a DK-val közös színpadra, megállapodni a DK-val szinte minden önkormányzati helyben, majd ugyanazért hányingerkeltőnek nevezni őket, mint amit a Momentum maga csinál az álszentség és a következetlenség egyik legerősebb koktélja. 
Az LMP egy valamit kér a választóktól: ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.