Hogyan történik a tetőfedés? Mire kell figyelni?

Kpsvr 2024-03-13 14:25:00
Azzal valószínűleg nem mondunk újdonságot, hogy a tető az egyik legfontosabb része minden épületnek.

A szerkezet gondoskodik az ingatlanban élők, dolgozók kényelméről, komfortérzetéről és az időjárás viszontagságai ellen is védelmet nyújt. Ezért sem mindegy, hogy pontosan hogyan kerül kialakításra.

Hogyan kezdjünk neki a folyamatnak?

A Káplár fatelep kínálatában minden megtalálható, ami a megfelelő tetőfedéshez szükséges lehet. Különböző anyagok, például IKO zsindelyek, de emellett még számtalan más opció is elérhető. A tetőfedés egy olyan folyamat, amit mindenképpen alaposan meg kell tervezni, hogy mégis milyen lesz a szerkezet kialakítása. 

Kifejezetten fontos bevonni egy szakembert már a művelet elején, mivel több szempontra is oda kell figyelni az épület adottságaitól kezdve az elvárt funkciókon át a költségekig. Fontos kiemelni továbbá azt is, hogy kompromisszumoknak nincs helye.

Ez azt jelenti, hogy mindenképpen kerüljük el az olcsó megoldásokat, mivel a tető nem éppen egy olyan része az épületnek, amit sűrűn át lehet alakítani. Az alapos tervezés meghatározza azt is, hogy a későbbiekben mennyi problémánk lesz a fenntartással, használattal. Az ideális természetesen az, ha lehetőleg nulla hibával fogunk találkozni az évek alatt. 

Ahhoz, hogy minőségi végeredmény szülessen, szükség van egy profi kivitelezőre, szakemberre, aki az egész folyamaton végigkísér minket. Olyasvalakire, aki segít a tervezésben, a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztásában és beszerzésében, és természetesen a tetőt is megépíti. 

Az alapanyagok közül többféle is elérhető: választhatjuk a már említett IKO zsindelyt, de emellett ott van még a polikarbonát vagy bitumenes változat, és a terrán cserép is ideális lehet. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, amelyekről érdemes előzetesen tájékozódni. 

A héjazat telepítése előtti teendők

Ha megvan a kész terv és kiválasztottuk a tetőfedő anyagokat, akkor elkezdhetjük leszedni a régi héjazatot. Ha ezzel megvagyunk, akkor fontos, hogy még ne rakjuk fel rögtön az újat. Alaposan ellenőrizni kell a szerkezetet, hogy található-e rajta sérülés, rothadás vagy más probléma, amelyek befolyásolhatják a stabilitást és a szilárdságot. Ha felfedezünk valami hibát, akkor azt mindenképpen javítani kell, addig nem lehet tovább haladni a tetőfedéssel. 

Ha minden rendben van, akkor a vízszigetelésről kell gondoskodni először. A fedél alá kell helyezni a szigetelőanyagot. Ezt követheti az új héjazat telepítése.

A végső simítások

Az utolsó lépések közé tartozik a perem kialakítása és az esővíz-elvezető rendszerek telepítése. Utóbbihoz tartoznak a csatornák és a lefolyók. Fugázásra, festésre vagy más bevonat felvitelére is szükség lehet, ez már függ a kiválasztott anyagtól és attól, hogy milyen védelemmel akarjuk ellátni a kész szerkezetet. Ne feledjük: a tetőfedés legfontosabb lépése az, hogy megtaláljuk a megfelelő kivitelezőt.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.