Mit tanítanak az írók és a könyveik?

Kpsvr 2024-03-17 08:49:00
Mindenki másért olvas.

Akad, aki információt szeretne szerezni, más viszont inkább inspirációt keres, vagy akár csak szimplán ki akar szakadni a saját életéből. Persze általában nem úgy ülünk le, hogy előre tudjuk, melyik lesz az éppen aktuális szándékunk, de valószínűsíthetően minden egyes könyvben találunk olyat, ami ösztönöz majd minket. Ha a szereplők vagy a történet nem teszi ezt meg, akkor könnyen megeshet, hogy épp az író, illetve annak életútja lesz az, ami aztán felráz minket az apátiából.

Ahogy teszi azt akár Paul Auster is, aki nélkül lényegesen szegényebb lenne a kortárs szépirodalom.

Ember tervez…

A Mai-Könyv.hu könyveinek színes palettáján mindenki megtalálhatja azt a könyvet, ami az aktuális élethelyzetében éppen ideális lesz. Mert bármilyen hihetetlen, nem csupán aszerint választunk kiadványt, hogy mi az, ami kiváló szórakozást ígér, hanem aszerint is, hogy mi kínálhat megoldást az adott problémánkra.

Természetesen akadnak nagyon is jellemző élethelyzetek, amikor is egy-egy könyv nagyszerű segítséget nyújthat. Így történt ez a világhírű regényíró, Paul Auster életében is. Bár sikeres sportoló volt, több sportágban is jeleskedett, ő a vallásnak akarta szentelni az életét. Egészen addig, amíg el nem olvasta Dosztojevszkij mára már mindenhol klasszikusnak és alapműnek számító regényét, a Bűn és bűnhődést. Mert utána már csakis íróként tudta elképzelni magát.

Soha nem késő!

Amint az a fentebb említett író életútját olvasva kiderül, igencsak későn adhatta át magát teljes egészében az írásnak. Édesapja halála után örökölt vagyona ugyanis lehetővé tette, hogy ezúttal végre csak az írásnak szentelje minden erejét és idejét.

Persze lehetne azt mondani, hogy annyi idősen már minek is nekiállni bármi újnak, ám ha végiggondoljuk, hogy hány ezer oldal van már Auster mögött, akkor talán mégis belátjuk: sosem késő belevágni!

Sajnos nincs egy ilyen egyetemleges, sorsfordító könyv, ám ha kellően sokat olvasunk, és mindezt figyelmesen, értőn tesszük, akkor szinte biztosan rá fogunk találni a saját Bűn és bűnhődésünkre. Ez ugyanakkor nem jelenti automatikusan azt, hogy csak a munka terén indíthat el bennünk változást egy-egy olvasmányélményünk. Az élet bármely területe érintett lehet!

Író, fordító, tanár, rendező

Ha bárki akár csak egy kicsit is képben van Paul Auster életével, az bizony pontosan tudja, hogy milyen sokrétűen alkotott: írt, fordított, színdarabokat írt, rendezett és egyetemen oktatott.

Bár életművét már az egyik legnagyobb hazai kiadó meg is jelentette, ez még közel sem jelenti azt, hogy itt a vége. Hiszen Paul Auster él, alkot, és újabb inspiráló olvasmányokkal kényeztet minket. Az, hogy melyik könyve mire sarkall minket, teljes mértékben egyéni döntés kérdése.

Mindenesetre egy biztos: ne tagadjuk meg magunktól a lehetőséget arra, hogy jobbá váljunk, olvassunk Austert, és látni fogjuk hamarosan az eredményt is!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.