Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Kpsvr 2024-03-18 08:15:00
Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház. 

A helyes és felelős állattartás szabályait követve éveken át tartó kötelék alakulhat ki gazdi és kisállata között. Viszont tudni kell, hogy melyek azok a tényezők, amelyekkel mi tartozunk kisállatunknak, hiszen mindig is ők fognak a kiszolgáltatott oldalon állni.

Kuponokkal még olcsóbban

Ma már mindent online vásárolunk, és ez így igaz a kutya- és macskatartás kellékeire, az ételeikre, játékaikra. Viszont rengeteget tudunk spórolni, ha nem csupán az akciókat figyeljük, hanem egyéb lehetőségeket is, mint amilyen a Zooplus kupon, amivel hihetetlen kedvezményt tudunk elérni.

A Kuponkódok.hu gyűjtőportálon több mint 500 webshop ajánlatát találjuk meg, és tudni kell ezekről, hogy mind jelenleg érvényben lévő szolgáltatások. Ebben azért lehetünk biztosak, mert a weboldal mindig validálja az aktuális akciókat, tehát ellenőrzi, hogy ténylegesen elérhető-e. A hirdetett termékek mind ismert hazai és világmárkák, ezért abban is biztosak lehetünk, hogy megfelelő színvonalat képviselnek.

Amire mindenképpen szükségünk lesz

Teljesen más a helyzet, ha valaki kezdő állattartó vagy pedig évek óta van kutyája, macskája. Előbbi esetben számtalan holmit, kiegészítőt kell beszerezni, nem beszélve a szükséges állatorvosi teendőkről, valamint különféle ételekről. Egy új otthonba költöző állatkánál nem lehet tudni, hogy biztosan melyik az az étel fog beválni neki, figyelni kell azt is, hogy nem allergiás-e. A Zooplus webáruházban széles skálájú termékpalettát találunk, így bármelyik eshetőség áll fenn, tudjuk majd pótolni, változtatni az étrendet.

Napjainkban kutyáknál már kötelező, hogy chippelve legyenek, melyet szintén az állatorvosnál tudunk elintézni. Országosan már egyre több helyen néznek chipet talált állatok esetében, de mint mindennél, itt is a legfontosabb a megelőzés. Ha tudjuk, hogy kutyánk szökős fajta, akkor az ajtók, kapuk és legfőképpen a kerítések megbízhatóságáról alaposan gondoskodjunk.

Az ivartalanítás kulcsfontosságú!

Minden állatszerető ember tudja, milyen sok hazánkban a kóbor állat, ezért az ivartalanítás napjainkban elengedhetetlen, hogy megelőzzük állatok ezreinek pusztulását. A menhelyek évek óta tele vannak, és ezt a helyzetet csak felelős állattartással tudjuk megváltoztatni. Tanítsuk meg a környezetünkben élőket is erre, ha kell segítsük őket információkkal, hol tudják olcsóbban elvégeztetni az ivartalanítást, és meséljünk minél többet erről gyerekeinknek is.

Házi kedvenceknél előírás a különféle kötelező oltások beadása évenként, újszülött, néhány hetes kölyköknél pedig léteznek plusz készítmények, amelyeket be kell adni nekik. Ezekről az állatorvos széleskörűen tud tájékoztatni, de ha kell, akkor a Zooplus oldalán vagy hírleveleiben, magazinjában is lehet tudnivalókat olvasni.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.