Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

Kpsvr 2024-03-20 10:44:00
A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

A klasszikus fa- és fémkerítések kezdetben ragyogóak, hibátlanok, azonban az idő nyomot hagy rajtuk, amelyet csak rendszeres karbantartással kerülhetünk el, ez azonban 1-2 évente ismétlődő feladatot ró ránk, ráadásul hosszú távon sokba is kerül.

Mégis sokan ragaszkodnak a fakerítésekhez nemcsak alacsonyabb bekerülési költségük miatt, hanem mert a fa egyedi szépsége, melegsége rabul ejti őket. A nemszeretem feladatok alól viszont szívesen mentesülnének.

Létezik olyan megoldás, amely mindkét elvárásnak eleget tesz? Cikkünk középpontjában a korszerű kerítésanyag, azon belül is az fa hatású alumínium kerítés kap helyet, tarts velünk és ismerd meg!

A gondozásmentes kerítéseké a jövő

Rohanó világunkban egyre kevesebben tudnak időt szakítani a ház körüli teendőkre, így amit lehet, másokra bíznak, kertészt hívnak, takarítónőt fogadnak, és ha van ezermester a környéken, a kerítésfestést is ráruházzák. Ami a kerítéseket illeti, van azonban egyszerűbb és olcsóbb megoldás, mégpedig ha gondozásmentes anyagot választunk.

Az időjárás viszontagságainak, valamint a kártevőknek maximálisan ellenálló anyagok esetében nem kell fakulástól, vetemedéstől, korróziótól tartani, teljes élettartamuk alatt megőrzik eredeti szépségüket, karbantartást nem igényelnek.

A legjobb választást a porszórt, gyárilag festett alumínium kerítések jelentik, ha emellett döntesz, mentesülsz az újrafestés, javítás kötelezettségei alól.

Gyönyörű és biztonságos

Az alumínium profilokból emelt, a telekhatárokat kijelölő építmények esetében biztos lehetsz abban, hogy az elkövetkező években nem kell a karbantartással foglalkozni, mégis vonzóak és épek maradnak. De amiatt is jó választás ez az alapanyag, mert masszív, nem hajlik, így a biztonságodat is szolgálja, védelmet nyújt az idegenek behatolása ellen. A kerítés magasságát az igényeinkhez, a környezet stílusához szabhatjuk, illetve építési előírások is vonatkoznak rá.

A sokak által preferált fakerítések nemcsak eredeti fényüket veszítik el karbantartás hiányában, hanem az állaguk is leromlik, sérülékennyé válnak, vetemednek, korhadnak, törnek a kerítést alkotó lécek, deszkák.

Természetes hatás, hosszú élettartam

A fahatású alumínium kerítések esetében mindkét típus előnyét élvezheted, ugyanis látványukban a valódi fához hasonló erezetes mintát ötvözik az alumínium tartósságával és gondozásmentességével. A Kerítés Profil kétféle árnyalatban, dió és tölgy színben és mintával kínálja az alu fahatású kerítésléceket, valamint a rendszer részeként valamennyi szükséges kiegészítőt, a profilokat, az oszlopokat, a csavarokat és egyéb elemeket.

Időtálló és tartós megoldást kínálnak az ingatlanok körülkerítésére, így a csiszolást és festést örökre elfelejtheted, és nem kell aggódnod sem a kártevők, sem a korrózió, sem a vetemedés és fakulás miatt.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház.