Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

Kpsvr 2024-03-25 13:07:00
A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

 

Hol fordulhat elő dugulás?

Voltaképpen bármelyik lefolyónk érintett lehet. Az egyik gyakori színhely a konyhában található mosogató, hiszen itt előfordulhat, hogy kisebb ételdarabok is a csőbe kerülnek, de a zsíros edények mosogatásával távozó ragacsos anyag is lerakódhat a cső oldalán, ezáltal szűkítve annak átmérőjét.

Ne higgyük azonban, hogy más helyek nem érintettek! A fürdőszobában a hajszálak, szappanlerakódások okozhatnak gondot, amivel a mosdókagyló, a kád és a zuhanyzó lefolyója is érintett lehet, és akkor még a WC-t szóba se hoztuk! Hogy a váratlan helyzetek se okozzanak problémát, legyen mindig otthon a takaritogep.hu kínálatából beszerezhető lefolyótisztítók egyike. Na de melyiket válasszuk, s milyen praktikáink lehetnek, hogy elkerüljük a dugulást?

Mire érdemes odafigyelnünk?

Először is kezdjük a mosogatóval, ahol a már említett zsír, olaj és ételdarabkák lehetnek veszélyesek. Az olaj ráadásul képes beledermedni a lefolyóba, s még a forró víz sem képes feloldani. Éppen ezért figyeljünk oda, hogy a lehető legkevesebb kerüljön ezekből a lefolyókba, időnként pedig használjunk a zsíros lerakódást feloldani képes tisztítószert.

A fürdőben inkább a szappan szokott gondot okozni, ami a zsírhoz hasonlóan fel tud gyűlni a csövekben, megakadályozva a víz átfolyását. Érdemes a szappanmentes készítményeket előnyben részesíteni, ennek elkerülése végett. Ha ezekhez még haj- és szőrszálak is hozzátapadnak, az már nagyon komoly dugulást tud előidézni. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb kerüljön ezekből a lefolyókba.

A WC-nél a túl sok papír, a beleöntött ételmaradék, s más, nem éppen ide való dolgok szoktak torlódást okozni. A papírral még viszonylag könnyen boldogulhatunk, idővel lazulni fog a csomó, egy pumpa, illetve nagyobb mennyiségű meleg víz képes orvosolni a helyzetet. A legjobb természetesen az, ha odafigyelünk, hogy mit hova dobunk ki, és mennyit.

Ne hagyjuk elfajulni a helyzetet!

Válasszunk a helyhez és a dugulást okozó anyagokhoz megfelelő tisztítószereket. A lefolyótisztítók időnkénti alkalmazásával elkerülhetjük, hogy felhalmozódjanak a csövekben a nem oda való anyagok. Legtöbbször a dugulás nem egyik pillanatról a másikra alakul ki, hanem lassan, így észrevehetjük azokat az árulkodó jeleket, amelyek figyelmeztetnek bennünket arra, hogy itt az ideje cselekedni.

Ilyen, ha túl lassan folyik le a víz, illetve ha furcsa, korábban nem jellemző hangot hallunk a távozása közben. Ha már sejtjük, hogy hamarosan gond lehet belőle, menjünk elébe a dolognak, s orvosoljuk lefolyótisztítóval a helyzetet. Célirányos választással és figyelmes alkalmazással elkerülhető, hogy szakembert kelljen hívnunk.

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház.