Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Kpsvr 2024-03-25 08:29:00
Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat a somogyi főügyészség azzal harmincas éveiben járó kaposvári férfival és öt társával szemben, akik bűnszövetséget alkotva állítottak elő, termesztettek és kereskedtek kábítószerekkel, de előszeretettel fogyasztották is azokat.

A vádirat lényege szerint a kábítószer-kereskedői hálózat csúcsán a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű kaposvári férfi állt, aki 2022-től 2023 márciusáig több személytől is szerzett be kábítószert döntően tovább értékesítés, kisebb mértékben pedig saját használat céljából. A vádlott az amfetamint ugyanakkor saját maga állította elő, melyhez egy Budapesten bérelt raktárban tárolt présgépet használt a tömbösítéshez, tömörítéshez. A kábítószerekből a vádban szereplő három társának is értékesített, melynek mennyisége közel 400-szorosan meghaladta a csekély mennyiség felső határát, azaz különösen jelentős mennyiségű volt, ebből pedig több mint 3,5 millió forint bevételre tett szert. A vádlottnak emellett a társai több helyen – így a lakásukban, vagy az általuk bérelt raktárban – rejtekhelyet is biztosítottak a drogok tárolásához.

Társa volt egy tatabányai férfi, aki a tőle vásárolt kábítószereket az általa lakott ingatlanon található lakókocsiban tartotta. A férfi a drogból a munkatársai, alkalmazottai részére ellenérték nélkül adott át kábítószert, míg más ismeretleneknek árulta a drogot. Olyan szoros barátság alakult ki a tatabányai és a kaposvári vádlott között, hogy utóbbi az amfetamint beszerzési áron, míg a kokaint barátságukra tekintettel ellenérték nélkül adta tettestársának, aki a fennálló bizalmi viszony alapján saját használatra bármikor magához vehetett a nála raktározott drogból, aminek a mennyiségét minden esetben lemérte, felírta, majd elszámolt vele.

A kaposvári férfitól vásárló két másik vádlott szintén nagyobb mennyiségben kereskedett drogokkal, egyiküknek ráadásul saját kannabisz ültetvénye is volt a családi házában, a leszüretelt növényekből - az értékesítésre szánt adagon felül - pedig még vajat és kábítószeres süteményt is készített. Az ügyészség vádat emelt két, az értékesítési lánc alsóbb szintjén álló somogyi férfival szemben is, akik saját ismeretségi körükben maguk is kereskedtek kábítószerrel, sőt egyiknek még kábítószertől bódult állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt is felelnie kell.

A kábítószer-kerekedő hálózatra a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2023 márciusában csaptak le, a vádlottak közül négyen kerültek letartóztatásba, míg ötödik társuk kezén 2023 októberében kattant a bilincs.

A főügyészség a szerteágazó, számos kábítószer-fogyasztót is érintő nyomozás során valamennyi vádlottal egyezséget kötött, akik közül a négy, jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő vádlott az ügyészség 5 és 7 év közötti börtönbüntetésre vonatkozó egyezségi ajánlatát elfogadta, és beismerő vallomást tettek.

VIDEÓK A  RENDŐRSÉGI AKCIÓKRÓL:

https://www.youtube.com/watch?v=eoKZ9Re8iWw&rco=1

https://www.youtube.com/watch?v=SKtMGHIj3O0&rco=1

 

Szólj hozzá!

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház.