Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Kpsvr 2024-04-12 11:06:00
Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Azonban ahhoz, hogy viszonylag hosszú távon tudjon egy sofőr aktívan tevékenykedni, ahhoz megfelelő ülésre, valamint helyes testtartásra van szüksége. A Sofőr állás folyamatosan frissülő blogjában minden olyan kérdést feszeget, amely a sofőrök életének szerves része, valamint sorra veszi azokat a tényezőket is, amelyek miatt nehéz, sőt, sokszor egészségkárosító lehet ez a munkakör.

Az elsődleges a helyes testtartás

Az első és legfontosabb, amelyet a rutinos sofőrök sem győznek hangsúlyozni, az nem más, mint a megfelelő ülés, valamint annak a helyes beállítása. 

Talán nem is olyan nagy újdonság, de ha görnyedten vezetsz, valamint úgy, hogy a végtagjaid ide-oda ütköznek, esetleg ki sem látsz rendesen, úgy nem csupán az egészségedet kockáztatod, de még balesetveszélyt is fogsz jelenteni az utakon. Éppen ezért a következőket sose mulaszd el, amint új járgányba ülsz át:

1.    Győződj meg arról, hogy megfelelően eléred a kormányt, a pedálokat és a szükséges gombokat.
2.    Gondoskodj arról, hogy a fejed is akadálymentesen tudjon mozogni.
3.    Ellenőrizd, hogy a megfelelő magasságban ülj, hogy kiláss és láss minden tükröt.
4.    Az ülés magassága, a dőlésszöge, a fejtámla, a háttámla, a kormánykerék, valamint a deréktámasz mind-mind állítható, mozgatható, így semmiképp se hagyd ki ezeknek a finomhangolását sem!

Mi történik, ha erre nem figyelsz oda?

Ha elmulasztod a fentiek közül bármelyiket, annak a munkád minősége, valamint az egészséged és a biztonságod fogja meginni a levét.

Mivel egyhuzamban órákat fogsz ülni ebben az ülésben – ami valljuk be, távolról sem minősül irodai széknek –, ezért rettentő fontos, hogy minden a testmagasságodhoz, valamint a végtagjaidhoz illeszkedjen. Könnyen lehet, hogy elsőre fel sem tűnik a kényelmetlenség, ám hosszú távon súlyos ízületi vagy gerincfájdalmak lehetnek a következményei a nem megfelelő ülőhelyzetnek.

Magadon soha ne spórolj!

Rengetegszer hangzik el az a tanács, hogy magunkon és az egészségünkön sosem szabad spórolni, mert az élet kamatostul fogja megfizettetni velünk a nagy fukarkodást. Nincs ez másként a sofőrök esetében sem, hiszen hiába lesz meg minden szükséges iratod a munkavégzéshez, ha nemhogy az egészségügyi alkalmasságit nem kapod meg, de mozogni is alig bírsz.

Éppen ezért, ha tartósan sofőrködni szeretnél a Sofőr állás oldalán meghirdetett pozíciók valamelyikében, akkor a munkakezdés során a legelső legyen az, hogy megfelelő ülést választasz magadnak, és azt be is állítod rendesen, hogy az amúgy is megterhelő munka a lehető legkevesebbet vegye ki a szervezetedből!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?