Így gondozd a francia bulldogodat!

Kpsvr 2024-04-19 14:02:00
A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Az etetésüket illetően azonban van néhány dolog, amire nem árt odafigyelni. Az egyik ilyen, hogy számukra a hagyományos táp nem megfelelő, hanem speciálisan ennek a fajtának készült eledelre van szükség, amely egyébként az Isapet száraztáp kínálatában is megvásárolható.

Ezek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek támogatják az ízületek és az emésztőrendszerük optimális működését, a francia bulldogok közel ⅓-a küzd ugyanis csípőízületi diszpláziával, illetve többféle étel megemésztése is problémát okozhat számukra. A rossz emésztés pedig hajlamossá teheti őket az ételallergiára. 

A fajta fejének sajátos felépítését pedig még nem is említettük, amely rendkívül megnehezíti a hagyományos tápszemcse megragadását és alapos megrágását. Az említett száraz tápok esetében azonban a márkák erre a tényezőre is abszolút odafigyelnek.

Tudatos, tervszerű etetés

Bármelyik francia bulldog tápra is essen a választásod a fentebb említett webáruház kínálatából, a legfontosabb, hogy kerüld el a véletlenszerű, ad hoc jellegű etetést, és törekedj rendszerességre, illetve mindig pontosan kiszámított adagokat adj! 

Ezen fajta képviselőinek kifejezetten a terhére esik a mozgás és az aktív életmód, ezért, ha nem figyelsz oda a helyes táplálkozására, akkor könnyedén felszaladhat rájuk némi túlsúly, ami számtalan egészségügyi probléma kockázatát hordozza magában.

Tudjuk, hogy nem egyszerű kiigazodni a különböző mértékegységek és számok útvesztőjében, de a jó hír, hogy manapság már akadnak olyan gyártók, amelyek csészékben vagy bögrékben is megadják, hogy mennyi is az annyi.

A rendszeres mozgás

Mint, ahogy azt már fentebb érintőlegesen említettük, a francia bulldogoknak alacsony a mozgásigénye, így sokszor a gazdiknak kell őket ösztönözni az aktív életmódra. 

Fontos azonban, hogy ne legyenek túlterhelve, mivel a rövid orruknak köszönhetően viszonylag hamar kialakul náluk a légszomj. A legideálisabb az, ha napi 1 óra mozgás van beiktatva több részletre elosztva, de persze ennél kevesebb aktivitással is fenn tudja tartani a súlyát a megfelelő etetés mellett.

Elviheted például a kedvencedet sétálni, de kifejezetten élvezni fogja a mentális erőfeszítést igénylő, gondolkodást fejlesztő játékokat is a kertben.

Végső gondolatok

Amennyiben a fentebb említett dolgokra megpróbálsz odafigyelni, és ellenállsz annak, hogy egy-két finom falatot csúsztass a röfögő kedvencednek az asztal alatt, akkor nagy valószínűséggel nem merül fel majd semmilyen probléma a jóllétét illetően. 

Abban az esetben pedig, ha mégis valamilyen nehézség akadna, akkor az állatorvostól bármikor tudsz tanácsot kérni. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?