Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Kpsvr 2024-05-08 22:18:00
Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk? 

Amennyiben nem szeretnél megalkudni kedvenced száraztápjának minőségét illetően, egy, a Grandopet.hu kínálatából beszerezhető kutyatáp kiváló választásnak bizonyul. 

A hírek is foglalkoznak azzal időről-időre, hogy a nem megfelelő táplálással veszélyeztetjük állataink egészségét, a helytelen bánásmód vagy bántalmazás pedig akár szankciókat is vonhat maga után. Természetesen egy átlagos gazdinak esze ágában sincs eféle útra lépni, ám jó, ha azt sem felejtjük el, hogy nemcsak a mennyiség fontos kérdés, hanem a minőség is.

A különbségek az összetevőkben keresendők

Igazság szerint nem nehéz megbizonyosodni arról, hogy prémium vagy nem prémium egy állateledel. Ehhez elegendő megnézni az összetevőket, ugyanis előbbi esetében az első néhány helyen (1-3) valamilyen hús vagy húsliszt áll. Ez azért lényeges, mert az alkotóelemek csökkenő sorrendben vannak feltüntetve, azaz a legnagyobb mennyiségű összetevőkkel kezdődik a sor.

Szintén árulkodó lehet az ajánlott adagolási mennyiség, a prémiumokra jellemző, hogy már kisebb mennyiség is elegendő, hiszen ezek bőven tartalmaznak húst, így nem kell tetemes adagokat biztosítani a kutyus számára, hogy valóban jóllakjon, és fedezve legyen a tápanyagszükséglete.

A kiváló minőségű állateledelekből kevesebb is elég, mivel ezek magas hústartalommal rendelkeznek, ezért is jelent garanciát a megfelelő összetevőlista. 

Más-más típusú száraz kutyatápok is beszerezhetők

Napjainkban bőséges a kínálat szárazeledelek terén, így nem okoz gondot, ha egy kicsit speciálisabbra lenne szükség, például hipoallergénre takarmányallergia esetén, de ugyanúgy találhatunk ivartalanított ebeknek szánt eledelt vagy akár gabonamenteset is.

Azt viszont fontos tudnunk, hogy a tápváltásnak mindig fokozatosnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy először egy kisebb mennyiséget keverünk az új tápból, és folyamatosan növeljük ezt az adagot egészen addig, amíg már teljesen elhagyható a régi eledel. Ellenkező esetben emésztőrendszeri problémák léphetnek fel. Körülbelül 10 nap alatt meg is valósítható az átszoktatás.

Ha pedig valamilyen egészségügyi probléma áll fenn, mindenképpen kérjük ki állatorvos véleményét a kutyatáppal kapcsolatban.

Milyen összetevőket találunk a prémium száraztápokban?

A silányabb termékek általában 5-7 alkotóelemet tartalmaznak, ellenben a prémium változatoknál akár 30 összetevőt is találhatunk a listában. Ezekben egészségmegőrző funkciót betöltő komponensek is fellelhetők, gyümölcsök, zöldségek, speciális alkotók. Ezek a kiváló minőségű eledelek általában rizst is tartalmaznak, ami kutyák esetében a legjobban hasznosuló gabona. 

A listában találkozhatunk például prebiotikumként szolgáló összetevőkkel, amelyek az emésztőrendszer optimális működését támogatják, valamint kondroitin-, glükózamin-szulfáttal, kollagénnel, melyek az ízületek szempontjából lényegesek. 

Adjuk meg kedvencünknek a legjobbat, hiszen így alapozhatjuk meg a boldog, kiegyensúlyozott kutyaéveket.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Szezonális POS terminálra van szükség? Ma már optimális üzleti megoldások közül lehet válogatni

A nyár közeledtével lassan beköszönt az egyik legnépszerűbb szezonális időszak, de a gyakorlatban ilyen lehet a tél vagy bármely más évszak is.

5 csillagjegy, aki könnyedén válik érzelmileg ingataggá

Habár mindenkinek akadnak az életében jobb és rosszabb időszakai, vannak olyan emberek, akik különösen nehezen élik meg ezeket a hullámvölgyeket. Hisz egyszerűen lehetetlen mindig ugyanolyan kiegyensúlyozottnak és pozitívnak lenni, ha egyszer a sors váratlan kihívásokat gördít elénk.

Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének

A Csiky Gergely Színház egykori művésze egy korábbi kaposvári színész, Tordy Géza örökébe lépett.

Borhi-Dér-Pintér: aljas rágalom a bántalmazás

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Kaposvár három alpolgármestere a DK azon vádjával kapcsolatban, hogy a város egyik alpolgármestere követett el szexuális bántalmazást 15 éve a Fidesz EP kampánya alatt.