Szezonális POS terminálra van szükség? Ma már optimális üzleti megoldások közül lehet válogatni

Farkas Balázs 2024-05-08 10:03:00
A nyár közeledtével lassan beköszönt az egyik legnépszerűbb szezonális időszak, de a gyakorlatban ilyen lehet a tél vagy bármely más évszak is.

Ez függ a kiskereskedelmi üzletek, vendéglátóipari egységek profiljától is, hogy mikor számítanak kiemelkedő üzleti forgalomra. Ebben az időszakban kifejezetten oda kell figyelni a fizetési folyamatok hatékony kezelésére.

A vásárlói élmény összhangban van a bevétellel is

Természetesen minden vállalkozás arra törekszik, hogy a különböző szezonokból a lehető legtöbbet tudják kihozni. Ehhez szükség van arra, hogy a vásárlóknak a lehető legjobb élményben legyen részük, és ez vonatkozik a legkisebb részletekre is, mint amilyen például a fizetés is. A Bizpay által kínált Worldline szolgáltatások minden segítséget megadnak a vállalkozásoknak ahhoz, hogy az üzleti folyamatok minél optimálisabbak legyenek. Ilyen lehet egy professzionális POS terminál használata, amely segítségével a vállalkozók számára sokkal könnyebb lesz a szezonális igények kielégítése.

A fizetések hatékonysága és persze kiemelkedő megbízhatósága kulcsfontosságú mind a kiskereskedelmi üzlet, vendéglátóipari egység és természetesen a vásárló számára is. A vállalkozás számára a hatékony költségkezelés is elsődleges, ezért is különböztetnek meg a szolgáltatók kétféle szezonális igényt. Az első egy teljes szezonra igényelt POS terminál (minimum 5-6 hónap), a másik pedig az ennél rövidebb időre használt eszközök. A kettő között hatalmas különbség van és a kereskedőknek a számukra legmegfelelőbb megoldást kell választani.

Teljesen az igényekre lehet szabni a terminál használatát

Sokszor az egész szezonra igényelt POS terminál akár a szezon lejárta után is a felhasználónál marad, ilyen esetben lehetőség van a szolgáltatás szüneteltetésére, amikor nincs szükség a terminálra, minimális lesz a költség is. Azok a vállalkozások, amelyek visszatérően, tartósan magas forgalmat bonyolítanak le, mint egy strandbár vagy téli sípálya, ez tökéletes választás lehet.

Ha rövidebb időre vagy egy-egy eseményre van szükség a POS terminálra (például fesztivál vagy karácsonyi vásár), akkor a használat után vissza kell küldeni az eszközt. Itt felmerülhetnek plusz költségek is, mint a szállítási díj és a karbantartási költsége, ezért is fontos előre tervezni és kiszámítani mindent, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

Innovatív technológia is elérhető

Ilyen például a Tap on Mobile (ToM) alkalmazás használata, amit androidos eszközre lehet telepíteni. Egy okostelefont vagy tabletet használhatunk POS terminálként, ami elég komoly költségmegtakarítást eredményez. Rugalmasságot és hatékonyságot biztosít a szezonális üzletek számára, a fizetési folyamat sokkal könnyebb lesz, a vásárlók elégedettsége is nagymértékben növelhető ezzel a módszerrel.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni. 

A hústermelés súlyos környezeti hatásokkal jár

Fentarthatatan a mai ember húsfogyasztásának volumene, mely súlyos problémákat fog okozni az emberiségnek.

A piros színtől hamarabb bepasizol? 

Amennyiben arra lettél figyelmes az utóbbi időben, hogy egyre többen járnak piros körömlakkal a kezükön, akkor nem csal a szemed, a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt egy év során 160%-kal többen kerestek rá a Google-ben a piros manikűr kifejezésre.

Így nevelhetünk egészséges ékszerorchideát

Sokan olyan növényre vágynak otthon, amelyik nem foglal túl sok helyet. Egy kisebb lakásban ugyanis nem sok szabad felület akad, ahol növényeket nevelhetünk. Bár álomszerűnek tűnhet, azonban létezik olyan fajta, amelynek nemcsak csodálatosak a levelei, de még apró virágaival is képes lenyűgözni bennünket. Az ékszerorchidea sokak kedvence, ami nem csoda, hiszen strapabíró és könnyen nevelhető.

Árnyékolás és szúnyogháló egyben

Ahogy egyre melegebb az idő, és egyre többet süt a nap, mindennapos feladatunkká válik az árnyékolás. Ilyenkor már a rovarok is aktív életet élnek, és ha nem vigyázunk, bizony a lakásunkba is betévednek.

A spray festékek, aeroszolok használata nagyon egyszerű

Bizonyos helyzetekben a spray változat jelenti az egyértelmű megoldást. Ma már minden körülményhez, berendezéshez és körülményhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Van, amelyiket viszonylag ritkán kell használni, de egyes típusokkal rendszeresen át kell menni az adott felületen.

Földelés kialakítása: fontos lépések és tippek a munka elvégzéséhez

A földelés egy fontos feladat az elektromos rendszer kiépítése során.

Bulinak indult, de egy beszólásból óriási verekedéssé fajult az este – VIDEÓ!!!

A magukat erősre ivó balhézók közül hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek.

Zsák, illatosító, szotyi, koktél: kódneveken lehetett rendelni a drogdílertől

Bérelt garázsban és a kocsijában tárolta a narkót, lebukásakor több száz tablettát és fél kilót meghaladó kannabiszőrleményt foglaltak le tőle.

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.