A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

Kpsvr 2024-05-09 11:42:00
A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Új technológiák jelentek meg, amelyek segítségével sokkal hatékonyabb konstrukciókat tudtak a szakemberek megalkotni. A legnagyobb gyártók megállás nélkül dolgoznak azon, hogy továbbfejlesszék a jelenlegi szériákat.

A műfüves korszak beköszöntése

Nem túlzás azt állítani, hogy a labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja napjainkban is. Ezt a címet már évtizedekkel ezelőtt megszerezte. Kicsik és nagyok egyaránt bármikor el tudják kezdeni, elég hozzá egy pálya, egy pár cipő és természetesen egy labda, és máris kezdődhet a sportolás. A természetes fűvel borított pályák kialakítása eleinte egyszerűen megoldható volt, de napjainkban, pláne a nagyvárosokban egyre nehezebb feladatnak bizonyul. Itt kerül képbe a műfű és a Focicipőbolt műfüves focicipő kínálatában található lábbelik.

A labdarúgás iránti igény sokkal nagyobb tempóban növekedett, mint ahogy a hagyományos pályákat fel tudták húzni. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb városokban nem is igazán maradt lehetőség erre a megoldásra. Ezért is olyan nagy fejlesztés a műfű és a műfüves pálya, mert konkrétan bárhol meg lehet építeni. Nincs akkora igénye, mint a természetes fűnek, olyan helyre is fel lehet húzni, ahol a növények alapból nem élnék túl. A kialakítása nagyrészt eltér a hagyományos megoldásokhoz képest, ami azt eredményezte, hogy a focicipőknek is alkalmazkodniuk kellett az új körülményekhez.

Ma már a nagy gyártók (Adidas, Nike) külön kategóriákat, szériákat tartanak fenn csak a műfüves futballcipőknek. Hagyományos stoplis cipőben szigorúan tilos műfüves pályára lépni, mivel az kárt tehet magában a felületben, a tapadás is sokkal rosszabb lesz, ezért még sérülésveszélyes is a viselése.

Könnyen megtalálhatjuk a megfelelőt

Ha műfüves focicipőt akarunk vásárolni, akkor a termékek nevében található jelölések alapján tudunk tájékozódni. A TF és AG rövidítéseket érdemes keresni, mivel ezeket kifejezetten műfűre tervezték. Esős időben, nedves talajon is lehet őket használni, a csúszás és a sérülés egyáltalán nem jelent veszélyt. A kialakításuk is olyan, hogy hosszú távon ellenálljanak a folyamatos használatnak.

Műfüves pályán a kopás sokkal nagyobb veszélyt jelent, de a mai modern futballcipők már erre is fel vannak készítve.

A fejlődést nem lehet megállítani

A technológiai újításoknak köszönhetően érdemes még annak is elgondolkodnia a vásárláson, aki már évek óta használ egy “jól bevált” cipőt. A fejlődés folyamatos, pár év alatt rengeteget tud változni a futballcipők kialakítása, gyártása és az alkalmazott megoldások sora. Ha szeretnénk a játékunkat a következő szintre emelni, akkor érdemes nyomon követni a cipők fejlesztését is. Egy jól megválasztott szériával sokkal stabilabb és jobb teljesítményt tudunk majd a pályán nyújtani.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?