Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Farkas Balázs 2024-05-15 13:03:00
Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Főpolgármesteri vitát szervez, vagyis inkább csak szervezne az ATV, ám egy ma reggel a Media1 birtokába jutott levél szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd, DK, MSZP) jelenlegi főpolgármester lemondta a csatorna meghívását. Karácsony többek között ezt írta:

 „senki nem tudja garantálni, hogy az FVB-által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt”, márpedig ha Karácsony több főpolgármester-jelölti vitában is részt venne ugyanazon egy, esetleg két jelölt társaságában, „az azt a hamis látszatot keltheti, mintha mindössze két, esetleg három jelölt lenne”.

Az ATV mellett a Partizán is szervez élő vitát a jelöltek között, erre elfogadta a meghívást Karácsony, csakhogy a csupán az interneten elérhető csatorna nem mindenki számára ismert és nézett. Az ATV pedig az a földi sugárzású legnézettebb adó, amelynek nézői megszokták, hogy tartalmas közéleti beszélgetéseket nézhetnek.

Karácsony kihátrálására reagálva Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért, LMP – Zöldek) főpolgármester-jelölt. Vitézy azt írja:

"(...) Karácsony Gergely tegnap teljesen mondvacsinált indokokkal lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől." 

Vitézy hozzátette azt is, hogy megkéri Karácsonyt, hogy ne meneküljön a viták elől, és fogadja el akár a most visszautasított ATV, vagy akár a korábban már általa elhárított RTL felkérését. 

Nem sokkal később Ungár Péter az LMP társelnöke rúgott még egyet a témán. Ő azt írta, hogy Dobrev Klára azzal támadja Magyar Pétert, hogy felelős jelöltnek kötelessége minden vitát vállalnia. Konkrétan erről beszélt tegnap az Egyenes Beszédben, amikor elmondta, hogy elfogadhatatlan, hogy Magyar Péter nem vállalta az ATV vitafelkérését, mert nem lehet politikai szempontok alapján mérlegelni, és minden egyes helyzetben azt kell mutatni, hogy az ellenzék egy magasabb minőségű politikai kultúrát képvisel. 

Majd néhány órával később megjelenik a hír, hogy Karácsony Gergely, a Demokratikus Koalíció jelötje nevetséges érvekre hivatkozva lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. 

Ungár azzal zár, hogy a Méda1 által nyilvánosságra hozott indokok teljesen értelmetlen mondatok, a mondvacsinált ok iskolapéldája. Az pedig azért a politikai bűvésztrükkök egészen új szintjét jelenti, hogy miközben a Demokratikus Koalíció egyik jelöltje bent ül az ATV-ben, és elmondja, hogy ide kell jönni vitázni, addig a Demokratikus Koalíció másik jelöltje ennek pontosan az ellenkezőjét teszi.

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?