Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Kpsvr 2024-05-15 13:37:00
Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Egyelőre még felfutóban van a vízszigetelés, amely gyakorlatilag nem más, mint egy festékréteg, amely óvja a festett felületet attól, hogy vizessé váljon. Mivel meglehetősen univerzális megoldásnak bizonyul ez az eljárás, ezért egyre nagyobb tempóban válik igazán közönségkedvenccé, így nem csoda, ha egyre többen rákapnak erre az egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos módszerre.

Hogyan működik?

Talán nem meglepő, de a vízszigetelő festékeket a Bíborfesték Üzletház alapozófestékei között találod meg, hiszen ez is tulajdonképpen egy stabil alapot biztosít – valamint védelmet a vízzel, vízcseppekkel szemben.

Szerencsére semmilyen varázslást nem igényel a folyamat: nincs más teendő, mint egy ecsettel vagy hengerrel – kinek mi a szimpatikusabb – fel kell kenni a szigetelőanyagot a szigetelni kívánt felületre.

Érdemes két rétegben dolgozni, de tanácsos ügyelni arra, hogy a hasznosság mellett azért szép, egyenletes maradjon a felület. Ha kész, akkor a felkent réteg gyakorlatilag vízzáróként működik, vagyis nem engedi, hogy befolyjon a víz, és nyomot hagyjon rajta.

Milyen felületen használható?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen felületen használható ez az újfajta megoldás, hiszen erről eddig nem igazán szóltak a hírek. Sokak legnagyobb örömére csupán egyetlen megkötés van érvényben a vízszigetelő festéssel kapcsolatban: víz alatt nem javasolt használni, de egyébiránt téglán, betonon, cserépen és üvegen épp úgy bevethető, mint mondjuk zsindelyen.

Ezzel teljesen új távlatokat nyit a felújítók és az otthonteremtők előtt, hiszen a bonyolult és felettébb költséges eljárási módoknak ezúttal búcsút inthetünk.

Azt pedig, hogy miért érdemes használni, talán nem is nagyon kell magyarázni, hiszen valljuk be, a víz számtalan esetben igen kártékony tud lenni. Így többek között akár a fürdőszobában, akár a teraszon érdemes megfontolni ennek a különleges anyagnak a használatát, hiszen mindkét hely felettébb ki van téve a víznek, illetve annak rövid és hosszú távú károsító hatásainak.

Mindig keresni kell az újszerűbb megoldásokat!

Szerencsére a nagyobb hírportáloknak mindig van kapacitása arra, hogy folyamatosan figyeljék az újdonságokat, és az otthon téma cikkei között megjelenítve felhívják az emberek figyelmét arra, ha megjelenik egy újfajta technológia, amely a felújítást és az építkezést hivatott megkönnyíteni.

Éppen ezért jó, ha a híroldalak kevésbé frekventált részeit is végigkattingatjuk, hogy semmi fontos információról le ne maradjunk!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?