A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

Kpsvr 2024-05-16 10:18:00
A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

A vásárlók igénylik az egyenletes minőséget, ennek pedig az egyik fontos állomása a finomaprítás. A kisüzemi vagy az ipari méretű gyártás gépeket igényel, nincs ez másként az aprítás területén sem.

A finomaprító gépek szerepe

A Langipex finomaprító gépei professzionális módon képesek a hús feldolgozására. A termelékenység biztosítása érdekében olyan berendezéseket kell beszerezni, amelyek a nagy mennyiségű hús összevágására is képesek. Ezek az ipari aprítógépek nagyméretű beöntőnyílással rendelkeznek, ezáltal a dolgozók könnyen adagolhatják az alapanyagot. 

A nagyteljesítményű motorok gond nélkül tudnak üzemelni akkor is, ha az üzem folyamatos műszakban dolgozik, a tárcsákat pedig igény szerint cserélhetjük attól függően, hogy milyen méretű terméket szeretnénk előállítani. 

Nagyon fontos, hogy a gazdaságossági szempontokat is vegyük figyelembe akkor, amikor a berendezést megvásároljuk, ezért mindenképpen hazai forgalmazótól szerezzük be, így biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen gond lép fel, azonnal elérhetjük a szervizt.

Miért kell jó minőségű aprítógépet vásárolni?

A vállalkozás akkor lesz gazdaságos, ha a benne lévő berendezések kiválóan működnek, tehát minden leállás és hiba kiesését okozhat. Ugyanez a helyzet akkor, amikor egy gép nem működik megfelelően vagy az elvárásaink szerint. Az aprítógépek kése egy kritikus pont, életlen, rossz minőségű kés esetén a vágás nem lesz éles, a hús csak cafatolódik, ez pedig kihat a késztermék minőségére is.

Általában jók a tapasztalatok a szakemberek által felújított, garanciális húsipari berendezésekkel is, ezért akár egy ilyen gépet is megéri beszerezni. Ezeknek az ára ugyanis jóval kedvezőbb, a 6 hónapos garancia és a helyszíni szerviz lehetősége pedig biztonságot ad, egy esetlegesen előforduló probléma esetén.

Hogyan működik ez a berendezés?

Az ipari aprítógépek olyan nagy teljesítményű eszközök, amelyek képesek a húst finomra aprítani. A gép működése során a hús éles pengék sorozatán halad át, ezek darálják apró darabokra. Attól függően, hogy milyen lyuktárcsákat használunk, más-más szemcseméretet kapunk.

Pástétomok, virslik, májasok esetében a legkisebb méretre van szükség, ezért a késpengék gyorsan és könnyen cserélhetők. Az ipari gépek igen nagy mennyiségű alapanyag feldolgozására képesek, ez azt jelenti, hogy óránként akár 800-6000 kg húst is le tudnak darálni.

Az ipari aprítógépek előnyei közé tartozik, hogy képesek egyenletes méretű darálásra, ami egységesebb készterméket biztosít, gyors a működésük, a kések és a lyuktárcsák cserélhetők, valamint költséghatékonyak, mivel adott idő alatt több termék állítható elő.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.