A vásárlók igénylik az egyenletes minőséget, ennek pedig az egyik fontos állomása a finomaprítás. A kisüzemi vagy az ipari méretű gyártás gépeket igényel, nincs ez másként az aprítás területén sem.
A finomaprító gépek szerepe
A Langipex finomaprító gépei professzionális módon képesek a hús feldolgozására. A termelékenység biztosítása érdekében olyan berendezéseket kell beszerezni, amelyek a nagy mennyiségű hús összevágására is képesek. Ezek az ipari aprítógépek nagyméretű beöntőnyílással rendelkeznek, ezáltal a dolgozók könnyen adagolhatják az alapanyagot.
A nagyteljesítményű motorok gond nélkül tudnak üzemelni akkor is, ha az üzem folyamatos műszakban dolgozik, a tárcsákat pedig igény szerint cserélhetjük attól függően, hogy milyen méretű terméket szeretnénk előállítani.
Nagyon fontos, hogy a gazdaságossági szempontokat is vegyük figyelembe akkor, amikor a berendezést megvásároljuk, ezért mindenképpen hazai forgalmazótól szerezzük be, így biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen gond lép fel, azonnal elérhetjük a szervizt.
Miért kell jó minőségű aprítógépet vásárolni?
A vállalkozás akkor lesz gazdaságos, ha a benne lévő berendezések kiválóan működnek, tehát minden leállás és hiba kiesését okozhat. Ugyanez a helyzet akkor, amikor egy gép nem működik megfelelően vagy az elvárásaink szerint. Az aprítógépek kése egy kritikus pont, életlen, rossz minőségű kés esetén a vágás nem lesz éles, a hús csak cafatolódik, ez pedig kihat a késztermék minőségére is.
Általában jók a tapasztalatok a szakemberek által felújított, garanciális húsipari berendezésekkel is, ezért akár egy ilyen gépet is megéri beszerezni. Ezeknek az ára ugyanis jóval kedvezőbb, a 6 hónapos garancia és a helyszíni szerviz lehetősége pedig biztonságot ad, egy esetlegesen előforduló probléma esetén.
Hogyan működik ez a berendezés?
Az ipari aprítógépek olyan nagy teljesítményű eszközök, amelyek képesek a húst finomra aprítani. A gép működése során a hús éles pengék sorozatán halad át, ezek darálják apró darabokra. Attól függően, hogy milyen lyuktárcsákat használunk, más-más szemcseméretet kapunk.
Pástétomok, virslik, májasok esetében a legkisebb méretre van szükség, ezért a késpengék gyorsan és könnyen cserélhetők. Az ipari gépek igen nagy mennyiségű alapanyag feldolgozására képesek, ez azt jelenti, hogy óránként akár 800-6000 kg húst is le tudnak darálni.
Az ipari aprítógépek előnyei közé tartozik, hogy képesek egyenletes méretű darálásra, ami egységesebb készterméket biztosít, gyors a működésük, a kések és a lyuktárcsák cserélhetők, valamint költséghatékonyak, mivel adott idő alatt több termék állítható elő.
Szponzorált tartalmat olvastál!