Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Kpsvr 2024-05-22 10:53:00
Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Ugyanakkor a rutinos sofőrök számára is képes könnyebbé tenni a feladatokat. 

Lássunk tisztán minden részletet!

A Metroman.hu tolatókamerák széles választékával várja azokat az autótulajdonosokat, akik nem szeretnék a tolatást a véletlenre bízni. A valóság ugyanis az, hogy a holtteret akkor sem fogjuk tudni rendesen pásztázni, ha amúgy magabiztosak vagyunk abban, hogy hol van a kocsi, meddig gurulhatunk még. Ahogy mondani szokás: érezzük az autót. 

Az a helyzet, hogy ez mindig maximum félig ad biztonságot, hiszen lehetnek olyan akadályok is, amiket nem vettünk észre, legyen az egy magasabbra nőtt bokor, egy kő vagy alacsonyabb oszlop. Bármelyik esetén könnyen előfordulhat, hogy nem látjuk a veszélyes tárgyat, ami aztán károkat is okozhat a gépjárművünkben.

Amennyiben el szeretnénk kerülni a kockázatos helyzeteket, ne alkudjunk meg ennyivel! Tegyük kiszámíthatóvá a tolatást a megfelelő készülékek segítségével!

Radar vs. kamera?

Az egyik nagy kérdés, hogy inkább kamerára van szükségünk, vagy megelégszünk a radarral? Míg az előbbi képet is ad nekünk, addig a másik csupán hangjelzéssel figyelmeztet arra, hogy közeledünk egy adott tárgyhoz. Annak ellenére, hogy már az utóbbi is hatalmas segítséget jelent a tolatásnál, nem tudja ugyanazt nyújtani, mint egy tolatókamera. Nézzük meg, hogy miért hasznosabb, ha teljes képet kapunk?

Amennyiben kamerát választunk, azt is tudni fogjuk, hogy pontosan mi van az autó hátulja mögött, ahogy pontosan kiszámíthatóvá válik az is, hogy valóban elfogyott-e már minden hely, avagy akad még ott egy szabad centi, amire pont nagyon szükségünk lenne. Döntsük el, hogy ezeket a plusz információkat tudjuk-e használni, illetve komfortosabbnak ítéljük-e meg a kamera alkalmazását, mint a radarét.

Anyagi különbség is van közöttük, úgyhogy ebből a szempontból a költségkeretünk is fontossá válhat. Ne kerüljünk bele a hírekbe azért, mert nem érzékeltünk mindent, ami a hátunk mögött történik! Előfordulnak olyan esetek, amiket csak akkor tudnánk megoldani, ha rendes kamerával lenne felszerelve a kocsink, s bár millióból csak egy az ennyire meglepő szituáció, akár komoly baleset vagy akár adott esetben halálokozás is lehet a vége, ha például nekitolatunk a kerítésnek, ami aztán a járókelőkre omlik.

Passzoljon a jármű típusához!

Amikor tolatókamerát választunk, az sem mindegy, hogy melyik változat mellett tesszük le a voksunkat. Akadnak kétkamerás, sőt, négykamerás készletek is, de adott esetben az sem lényegtelen kérdés, hogy mekkora maga az LCD kijelző, amin követni tudjuk a történéseket. Amennyiben bizonytalanok vagyunk abban, hogy számunkra melyik lenne a tökéletes döntés, kérjük az ügyfélszolgálat segítségét!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.

Fakitermelővel összefogva vágatta saját hasznára az erdőt a sikkasztó erdész

Már az első hónapban több, mint 50 köbméter fával kevesebbet számolt el a kitermeltnél, a különbözetet aztán feketén eladta.

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.