Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Kpsvr 2024-05-23 11:54:00
Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Ha tehát huzamosabb ideje fennállnak a kellemetlen tünetek, mint vérzés, fájdalom, duzzanat, viszketés, és másfajta kezelések nem hoztak eredményt, számításba jöhet a HAL-RAR aranyérműtét.

Szintén javasolt a betegség III. vagy IV. stádiumában, ilyenkor a kidudorodó csomó már nem tud visszahúzódni, vagy ha mégis, rövid időn belül ismételten megjelenik. A sebeszetikozpont.com szakemberei által végzett műtét indokolt továbbá akkor is, ha az aranyérben vérrög képződik, ami nagyon erős fájdalommal jár.

Ismerje meg a HAL-RAR aranyérműtétet!

Egy speciális technológiáról van szó, ami a Doppler vezérelt aranyér verőér lekötést és nyálkahártya-felhúzást foglalja magában, erre utal a HAL-RAR rövidítés is. A beavatkozás által megszűnik az aranyeres csomó vérellátása, lecsökken benne a nyomás, ennek következtében pedig elkezd zsugorodni. Néhány hét múlva a tünetek teljesen megszűnnek.

Ennek az eljárástípusnak az előnye, hogy minimálisan invazív, ugyanakkor nem szükséges speciális előkészület, az egész procedúra fájdalommentesen zajlik. Ideális a betegség II., III. és IV. stádiumában. Egy kíméletes megoldás, amely gyors enyhülést hoz a kellemetlen panaszok megszüntetése által. Maga a műtéti beavatkozás is rövid ideig tart, illetve minimális a kórházi tartózkodás ideje is. 

Ami pedig külön előny, hogy nem jár záróizom-szövődménnyel. A HAL-RAR technológia mellett szól tehát az is, hogy nem kell izomsérüléssel, a bél kilyukadásával, sem egyéb súlyos komplikációval számolni. Körülbelül 5-7 nap, és már vissza is térhet a mindennapi rutinjához.

Mit tehet a gyorsabb felépülés érdekében?

A legfontosabb, hogy a műtétet követően betartsa a proktológus szakorvos utasításait, a sebápolás, az utókezelés és a gyógyszeres terápia tekintetében egyaránt. Lényeges továbbá a beavatkozás utáni kontroll is. 

A felépülés időszakában mindenképpen kímélni kell az érintett területet, ilyenkor kerülni érdemes a túlzott megterhelést, valamint a fizikai tevékenységeket. Nem szabad a műtött szakaszt dörzsölni, erős nyomásnak kitenni. Ugyanakkor a seb megfelelő tisztán tartása alapvető fontosságú, ahogyan a szárazon tartása is. 

Ami az étrendet illeti, a fokozatosság elvét kövesse, eleinte inkább a pépes, könnyebb ételek fogyasztása javasolt, és apránként térjen át a hagyományos étrendhez.

A dohányzás és az alkoholfogyasztás kerülendő, ahogyan a zsíros, fűszeres ételek is. Ebben az időszakban érdemes a pihenésre és a gyógyulásra fókuszálni, természetesen a szakorvos segítségére, tanácsaira mindvégig számíthat.

A CMC Déli Klinika Sebészeti Központjának szakemberei speciális szaktudással, komoly gyakorlati tapasztalattal állnak rendelkezésére.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.