Napozz izgalmasan!

Kpsvr 2024-06-07 14:24:00
A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Nem szabad elmenni amellett, hogy veszélyeket is rejt magában. A túlzásba vitt vagy hirtelen nagy mennyiségű napozás káros hatásait mindannyian ismerjük. Annak viszont mindenképpen járj utána, hogy nincs-e olyan bőrbetegséged (pl. rosacea) vagy hajlamod, aminek ronthat az állapotán. 

A napozás előkészületeihez nincs másra szükséged, mint egy jó minőségű, kényelmes fekvőhelyre, amit a Dublino Home stílusos napágyai között megtalálsz. Ne feledkezz meg a naptej használatáról, és kerüld a tűző napot!

Tartsd be a napozás szabályait!

Mielőtt rátérnénk arra, hogyan tehetjük izgalmassá napozásunkat, pár szabályt mindenképpen ismerjünk meg. Valóban, a legtöbbünknek önbizalmat ad, ha barna a bőrünk és még a pattanások is eltűnnek a napsugarak szárító hatása miatt. Negatív hatásait is szinte azonnal érzékelhetjük, ha találkozunk velük, például a napégés következményeit. Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban élvezhessük a jótékony hatásokat, tartsuk be a javasolt óvintézkedéseket.

A tűző nap kerülése a legfontosabb, még magas faktorszámú naptejjel is, ami általában 11 órától délután 15-16 óráig szokott tartani. Az sem mindegy, mennyi ideig tartózkodunk a napon. Bőrgyógyászok legfeljebb 15-45 percet javasolnak attól függően, milyen bőrtípussal rendelkezünk. 

A fényvédő krém használata kötelező! A megfelelő kiválasztásához kérheted bőrgyógyász vagy kozmetikus segítségét, hogy a bőrtípusodhoz leginkább alkalmasat szerezhesd be. Szemed védelme is ugyanilyen fontos. A napszemüveg használata erősen ajánlott napsütésben, főleg a világosabb szeműeknek, az UV-sugarak és az erős fény miatt.

Így tedd izgalmasabbá

Hiába szereztél be egy stílusos napágyat mondjuk a Dublino Home minőségi kínálatából, unalmas napozni, ha semmit nem csinálsz közben. Beszélgetőpartner hiányában pedig saját magadat kell szórakoztatni. Hacsak nem bóbiskolsz el a friss levegőn, ami szintén nem ajánlott a napozási időkorlát betartása miatt, akkor hosszú, unalmas percek várnak rád.

Amennyiben lehetőséged van, olvass közben! Ha nem vagy a könyvek híve, akkor hallgathatsz zenét, hangoskönyvet vagy podcastot. Kifestheted a körmeidet is, a lényeg, hogy eltereld az unalomról a figyelmed.

Nézz magadba és tisztítsd meg az elméd! A meditáció számos pozitív hatásait már az első gyakorlás alkalmával érezheted. Nincs is megfelelőbb alkalom a napozásnál egy kis önfejlesztésre.

Élvezd!

Szakítsd ki magad a mindennapok rohanó, stresszes világából! A természet lágy ölén élvezheted a napozás jótékony hatásait, amihez nem kell más, csak egy kényelmes napozóágy. Testi, lelki és szellemi megújulásra is számíthatsz, ha a szabályokat betartva sikerül heti rendszerességgel beiktatni az életedbe ezt a relaxáló tevékenységet.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.

Fakitermelővel összefogva vágatta saját hasznára az erdőt a sikkasztó erdész

Már az első hónapban több, mint 50 köbméter fával kevesebbet számolt el a kitermeltnél, a különbözetet aztán feketén eladta.