Szendefy Mária kilép az LMP-ből, civilként folytatja közéleti tevékenységét

Kpsvr 2024-06-07 10:35:00
Sem az LMP, sem a DK és szatelit pártjai nem valós társadalmi igényre épülnek, hanem csak a politikai túlélésre játszanak - állítja Szendefy.

Elsőként a KPSVR-rel tudatta Szendefy Mária, az LMP Somogy megyei elnöke és a párt országos elnökségének tagja, hogy kilép az LMP-ből. Közleményét változtatás nélkül közöljük.

MAI NAP KILÉPEK AZ LMP-BŐL. Fájó szívvel és hosszú vívódás után hozom meg ezt a döntést. Régóta érlelődik bennem, hogy azokat az értékeket, amelyek hatékonyabb képviseletének érdekében beléptem a „Lehet Más a Politika” nevű szervezetbe, már nem tudom tovább ennek a pártnak a tagjai között képviselni. Az egyik ilyen érték az alulról szerveződő demokrácia, a széleskörű választói részvétel elősegítése. Sajnos sem az LMP-nek, sem más jelenlegi parlamenti pártnak nem sikerült ennek a célnak még a közelébe sem kerülni.

A pártok társadalmi beágyazottsága leépült (vagy fel sem épült), a fókusz a média, a bulvár és a megélhetési politizálás felé ment el. A Fidesz pedig nem közösségeket épített, hanem hűbéri uradalmakat, erős függési viszonyokkal.

A legtöbb párt, így az LMP is képtelen volt arra, hogy – néhány kivételtől eltekintve – önállóan induljon megyei jogú városokban az önkormányzati választáson.

A DK and Co típusú formációkat sem nevezném valódi társadalmi igényre épülő politikai közösségeknek, inkább csak a túlélés érdekében összekapaszkodó, szedett-vedett érdekcsoportoknak.

Fentiek miatt döntött úgy az LMP általam vezetett Somogy megyei területi szervezete, hogy önálló indulás vagy ellenzéki túlélési akciókban való részvétel helyett valódi civil kezdeményezések mellé állunk Kaposváron is, és a megyei lista tekintetében is.

A legtöbb tépelődést számomra az okozta, hogy ezt a döntést a választások előtt vagy után jelentsem be. Az országos politikai tendenciákat látva úgy döntöttem, hogy még a választások előtt megteszem. Nincs értelme tovább menteni olyasmit, ami menthetetlen, viszont a kaposvári választópolgárok felé tartozom annyival, hogy az álláspontom ismeretében dönthetnek az általam is képviselt egyesület támogatásáról.

 

 

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.