Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Kpsvr 2024-06-08 14:48:00
Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Statikus és dinamikus

Egyre melegebbek a nyarak, és a szárazság is komoly gondot okoz. Ezért kell nagy hangsúlyt fektetni az öntözésre, akár kiskerti, akár mezőgazdasági viszonylatban. A szórófejek beszerzése tehát fontos feladat lesz, ha kertészkedünk.

A BestMarkt locsolófej kínálatában statikus és dinamikus kiegészítőket is találunk. A statikusak fix mintázatban permetezik a vizet. Ezeket kisebb kertek és virágágyások számára ajánlják. A másik kategória a dinamikus szórófejek kategóriája. Ezek jellemzője, hogy mozgatható fejjel rendelkeznek, így szélesebb területeket is le tudnak fedni. Nagyobb kertek, valamint sportpályák öntözésére is ajánlhatók. 

Mennyi vizet használunk?

Amikor szórófejet választunk, érdemes a tartósság és minőség mellett a vízhasználatra is figyelmet fordítani. Bolygónk vízkészlete ugyanis véges, épp ezért törekedjünk arra, hogy okosan gazdálkodjunk a vízzel. A modern locsolófejek között vannak olyanok, melyek víztakarékos technológiával bírnak. Ezek minimalizálják a vízpazarlást, miközben az öntözés hatékonysága maximális marad. 

Legyen szó akár műanyag vagy fém locsolófejről, mindig vegyük figyelembe a locsolandó terület nagyságát és azt is, hogy milyen víznyomással számolhatunk. A hatékony és egyenletes vízelosztással kényelmesen és alaposan locsolhatunk. Ezzel pedig két előnyre is szert teszünk. Egyrészt növényeink egészséges fejlődését biztosítjuk, hisz pont ez a kertészkedés célja. Másrészt pedig, ha helyesen használjuk a locsolófejet, akkor a vízfelhasználást is tudjuk optimalizálni, így hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez is. 

Egyre melegebb nyarak

A tenger felszínének hőmérséklete 40 éve nem tapasztalt csúcsra emelkedett, a párizsi olimpiai játékokon a szervezők aggódnak a sportolók biztonsága miatt. Közben Spanyolország felkészült egy újabb forró nyárra, a hőhullámok előrejelzését egyre komolyabban veszik. 

Az előrejelzések rendre arra figyelmeztetnek, hogy kontinensünkre egy újabb forró nyár vár. Hőhullámok, egyedi időjárási szélsőségek – ezeket lassan már kezdjük megszokni. Mint ahogy azt is, hogy egyre forróbbak a nyarak. 

A meteorológusok az időjárási modellek és rendelkezésre álló adatok alapján arra következtetnek, hogy a június, július és az augusztus kifejezetten meleg lesz. 

Európa időjárását több különböző tényező befolyásolja, például az El Nino és a La Nina éghajlati jelentések, melyek döntő fontossággal bírnak a globális időjárási és hőmérsékleti minták meghatározásában. 

A csapadékmennyiséget tekintve úgy kalkulálnak, hogy Nyugat-Európában júniusban átlagos lesz, Dél-Európában átlagon felüli, míg a keleti részeken szárazság várható. A kontinens nagy részére száraz augusztust jósolnak, így az öntözésnek igencsak megnő a jelentősége. 

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.

Fakitermelővel összefogva vágatta saját hasznára az erdőt a sikkasztó erdész

Már az első hónapban több, mint 50 köbméter fával kevesebbet számolt el a kitermeltnél, a különbözetet aztán feketén eladta.