Mire képes a legmodernebb focilabda?

Kpsvr 2024-06-10 17:42:00
Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Valós időben küld adatokat a videóbírónak

Nem éppen egy hétköznapi labdáról beszélünk, amit csak úgy leviszünk a közeli grundra, de a haverokkal se nagyon fogunk ilyet használni. Adidas Fussballliebe, azaz Futballszerelem lesz a neve, amit még tavaly novemberben mutattak be Berlinben. Még mielőtt belemegyünk a részletekbe, érdemes szót ejteni arról, hogy a focilabda kialakítása nagymértékben meghatározza azt, hogy mégis mire leszünk képesek a pályán. Nem mindegy a mérete, anyaga, súlya és a felülete sem. A Királysportbolt focilabda kínálatában is többféle labdával találkozhatunk, amelyeket akár már a hétköznapokban is használhatunk. Megtapasztalhatjuk, hogy a legnagyobb ligákban mivel játszanak hétről hétre.

A Futballszerelem díszítése az Eb energiáját tükrözi a fekete-fehér és színes szárnyformákkal, ívekkel. A stadionok illusztrációja, valamint a városok nevei is megjelennek rajta, továbbá még a videóbírók munkáját is segíteni fogja, de mégis hogyan? Ezt az úgynevezett Connected Ball Technology megoldással érik el, ami tulajdonképpen valós időben küld pontos adatokat a vezérlőbe. A játékosok helyzetére vonatkozó adatok és a mesterséges intelligencia kombinálásával a fejlesztés hozzájárul az UEFA félautomata lestechnológiájához, amivel még gyorsabb és természetesen pontosabb játékvezetői döntéseket tesz lehetővé.

Továbbá minden egyes labdaérintést rögzít és azonosít, amivel még a kezezések és a tizenegyesgyanús szituációk megítélése is hatékonyabb lehet. A technológia a labda belsejében rögzített akkumulátoros eszközön alapszik, ami folyamatosan érzékeli és elküldi a focilabda mozgásának részleteit.

A külseje sem hétköznapi

A modern technológiának hála pontos, háromdimenziós képet lehet alkotni a játékosokról és az adott helyzetről, hogy a VAR-szobában egyértelműen el lehessen dönteni, melyik testrészükkel értek a labdarúgók a labdához. A Futballszerelem ráadásul kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal is rendelkezik, amit a speciális burkolatnak és a dombornyomott barázdáknak köszönhet. A gyártáshoz leginkább fenntartható anyagokat használtak fel.

Már mindenki futball lázban ég

A június egyértelműen a labdarúgásról szól Európában, így hazánkban is. A legnagyobb gyártók rengeteg újdonsággal, technikai újítással készültek erre az időszakra. Ez a szurkolóknak, hobbi játékosoknak is nagy előnyt jelent. Ha valaki eddig csak tervezett egy minőségi focilabdát, focicipőt vagy más kiegészítőt beszerezni, itt van rá a tökéletes alkalom. 

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.

Fakitermelővel összefogva vágatta saját hasznára az erdőt a sikkasztó erdész

Már az első hónapban több, mint 50 köbméter fával kevesebbet számolt el a kitermeltnél, a különbözetet aztán feketén eladta.