Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Kpsvr 2024-06-13 17:54:00
Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Azonban kiderítettük, hogy nem is olyan kihalófélben lévő termékek a lemezjátszók. Akad néhány vállalkozás, amely nagyon is komolyan foglalkozik ezekkel a darabokkal. Szerencsére újra egyre nagyobb teret hódítanak a lemezjátszók.

Hogy ez minek köszönhető, az kérdéses, de mindenesetre a zenerajongók egyre gyakrabban keresik ezeket a készülékeket. Van is egy nagyon jó hírünk számukra: egyre több helyen lehet kapni jobbnál-jobb technológiával gyártott lemezjátszót.

Egy amerikai audiofil lemezjátszó története

A Stream Audio akciós termékei között is találhat kimagasló minőségű lemezjátszókat. Egy amerikai lemezjátszónak azonban gyönyörű története van. Egy pincében kezdődött el a sztori, ahol lemezmosó-berendezések készültek több mint 40 évvel ezelőtt.

A VPI alapítója anno a tisztítás során tesztelte a készülékeket. Így hallgatta a készülék által játszott zenét tisztítás előtt is és után is. A fia, Harry elmondása szerint apja nagy szenvedéllyel készítette ezeket a berendezéseket. Minden alkalommal megdöbbent azon a zenei élményen, aminek a tisztítás után fültanúja lehetett.

A tisztítóberendezéseknél és később a lemezjátszók esetében is törekedett arra, hogy a kész termék a keze munkáját hordozza magán. A későbbiekben is olyan gyártókkal álltak csak szerződésben, akik méltó partnereik lehettek. És a mai napig is azok. Ennek köszönhetően a VPI termékei a minőségről híresek.

Mitől professzionális egy lemezjátszó?

Az anyaghasználat egy kritikus pont lehet a lemezjátszók életében. Éppen ezért a legkiválóbb súlyt és élettartamot az alumínium biztosítja. Ezt viszont precíziós megmunkálással lehet elérni. Az alumínium alkatrészeknek köszönhetően nem csak a súlya lesz könnyebb a lemezjátszónak, de az élettartama is jelentősen megnő.

Az állítható lábak szintén olyan professzionális megoldások, amivel végre el lehet felejteni az állványzat gyötrő szintezését. És ilyen apró, ámde fontos szempont a tányér tömege is, és a hangszedők minősége is egy nagyon lényges pillére a kiváló hangzásnak.

Viszont a hangszedő önmagában nem elegendő a professzionális megnevezés eléréséhez. Ehhez szükség van olyan hangkarokra is, amik precízen és rezonanciamentesre vannak gyártva. Ez gondoskodhat arról is, hogy egy gyengébb hangszedő is képes legyen a kiváló hangzásra.

Milyen extrákkal találkozhat egy lemezjátszónál?

Az egyik ilyen csúcspont a közvetlen meghajtású motor, ami a kellő lendületet biztosítja. Emellett pedig gondoskodik arról is, hogy a sebesség stabil maradhasson, ami alacsonyabb vibrációt érhet el. 

A másik csúcsmegoldás pedig a kardánrendszerű hangkar. Ezzel a csapágyazási rendszerrel elérhető az alacsony súrlódás a hangkar elfordításánál.

A régi világ újra megelevenedhet egy olyan lemezjátszóval, ami megfelel a mai technológiai elvásároknak.

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.

Fakitermelővel összefogva vágatta saját hasznára az erdőt a sikkasztó erdész

Már az első hónapban több, mint 50 köbméter fával kevesebbet számolt el a kitermeltnél, a különbözetet aztán feketén eladta.