Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Kpsvr 2024-06-13 17:54:00
Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Azonban kiderítettük, hogy nem is olyan kihalófélben lévő termékek a lemezjátszók. Akad néhány vállalkozás, amely nagyon is komolyan foglalkozik ezekkel a darabokkal. Szerencsére újra egyre nagyobb teret hódítanak a lemezjátszók.

Hogy ez minek köszönhető, az kérdéses, de mindenesetre a zenerajongók egyre gyakrabban keresik ezeket a készülékeket. Van is egy nagyon jó hírünk számukra: egyre több helyen lehet kapni jobbnál-jobb technológiával gyártott lemezjátszót.

Egy amerikai audiofil lemezjátszó története

A Stream Audio akciós termékei között is találhat kimagasló minőségű lemezjátszókat. Egy amerikai lemezjátszónak azonban gyönyörű története van. Egy pincében kezdődött el a sztori, ahol lemezmosó-berendezések készültek több mint 40 évvel ezelőtt.

A VPI alapítója anno a tisztítás során tesztelte a készülékeket. Így hallgatta a készülék által játszott zenét tisztítás előtt is és után is. A fia, Harry elmondása szerint apja nagy szenvedéllyel készítette ezeket a berendezéseket. Minden alkalommal megdöbbent azon a zenei élményen, aminek a tisztítás után fültanúja lehetett.

A tisztítóberendezéseknél és később a lemezjátszók esetében is törekedett arra, hogy a kész termék a keze munkáját hordozza magán. A későbbiekben is olyan gyártókkal álltak csak szerződésben, akik méltó partnereik lehettek. És a mai napig is azok. Ennek köszönhetően a VPI termékei a minőségről híresek.

Mitől professzionális egy lemezjátszó?

Az anyaghasználat egy kritikus pont lehet a lemezjátszók életében. Éppen ezért a legkiválóbb súlyt és élettartamot az alumínium biztosítja. Ezt viszont precíziós megmunkálással lehet elérni. Az alumínium alkatrészeknek köszönhetően nem csak a súlya lesz könnyebb a lemezjátszónak, de az élettartama is jelentősen megnő.

Az állítható lábak szintén olyan professzionális megoldások, amivel végre el lehet felejteni az állványzat gyötrő szintezését. És ilyen apró, ámde fontos szempont a tányér tömege is, és a hangszedők minősége is egy nagyon lényges pillére a kiváló hangzásnak.

Viszont a hangszedő önmagában nem elegendő a professzionális megnevezés eléréséhez. Ehhez szükség van olyan hangkarokra is, amik precízen és rezonanciamentesre vannak gyártva. Ez gondoskodhat arról is, hogy egy gyengébb hangszedő is képes legyen a kiváló hangzásra.

Milyen extrákkal találkozhat egy lemezjátszónál?

Az egyik ilyen csúcspont a közvetlen meghajtású motor, ami a kellő lendületet biztosítja. Emellett pedig gondoskodik arról is, hogy a sebesség stabil maradhasson, ami alacsonyabb vibrációt érhet el. 

A másik csúcsmegoldás pedig a kardánrendszerű hangkar. Ezzel a csapágyazási rendszerrel elérhető az alacsony súrlódás a hangkar elfordításánál.

A régi világ újra megelevenedhet egy olyan lemezjátszóval, ami megfelel a mai technológiai elvásároknak.

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni. 

A hústermelés súlyos környezeti hatásokkal jár

Fentarthatatan a mai ember húsfogyasztásának volumene, mely súlyos problémákat fog okozni az emberiségnek.

A piros színtől hamarabb bepasizol? 

Amennyiben arra lettél figyelmes az utóbbi időben, hogy egyre többen járnak piros körömlakkal a kezükön, akkor nem csal a szemed, a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt egy év során 160%-kal többen kerestek rá a Google-ben a piros manikűr kifejezésre.

Így nevelhetünk egészséges ékszerorchideát

Sokan olyan növényre vágynak otthon, amelyik nem foglal túl sok helyet. Egy kisebb lakásban ugyanis nem sok szabad felület akad, ahol növényeket nevelhetünk. Bár álomszerűnek tűnhet, azonban létezik olyan fajta, amelynek nemcsak csodálatosak a levelei, de még apró virágaival is képes lenyűgözni bennünket. Az ékszerorchidea sokak kedvence, ami nem csoda, hiszen strapabíró és könnyen nevelhető.

Árnyékolás és szúnyogháló egyben

Ahogy egyre melegebb az idő, és egyre többet süt a nap, mindennapos feladatunkká válik az árnyékolás. Ilyenkor már a rovarok is aktív életet élnek, és ha nem vigyázunk, bizony a lakásunkba is betévednek.

A spray festékek, aeroszolok használata nagyon egyszerű

Bizonyos helyzetekben a spray változat jelenti az egyértelmű megoldást. Ma már minden körülményhez, berendezéshez és körülményhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Van, amelyiket viszonylag ritkán kell használni, de egyes típusokkal rendszeresen át kell menni az adott felületen.

Földelés kialakítása: fontos lépések és tippek a munka elvégzéséhez

A földelés egy fontos feladat az elektromos rendszer kiépítése során.

Bulinak indult, de egy beszólásból óriási verekedéssé fajult az este – VIDEÓ!!!

A magukat erősre ivó balhézók közül hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek.

Zsák, illatosító, szotyi, koktél: kódneveken lehetett rendelni a drogdílertől

Bérelt garázsban és a kocsijában tárolta a narkót, lebukásakor több száz tablettát és fél kilót meghaladó kannabiszőrleményt foglaltak le tőle.

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.