Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

Farkas Balázs 2024-06-17 10:25:00
A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

A legnagyobb felületek esetében célszerű gépesíteni ezt a műveletet, egyéb esetekben pedig a felmosóvödör csavaróval az ideális megoldás. Igen ám, azonban a piacon széles választékban találhatók meg ezek a termékek, mégis, melyiket érdemes választani?

A takarítás eszközei

A takarítás egy vendéglátóipari vállalkozás esetében nem csupán napi rutin, hanem az üzletpolitika része is. A vendégek ugyanis nem szívesen térnek be egy olyan helyre, ami koszos, így a rendszeres takarítás létszükséglet. Az indepack.hu tisztítószerei és takarítóeszközei segítségével nem csupán a padló, de a mosdó, a konyha és más helyiségek is tisztává tehetők.

Ehhez vegyszerekre is szükség van, hiszen a szennyeződés feloldását ezek a szerek végzik el. A fertőtlenítésre is oda kell figyelni, azokon a részeken, ahol erre szükség van, olyan vegyszereket kell használni, amelyek fertőtlenítő hatással is rendelkeznek. A kézi felmosáshoz többféle lehetőség is a rendelkezésünkre áll, gyakran nehéz közülük kiválasztani a legoptimálisabbat.

Mivel lehet felmosni?

Míg régen a felmosás egy nehéz takarítási művelet volt, hiszen a felmosórongyot kézzel kellett kiöblíteni, addig mára már számtalan különféle technikával működő innovatív megoldások születtek.

Ma már a legritkább esetben alkalmazzák a felmosórongyot, hiszen ez időigényes, hajlongani kell hozzá, ráadásul kézzel kell minden felmosási fázis előtt kimosni a rongyot.

Maradnak tehát a különféle vödrös felmosók, melyek lehetnek lapos mopok, klasszikus kerek mopok vagy speciális alakú termékek. A csavarórendszer is különböző lehet, létezik a kúp alakú rácsos csavaró, de vannak pedállal hajtható és a felmosórúdon található csúsztatható kar által kifacsarható verziók is.

Máshogy mosnak fel az egyes felmosók?

Vannak, akik jobban szeretik a lapos felmosófejeket, azonban a többség a hagyományos pamut mop mellett teszi le a voksát, melyet kúp alakú csavaróval, a rúd nyomásával és elfordításával lehet kifacsarni. A többi innovatív felmosó tűnhet érdekesnek és izgalmasnak, hosszú távon azonban az alkatrészek beszerzése nehézkes lehet. A klasszikus mopok a legtöbb esetben kompatibilisek egymással, ezáltal a fej könnyen kicserélhető.

A vödrös mop felmosó egy nagyon kényelmes megoldás, nem kell lehajolni, hajlongani a felmosás során. A felmosófej vásárlásakor azonban mindig körültekintően kell eljárni, mivel egy gyenge, vékony, kevés anyagot tartalmazó fejjel nem olyan hatékony a művelet: az eszköz hamar bepiszkolódik és gyakrabban is kell kifacsarni.

Érdemes 200 vagy 300 grammos mopot választani, ezzel gyorsan és hatékonyan megy a felmosás. A kulcs tehát a megfelelő felmosófej, ami magához vonzza a szennyeződést és a felmosáskor tiszta felületet hagy maga után.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Tippek és ötletek tapétázáshoz

Felújítás vagy a szoba dizájnjának frissítésekor egyre többen választják a tapétázást a fal egyszerű festése helyett. Nem mindegy viszont, hogy milyen típus mellett döntünk, így ebben a cikkünkben most az ideális tapéta megtalálásához adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan válassz mosogatótálcát?

A mosogatótálca sokak szerint a konyha ékszere, az egyik legfontosabb elem ebben a helyiségben, így a megfelelő változat kiválasztása lényeges feladat. A konyhában végzett munka több mint 60 százaléka ennek a környékén zajlik. 

Elegáns hangszigetelési megoldások a nappaliba

A zajok nem csak éjszaka tudnak nagyon zavaróak lenni. Főleg a nyári hétvégéken, amikor vendégeket várunk és összegyűlik az egész család, akkor kellemetlen, amikor valaki pihenne, de nem tudja ezt megtenni. 

A hústermelés súlyos környezeti hatásokkal jár

Fentarthatatan a mai ember húsfogyasztásának volumene, mely súlyos problémákat fog okozni az emberiségnek.

A piros színtől hamarabb bepasizol? 

Amennyiben arra lettél figyelmes az utóbbi időben, hogy egyre többen járnak piros körömlakkal a kezükön, akkor nem csal a szemed, a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt egy év során 160%-kal többen kerestek rá a Google-ben a piros manikűr kifejezésre.

Így nevelhetünk egészséges ékszerorchideát

Sokan olyan növényre vágynak otthon, amelyik nem foglal túl sok helyet. Egy kisebb lakásban ugyanis nem sok szabad felület akad, ahol növényeket nevelhetünk. Bár álomszerűnek tűnhet, azonban létezik olyan fajta, amelynek nemcsak csodálatosak a levelei, de még apró virágaival is képes lenyűgözni bennünket. Az ékszerorchidea sokak kedvence, ami nem csoda, hiszen strapabíró és könnyen nevelhető.

Árnyékolás és szúnyogháló egyben

Ahogy egyre melegebb az idő, és egyre többet süt a nap, mindennapos feladatunkká válik az árnyékolás. Ilyenkor már a rovarok is aktív életet élnek, és ha nem vigyázunk, bizony a lakásunkba is betévednek.

A spray festékek, aeroszolok használata nagyon egyszerű

Bizonyos helyzetekben a spray változat jelenti az egyértelmű megoldást. Ma már minden körülményhez, berendezéshez és körülményhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Van, amelyiket viszonylag ritkán kell használni, de egyes típusokkal rendszeresen át kell menni az adott felületen.

Földelés kialakítása: fontos lépések és tippek a munka elvégzéséhez

A földelés egy fontos feladat az elektromos rendszer kiépítése során.

Bulinak indult, de egy beszólásból óriási verekedéssé fajult az este – VIDEÓ!!!

A magukat erősre ivó balhézók közül hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek.

Zsák, illatosító, szotyi, koktél: kódneveken lehetett rendelni a drogdílertől

Bérelt garázsban és a kocsijában tárolta a narkót, lebukásakor több száz tablettát és fél kilót meghaladó kannabiszőrleményt foglaltak le tőle.

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.